FAQ

Fatbike ASTONIC (22)

Veelgestelde vragen over de E-Ride

Bij Astonic geven we passende garantie op onze producten, en natuurlijk zijn er ook retourneer- en annuleringsmogelijkheden. Onze volledige focus ligt op duurzame mobiliteits oplossingen voor iedereen. Samen met de hoogste kwaliteit, service en contact maakt dit de definitie van een E-Ride. Wettelijk gezien vallen ze geheel onder de E-Bike maar met meer comfort, meer luxe en gebruiksgemak! Kies je voor een E-Ride van Astonic dan kies je voor de toekomst!

Is een E-Ride te verzekeren?

Ja, een Astonic is te verzekeren. Ons assortiment bestaat uit goedgekeurde E-Rides die we voledig produceren aan de hand van de Nederlandse wetgeving voor E-Bikes. Veilig en verzekerd en in stijl deelnemen aan het verkeer met een Astonic!

Wat is een E-Ride?

E-Ride staat voor focus op kwalitiet, duurzaamheid en volledig Nederlands handwerk, het hoge service niveau en contact maken het hebben van een E-Ride een ware beleving. Een nieuw fenomeen in de fietsindustrie de E-Rides van Astonic! 

E-Ride van Astonic, wordt die echt met de hand gemaakt?

jazeker iedere Astonic wordt geheel met de hand gemaakt in Nederland, dit gebeurt allemaal in Spijk gelegen naast Gorinchem. Ook het tig lassen van de frames die geheel bestaan uit Aluminium is geheel Nederlands handwerk, het hele process van lassen tot montage kan je zelf ervaren bij een bezoek aan Astonic. Een unieke werkwijze die resulteert in de beste E-Rides van Nederlandse bodem.

Wat andere verkopers u NIET vertellen...

Andere verkopers praten niet over...
- het grote verschil in kwaliteit, omdat ze (nog) niet genoeg kennis bezitten.
- welk model geschikt is voor gebruik op de openbare weg en welke niet (uit winstoogmerk).
- hoe lang u zult moeten wachten op een vervangend onderdeel bij schade (vaak moet het onderdeel uit China komen).

Bij Astonic...
- vinden alleen onderdelen van de hoogste kwaliteit doorgang naar onze E-Rides.
- Maken we alleen E-rides die voldoen aan de Nederlandse wetgeving.
- liggen alle onderdelen standaard op de plank zodat we bij eventuele schade direct reparaties uit kunnen voeren.

Is een E-Ride gevaarlijk?

Nee, met een E-Ride van Astonic kun je veilig deelnemen aan het verkeer. Onze modellen zijn van hoge kwaliteit en 100% goedgekeurd voor op de openbare weg

Kan er een kinderzitje op een Astonic?

Ja, het is mogelijk om kinderzitjes op een E-Ride van Astonic te monteren. Onze Astonic E-Rides, zijn ontworpen voor het hele gezin met het oog op functionaliteit en veiligheid. Een opvallend kenmerk is de mogelijkheid om zowel voor als achter een kinderzitje te plaatsen. Onze beugel is uitvoerig getest voor optimale veiligheid en comfort. Voor meer informatie, vraag gerust.

Waar koop ik de beste E-bike?

Met de kwaliteit en levensduur van een E-Ride van Astonic weet je zeker dat je de beste E-Ride koopt! Ook de service en het klantcontact is van het hoogste niveau. De beste E-bike kopen, doe je bij Astonic!

Hoe weet ik welke Astonic E-Ride het beste bij mij past?

Twijfel je over welke Astonic e-bike met dikkere banden het best bij jou past, kom dan langs in onze Astonic showroom. Hier kun je alle modellen uitgebreid testen.  Ook adviseren we over welke accessoires de E-Ride het best passend maken bij uw persoonlijke situatie!

Ik ben twee meter lang, pas ik op jullie E-Ride?

Natuurlijk pas ook jij op een E-Ride van Astonic, onze Sky High modellen zijn speciaal ontworpen om comfort te bieden aan lange mensen met een lengte van boven de 200 cm.

Is de  e-Ride geschikt voor twee personen?

Natuurlijk pas je met twee personen op een E-Ride van Astonic. Onze Earth Extended is de perfecte ride om comfortabel met twee personen op te stappen of cargo mee te nemen tijdens je rit. Zelfs drie personen behoort tot de mogelijkheden! De Astonic Earth Extended is onze longtail versie of de vervanger van de bakfiets.

Hoeveel personen passen er op een E-Ride?

