FAQ

Veelgestelde vragen

De elektrische fatbikes zijn tegenwoordig niet meer weg te slaan. Ben je van plan een fatbike aan te schaffen? Dan moet je bij Astonic zijn! Omdat wij onze elektrische fatbikes zelf ontwikkelen en monteren is er niemand die je beter kan informeren dan wij. Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze vragen en natuurlijk de antwoorden hebben we hieronder op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen, neem gerust contact op met ons.

Is een E-Fatbike te verzekeren?

Ja, een E-Fatbike van Astonic is te verzekeren, niet alle E-Fatbikes zijn nog te verzekeren omdat de kwaliteit beneden pijl is en er te veel schade op de verzekeraars wordt verhaald. Gelukkig is een Astonic E-Fatbike wel te verzekeren tegen diefstal en schade, bij aanschaf adviseren we je over de beste partij om je verzekering af te sluiten.

Wordt iedere E-Fatbike gestolen?

Nee, niet iedere E-fatbike wordt gestolen bij ons is het diefstal percentage zelfs lager dan 1%. Dit heeft er mee te maken dat wij ons richten op de volwassen doelgroep, zij zetten hun waardevolle E-Fatbike altijd vast aan een object waardoor de kans op diefstal extreem wordt verkleind.

Wat E-Fatbike verkopers u NIET vertellen!

Het grote verschil tussen kwaliteit, omdat ze (nog) niet genoeg kennis bezitten. Welk model geschikt is voor gebruik op de openbare weg en welke niet (uit winstoogmerk). Hoelang u moet wachten op een vervangend onderdeel bij breuk of schade (vaak moet het onderdeel eerst uit China komen). 

Bij Astonic vinden alleen de hoogste kwaliteits onderdelen doorgang op onze E-Fatbikes, informeren we eerlijk en transparant over wetgeving en liggen alle onderdelen standaard op de plank zodat we bij breuk of schade direct reparaties uit kunnen voeren.

Is een E-Fatbike gevaarlijk?

Nee, met een E-Fatbike van Astonic kan je veilig deelnemen aan het verkeer. Onze modellen zijn van hoge kwaliteit en 100% goedgekeurd voor op de openbare weg.

Wel zijn er veel gevaarlijke E-fatbikes verkrijgbaar, de kwaliteit is slecht of ze zijn niet toegestaan op de openbare weg. Advies nodig lees ons E-Fatbike nieuws vol met tips of mail ons, wij adviseren graag.

Kan ik kinderzitjes op een E-Fatbike van Astonic plaatsen?

jazeker, wij bieden veilige opties vooer kinderen vanaf 6 maanden tot ze de volwassen leeftijd bereiken. Zo groeit onze E-Fatbik mee met het gezin.

Waar koop ik de beste E-Fatbike?

Met de kwaliteit en levensduur van een E-Fatbike van Astonic weet je zeker dat je de beste E-Fatbike koopt! Ook de service en het klantcontact is van het hoogste niveau. De beste E-Fatbike kopen, doe je bij Astonic!

Geen budget voor een E-Fatbike van Astonic? wij verwijzen graag naar andere goede opties!

Hoe weet ik welke Astonic fatbike het beste bij mij past?

Twijfel je over welke Astonic e-bike met dikke banden het best bij jou past, kom dan langs in onze Astonic showroom . Hier kun je alle modellen fatbikes uitgebreid testen. Ook bieden wij de mogelijkheid om bij jou thuis een kosteloze proefrit in te plannen. We kunnen dan natuurlijk niet alle fatbike modellen meebrengen.

Ik ben 2 meter pas ik ook op jullie fatbike?

Natuurlijk pas ook jij op een Astonic e-fatbike, onze Sky High modellen zijn speciaal ontworpen om comfort te bieden aan mensen met een lengte van boven de 200 cm.

Is de  e fatbike geschikt voor 2 personen?

Natuurlijk pas je met 2 personen op een fatbike van Astonic, onze Earth Extended is de perfecte fatbike om comfortabel met 2 personen op te stappen of cargo mee te nemen tijdens je rit. Ook stap je met 3 personen comfortabel op dit model fatbike.

Hoeveel personen passen er op een fatbike?

Bij Astonic hebben we verschillende modellen, deze bieden ruimte voor 1 tot 3 personen. Met de juiste accessoires bieden zij het hoogste comfort afgestemd op leeftijd en lengte. 

Wet en regelgeving

Heb ik een rijbewijs nodig voor een E-Fatbike?

Nee, voor een E-Fatbike van Astonic heb je geen rijbewijs nodig, je hoeft geen helm te dragen en er is geen minimum leeftijd. Wel is het dragen van een helm verstandig en adviseren wij geen E-Fatbike aan te schaffen voor jongere onder de 12 jaar.

Mag er een gashendel op een Fatbike?

