4 september 2023

Is een E-Fatbike gevaarlijk?

Gevaarlijke E -Fatbike  200BW (172)

Helaas is de E-fatbike veelvuldig negatief in het nieuws, voor de Nederlandse producent die hard werkt om veilige, legale en hoge kwaliteit E-fatbike op de markt te brengen, is dit zeer te betreuren. Toch snappen wij aan de andere kant ook dat er opspraak over de E-fatbike is, wij zien steeds meer gevaarlijk E-fatbikes van extreem slechte kwaliteit over de weg rijden deze zijn niet van de juiste kwaliteit om met een snelheid van 25 Km/h aan het verkeer deel te nemen. Helaas gaan deze gevaarlijke Fatbikes vaak richting e 45 kilometer per uur! 

Legale E-Fatbike

Inmiddels weten we wel dat een legale E-Fatbike 250 watt motorvermogen mag hebben en een maximale snelheid van 25 Km/h mag afleggen. Het plaatsen van een gashendel is verboden en het opvoeren van je E-Fatbike is niet toegestaan. Inmiddels lijkt het of het enige wat telt bovenstaande is en er niet meer naar de kwaliteit gekeken hoeft te worden. 

Gevaarlijke E-Fatbike

Juist de onderdelen die geplaatst zijn op een E-Fatbike samen met het motorvermogen en de snelheid bepalen de uiteindelijke veiligheid van een E-Fatbike. Wij zien steeds meer E-fatbikes met erg jonge kinderen erop die van te betreuren kwaliteit zijn, in onze ogen is het onverantwoordelijk deze gevaarlijke E-fatbikes deel te laten nemen aan het  verkeer. Deze fatbike modellen hebben remmen van slechte kwaliteit, de voorvork is 1 mm dun, in feite ben jezelf de kreukelzone bij een aanrijding en bij het maken van een noodstop volstaan de remmen niet. Voorlichting schiet te kort en prijzen lijken te mooi om waar te zijn, dat is dan gelijk het enige stukje wat kloppend is aan deze "gevaarlijke" E-fatbike wat ons betreft!

veilige E-Fatbike kopen

We snappen dat de prijs van een "gevaarlijke" e-Fatbike erg aantrekkelijk lijkt maar hier een oproep aan alle ouders: koop voor uw kinderen een goede middenmoot spaar wat langer of laat u kind op een normale fiets deel nemen aan het verkeer. Uw kind is het meest waardevolle bezit dat u heeft, meegaan met de trend is niet het belangrijkste! Bent u aan het oriënteren voor een E-Fatbike mail ons gerust voor advies, wij adviseren een fatbike niet aan te schaffen voor kinderen onder de 16 jaar of de fatbike moet voorzien zijn van een torque sensor en de bestuurder erg volwassen en zuinig.

Past een Astonic niet in uw budget verwijzen we graag naar een voordeligere maar veilige E-Fatbike! 

E Fatbike van aluminium kopen

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?