Bij Astonic hebben we verschillende modellen E-Rides, deze bieden ruimte voor 1 tot 3 personen. Met de juiste accessoires bieden zij het hoogste comfort afgestemd op leeftijd en lengte. Met onze grote opties in accessoires groeien onze fietsen met je gezin of wensen mee.

Wet- en regelgeving

Heb ik een rijbewijs nodig voor een Astonic?

Nee, voor een Astonic heb je geen rijbewijs nodig, je hoeft geen helm te dragen en er is geen minimum leeftijd. Wel is het dragen van een helm verstandig en adviseren wij geen E-Ride aan te schaffen voor jongeren onder de 12 jaar.

Hoe hard gaat een e-Ride?

Een fatbike van Astonic gaat maximaal 25 km/u en heeft een vermogen van 250 watt, hierdoor is hij 100% goedgekeurd voor de openbare weg.

Kun je een E-Ride opvoeren?

Een Astonic mag 25 km/u rijden. Heeft de motor een vermogen van 250 watt dan kan de E-Bike niet echt opgevoerd worden. Zo'n motor heeft gewoonweg niet de capaciteit om veel harder te gaan dan de wettelijk toegestane snelheid. Vertelt een verkopende partij u dat je een (fat)bike op kunt voeren tot een snelheid boven de 30 km/u, dan heeft de motor meer dan 250 watt aan vermogen en is hij niet toegestaan voor gebruik op de openbare weg!

Zijn al jullie modellen toegestaan op de openbare weg?

Ja, al onze modellen zijn 100% straatlegaal en mogen zonder verzekering de openbare weg op. Deze Rides gaan maximaal 25 km/u en vallen onder de E-bike. Een normale e-bike, maar dan in een stoer jasje en uitmuntende kwaliteit!

Kan ik een boete krijgen op een E-Ride?

Op een Astonic zit je helemaal goed, je E-Ride valt volledig onder de E-Bike, is niet op te voeren en 100% geproduceerd op de Nederlandse wetgeving.

Boete voor het rijden op een opgevoerde fatbike kunnen fors oplopen, van 290 euro tot zelfs 1400 euro. Op een snellere fatbike moet je een helm dragen. Daarnaast moet de bike RDW-gekeurd zijn, en verzekerd. Er is een kans dat je opgevoerde fatbike in beslag genomen wordt door de politie.

Proefrit

Hoe boek ik een proefrit op een Astonic?

Klik hier of bel even met 0183 201 043 

Hoe lang duurt een proefrit?

Een proefrit is bij ons niet het spreekwoordelijke rondje om de kerk, je gaat gemiddeld 15 minuten fietsen per model en je mag zoveel modellen testen als je wilt. Gemiddeld moet je rekening houden met een totaal duur van 1,5 uur.

Levering

Wat is de levertijd van een E-Ride?

Een nieuw bestelde Astonic leveren wij gewoonlijk binnen twee weken. Een "pre-order" E-Ride heeft een levertijd tot tien weken. Natuurlijk kunnen levertijden afwijken. Wil je zeker zijn van de verwachte levertijd, graag even mailen of bellen.

Wat is de levertijd op accessoires?

Bestel je voor 14:00 uur een accessoire dat we op voorraad hebben, dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Zo heb je het binnen drie werkdagen in huis.

Moet ik zelf nog sleutelen voor ik de weg op kan?

Je hoeft zelf niet te sleutelen, je elektrische Ride wordt volledig gemonteerd geleverd. Na een korte uitleg van onze transporteur kun je direct op pad!

Wat zijn de verzendkosten?

Een Astonic wordt altijd gratis verzonden in Nederland.
Bestel je accessoires, dan betaal je € 7,95 verzendkosten binnen Nederland. Bestellingen met een bestelwaarde vanaf €150,- worden gratis verzonden binnen Nederland.

Betaling en aanschaf

Kan ik een Astonic op afbetaling kopen?

Je kunt bij ons met 'in3' een E-Bike aanschaffen. Je betaalt in drie gelijke termijnen af, zonder rente of BKR-registratie. Daarnaast zijn er diverse opties om je Ride zakelijk te leasen.

Een Astonic afrekenen met in3, hoe werkt dat?

In3 - In 3 keer betalen met 0% rente

Betaal je je aankoop liever niet in één keer? Maak dan gebruik van in3: de enige gespreid betaalmethode met 0% rente. In drie keer betaal je het aankoopbedrag zonder extra kosten. Zo koop je binnen je budget je favoriete product. Het minimale bestelbedrag is € 100,- en het maximale bestelbedrag is € 3.000,-. 

Voorafgaand aan de betaling doet in3 een supersnelle gegevenscontrole. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kan je contact opnemen met in3 of kiezen voor een andere betaalmethode. Wil je meer informatie over in3? Bezoek dan: www.payin3.nl.