Nee, op een fatbike is het niet toegestaan een gashendel te plaatsen. Plaats je een gashendel op je fatbike ben je niet verzekerd en dit kan grote gevolgen hebben.

Hoe hard gaat een E-Fatbike?

Een E-Fatbike van Astonic gaat maximaal 25 km/h en heeft een vermogen van 250 watt, hierdoor is hij 100% goedgekeurd voor de openbare weg.

Kan je een Fatbike opvoeren?

Een fatbike mag 25 km/h afleggen, heeft hij een vermogen van 250 watt dan kan de fatbike niet echt opgevoerd worden. Een 250 watt motor heeft niet de capaciteit veel harder te gaan dan de wettelijk toegestane snelheid. Verteld een verkopende partij u dat je een fatbike op kan voeren tot een snelheid boven de 30 km/h dan bezit de motor meer dan 250 watt aan vermogen en is hij niet toegestaan voor gebruik op de openbare weg!

Zijn al jullie fatbike modellen toegestaan op de openbare weg?

Ja, de E250 watt modellen zijn 100% straatlegaal en mogen zonder verzekering de openbare weg op. Deze Fatbikes gaan maximaal 25 km/h en vallen onder de E-bike. Een normale E-bike alleen in een stoer jasje!

Hoe hoog is de boete voor een opgevoerde fatbike?

Boetes voor het rijden van een opgevoerde fatbike kunnen fors oplopen van 290 euro tot vele malen hoger tot zelfs 1400 euro. Zo moet je een helm dragen en verzekerd zodra je een fatbike  opgevoerd voldoet deze niet aan de eisen en kan je opgevoerde fatbike in beslag genomen worden door de politie.

Proefrit

Hoe boek ik een proefrit op een fatbike?

Klik hier of bel even met 0183 201 043 

Hoe lang duurt een proefrit op een fatbike?

Een proefrit is bij ons niet het spreekwoordelijke rondje om de kerk, je gaat gemiddeld 15 minuten fietsen per model en je mag zoveel modellen testen als je wilt. Gemiddeld moet je rekening houden met een totaal duur van 1,5 uur.

Levering

Wat is de levertijd van een E- fatbike?

De levertijd van een E-Fatbike bedraagt tussen 1 tot 2 weken gemiddeld genomen. Natuurlijk kunnen levertijden afwijken wil je zeker zijn van de verwachte levertijd dan kan je altijd mailen of bellen om informatie in te winnen.

Wat is de levertijd van een Pre order fatbike?

De levertijd van een Pre order Fatbike bedraagt tussen de 6 en 10 weken gemiddeld genomen. Natuurlijk kunnen levertijden afwijken wil je zeker zijn van de verwachte levertijd dan kan je altijd mailen of bellen om informatie in te winnen.

Wat is de levertijd op accessoires?

Bestel je een accessoire dat we op voorraad hebben voor 14 uur, dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Zo heb je het binnen 2 of 3 werkdagen in huis.

Moet ik zelf nog sleutelen voor ik de weg op kan?

Je hoeft zelf niet te sleutelen, je elektrische fatbike wordt volledig gemonteerd geleverd. Na een korte uitleg van onze transporteur kun je direct op pad!

Wat zijn de verzendkosten?

Een fatbike wordt altijd gratis verzonden in Nederland.
Bestel je accessoires, dan betaal je € 7,95 verzendkosten binnen Nederland. Bestellingen met een bestelwaarde vanaf €150,- worden gratis verzonden binnen Nederland.

Betaling en aanschaf

Kan ik een Astonic E-fatbike op afbetaling kopen?

Je kan bij ons je Fatbike aanschaffen met in3,  je betaald in drie gelijken termijnen je Fatbike af zonder rente of BKR-registratie. Daarnaast zijn er diverse opties om je Fatbike te leasen zakelijk.

Een Astonic E-fatbike afrekenen met In3 hoe werkt dat?

In3 - In 3 keer betalen met 0% rente

Betaal je je aankoop liever niet in één keer? Maak dan gebruik van in3: de enige gespreid betaalmethode met 0% rente. In drie keer betaal je het aankoopbedrag zonder extra kosten. Zo koop je binnen je budget je favoriete product. Het minimale bestelbedrag is € 100,- en het maximale bestelbedrag is € 3.000,-. 

 Voorafgaand aan de betaling doet in3 een supersnelle gegevenscontrole. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kan je contact opnemen met in3 of kiezen voor een andere betaalmethode. Wil je meer informatie over in3? Bezoek dan: www.payin3.nl.

 Hoe werkt het?  Als je kiest voor in3 betaal je het volledige bedrag in drie gelijke delen binnen 60 dagen. Op de dag van je bestelling betaal je het eerste deel via iDeal en wordt je aankoop verzonden. 30 dagen later betaal je het tweede deel en weer 30 dagen later het derde deel. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen. Je ontvangt een mailtje zodra je een nieuwe betaling moet doen. Wel zo makkelijk!