 Hoe werkt het?  Als je kiest voor in3 betaal je het volledige bedrag in drie gelijke delen binnen 60 dagen. Op de dag van je bestelling betaal je het eerste deel via iDeal en wordt je aankoop verzonden. 30 dagen later betaal je het tweede deel en weer 30 dagen later het derde deel. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen. Je ontvangt een mailtje zodra je een nieuwe betaling moet doen. Wel zo makkelijk!

 Kies & check:
Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

 1e betaling & verzending:
Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt geplaatst.

 2e & 3e betaling:
Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.

Kan ik als zzp'er of via mijn werkgever een Astonic aanschaffen?

Wij werken samen met Cyclis, zij assisteren graag werkgevers en ZZP'ers bij aanschaf via lease. Gemiddeld 40% voordeliger, en geheel ontzorgd!

Kan ik een Astonic aanschaffen via het fietsplan van mijn werk?

Ja dat kan, onze E-Ride kan aangeschaft worden via de werkgever. We werken samen met Cyclis. Wilt u hier gebruik van maken, dan adviseren wij u en uw werkgever graag, het kost uw werkgever niks en voor u is aanschaf via lease vaak rond de 40% voordeliger.

Met de kwaliteit van een Astonic zit u goed en onze E-Rides lenen zich fantastisch voor woon-werkverkeer!

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt betalingen voldoen via iDeal, Paypal, creditcard, overschrijving, in3 en natuurlijk contant bij ons in de werkplaats. Voor lease en fietsplan werken wij samen met Cyclis, Fiscfree en Nationale fietsprojecten.

Garantie en retourneren

Hoe lang heb ik garantie?

De garantie op je Astonic e-ride is 24 maanden. Slijtageonderdelen zijn hiervan uitgesloten.
Wilt u onze algemene voorwaarden of uitgebreide garantievoorwaarden lezen, klik dan op het linkje ‘Algemene voorwaarden’ linksonder op onze website.

Hoe retourneer ik een product?

Ben je niet tevreden over je aankoop bij Astonic of past het aangekochte onderdeel niet op jou Fiets? Jammer, maar dat kan natuurlijk. Je kunt aangekochte artikelen binnen een termijn van 14 dagen retourneren zonder opgaaf van reden. Het aankoopbedrag exclusief de verzendkosten wordt binnen vier dagen op je rekening gestort nadat we het geretourneerde artikel ontvangen hebben.

Meld je retour aan bij Astonic via de email info@astonic-rides.nl en vermeld in de email de artikelen die retour komen, je bestelnummer en het bankrekeningnummer waar het bedrag op terug gestort moet worden. Enkel onbeschadigde en ongebruikte artikelen komen in aanmerking om retour gezonden te worden.

Ik ben niet tevreden. Kan ik mijn Astonic retourneren?

Ben je niet tevreden over je Astonic? Jammer, maar dat kan natuurlijk. Je kunt de fiets binnen een termijn van 14 dagen retourneren zonder opgaaf van reden. Wij brengen €75,- in rekening om de fiets bij je op te halen. De fiets zelf terugbrengen bij ons is natuurlijk gratis. Het aankoopbedrag wordt binnen vier dagen op je rekening gestort. Is de fiets beschadigd? Dan bepalen we samen met jou of je het volledige bedrag terugkrijgt.
Voor het maken van een ophaalafspraak kun je contact met ons opnemen door te mailen naar info@astonic-rides.nl of bel met 0183 201 043. Vermeld in de mail uw bestelnummer.

Custom artikelen kunnen niet geretourneerd worden.

Onderhoud en service

Kan ik de accu uit mijn Astonic halen?

Jazeker, al onze accu’s kun je van de fiets halen zodat je hem binnen op kunt laden. (Je accu is voorzien van een slot zodat hij niet zomaar van de houder kan worden afgehaald.)

Waar kan ik service en onderhoud laten uitvoeren?

Voor onderhoud en service ben je van harte welkom in de Astonic werkplaats. Daarnaast kun je met je E-Ride terecht bij een van onze verkooppunten (klik op Dealers onder kopje Contact). Ook bieden we de mogelijkheid om service en onderhoud aan huis te laten uitvoeren. Betreft het een garantiegeval dan is dit uiteraard voor onze rekening.
Wil je een afspraak plannen voor service en onderhoud, mail naar info@astonic-rides.nl of bel met 0183 201 043.

Kan ik met een ander merk bij jullie terecht voor onderhoud?

Ja, je bent met alle merken E-bikes ben welkom voor onderhoud. 

Service

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?