 Kies & check:

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

 1e betaling & verzending:

Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt geplaatst.

 2e & 3e betaling:

Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling

Kan ik als zzper of via mijn werkgever een Astonic E-Fatbike aanschaffen?

Wij werken samen met Cyclis, zij assisteren graag werkgevers en ZZPers bij aanschaf via lease. Gemiddeld 40% voordeliger, en geheel ontzorgt!

Kan ik een Astonic E-Fatbike aanschaffen op het fietsplan van mijn werk?

Ja dat kan, onze E-fatbike kan aangeschaft worden via de werkgever, hiermee werken wij samen met Cyclis. Wilt u hier gebruik van maken dan adviseren wij u en uw werkgever graag, het kost uw werkgever niks en voor u is aanschf via lease vaak rond de 40% voordeliger.

Veel goedkopere E-Fatbikes kunnen niet meer via lease worden aangeschaft, de levensduur van deze fatbikes is namelijk lager gebleken dan de duur van de overeenkomst. Met de kwaliteit van een Astonic zit u gelukkig wel goed en onze E-Fatbikes lenen zich fantastisch voor woon-werkverkeer!

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kan betalingen voldoen via ideal, paypal, creditcard, overschrijving, in3 en natuurlijk contant bij ons in de werkplaats. Voor lease en fietsplan werken wij samen met Cyclis, Fiscfree en Nationale fietsprojecten.

Garantie en retourneren

Hoe lang heb ik garantie?

De garantie op je Astonic e-fatbike is 24 maanden. Slijtageonderdelen zijn hiervan uitgesloten.
Wilt u onze algemene voorwaarden of uitgebreide garantievoorwaarden lezen, klik dan op het linkje ‘Algemene voorwaarden’ linksonder op onze website.

Hoe retourneer ik een product?

Ben je niet tevreden over je aankoop bij Astonic of past het aangekochte onderdeel niet op jou Fatbike? Jammer, maar dat kan natuurlijk. Je kunt aangekochte artikelen binnen een termijn van 14 dagen retourneren zonder opgaaf van reden. Het aankoopbedrag exclusief de verzendkosten wordt binnen vier dagen op je rekening gestort nadat we het geretourneerde artikel ontvangen hebben.

Meld je retour aan bij Astonic via de email info@astonic-rides.nl en vermeld in de email de artikelen die retour komen, je bestelnummer en het bankrekeningnummer waar het bedrag op terug gestort moet worden. Enkel onbeschadigde en ongebruikte artikelen komen in aanmerking om retour gezonden te worden.

Ik ben niet tevreden. Kan ik mijn E-fatbike retourneren?

Ben je niet tevreden over je Astonic fatbike? Jammer, maar dat kan natuurlijk. Je kunt de fiets binnen een termijn van 14 dagen retourneren zonder opgaaf van reden. Wij brengen €75,- in rekening om de fiets bij je op te halen. De fiets zelf terugbrengen bij ons is natuurlijk gratis. Het aankoopbedrag wordt binnen vier dagen op je rekening gestort. Is de fiets beschadigd? Dan bepalen we samen met jou of je het volledige bedrag terugkrijgt.
Voor het maken van een ophaalafspraak kun je contact met ons opnemen door te mailen naar info@astonic-rides.nl of bel met 0183 201 043. Vermeld in de mail uw bestelnummer.

Custom artikelen kunnen niet geretourneerd worden.

Onderhoud en service

Kan ik de accu uit mijn Astonic E-fatbike halen?

Jazeker, al onze accu’s kun je van de fiets halen zodat je hem binnen op kunt laden. (Je accu is voorzien van een slot zodat hij niet zomaar van de houder kan worden afgehaald.)

Waar kan ik service en onderhoud laten uitvoeren?

Voor onderhoud en service ben je van harte welkom in de Astonic werkplaats. Daarnaast kun je met je Fatbike terecht bij een van onze verkooppunten (klik op Dealers onder kopje Contact). Ook bieden we de mogelijkheid om service en onderhoud aan huis te laten uitvoeren. Betreft het een garantiegeval dan is dit uiteraard voor onze rekening.
Wil je een afspraak plannen voor service en onderhoud, mail naar info@astonic-rides.nl of bel met 0183 201 043.

Kan ik met een ander merk E-Fatbike bij jullie terecht voor onderhoud?

Ja, met de meeste merken E-Fatbikes ben je welkom voor onderhoud. Wij voeren geen onderhoud en service uit aan alle Ouxi modellen. Onze onderdelen en accessoires passen niet op deze modellen en wij ondersteunen het plaatsen van onze kinderzitjes niet op deze type E-Fatbikes!

Service

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe fatbike modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
:image[type=photo; position=foreground]

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-fatbikes, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic fatbike?