E-fatbike van Astonic, ervaar het ultieme gevoel van vrijheid.

Astonic

Over Astonic

De naam Astonic is afgeleid van astonish oftewel verbazen en dit is dan ook waar wij altijd naar streven. We verbazen je niet alleen met onze topkwaliteit E-Fatbike maar ook met ons hoge niveau van service, kennis en klantvriendelijkheid. Wilt u een elektrische fatbike kopen? We staan voor u klaar om alle ins en outs over onze E-Fatbike te delen. Heb je vragen of speciale wensen? Neem gerust contact met ons op!

1.

Luchtgeveerde voorvork

2.

Geheel aluminium frame (6060 t6 kwaliteit) 

3.

Hoogwaardige Shimano- en Bafang-onderdelen

4.

Hydraulische schijfremmen

5.

Brede banden (10cm) zorgen voor comfort en perfecte wegligging

6.

 48 Volt bafang motor

 Specs

80

kilometer bereik

8

 Fatbike
modellen

25

km per uur

“Wild. Free. Astonic!”

Fatbike facts

E-Fatbike de stoere elektrische fiets met dikke banden

De fatbike is tegenwoordig niet meer weg te denken. Ben je van plan om een elektrische fatbike te kopen? Dan moet je bij Astonic zijn! Omdat wij onze elektrische fatbikes zelf ontwikkelen en monteren is er niemand die je beter kan informeren over het aanschaffen van een e-fatbike dan wij.

E-fatbike, wat is dat?

Een e-fatbike is een gewone elektrische fiets met dikke banden. Dit soort fietsen met brede banden heeft een betere wegligging en is daarom ideaal om op diverse ondergronden te rijden. Onstabiel terrein zoals sneeuw, zand of modder is voor deze stoere fatbike geen enkel probleem, ze voeren je moeiteloos mee buiten de gebaande paden. In deze onstabiele omgevingen is het hebben van dikke banden op je elektrische fiets een vereiste en zonder moeite doorkruist u ieder terrein.  Let op: een fatbike mag maximaal 250 watt vermogen beschikken en niet harder dan 25 km per uur rijden bij gebruik op openbare weg! 

E-Fatbike, wat kosten ze?

De kosten verschillen per model. Ons voordeligste model kost €2999,-.
Neem je graag een passagier mee, zul je een e-fatbike met twee zitplaatsen moeten aanschaffen zoals onze Astonic Earth Extended Fatbike.
Daarnaast speelt actieradius natuurlijk een grote rol. Iedere Astonic fatbike is standaard voorzien van een 16Ah batterij en met de bijbehorende actieradius zit je al behoorlijk goed. Wanneer je van plan bent om langere tochten af te leggen, raden we een upgrade naar een 20Ah batterij aan op je e-fatbike. 
Meer details en prijzen vind je natuurlijk in onze webshop.

Elektrische fatbike, hoe hard mogen ze?

Een fatbike mag maximaal 25 km/u en mag niet meer vermogen hebben dan 250 watt. Je hebt geen verzekering of rijbewijs nodig om te fietsen op een e-fatbike.
Elektrische fatbikes kunnen vaak veel harder en hebben een gemiddelde snelheid van 35 km/u. Sommige fatbikes beschikken over een gashendel, waardoor je de pedalen niet meer hoeft te gebruiken. In Nederland is het niet toegestaan om de gashendel te gebruiken op je e-fatbike bij gebruik op de openbare weg. De elektrische fatbike wordt vaak gebruikt als een prettig alternatief voor een auto of scooter. Al onze modellen met een 750 watt motor (E750) zijn ontwikkeld voor gebruik tijdens wedstrijden of op eigen terrein, deze zijn niet bestemd voor gebruik op de openbare weg!

Elektrische fatbike, wat is dat precies?

Een fatbike met elektrische ondersteuning wordt ook wel een elektrische fatbike of e-fatbike genoemd. Een fatbike is eigenlijk een gewone e bike maar dan in een stoer jasje. Je kunt een fatbike makkelijk herkennen aan de brede banden en het dikke frame. Fatbikes met een vermogen van 250 watt en snelheid van maximaal 25 kilometer vallen onder de gewone E-bike en mogen zonder kenteken, registratie of verzekering de weg op!

E-Fatbike, wat is het verschil in kwaliteit?

Het kwaliteitsverschil tussen diverse merken fatbikes is gigantisch. Net als bij een normale e-bike heb je A-, B- en C-merken. De betere merken zitten wat betreft prijs rond dezelfde prijs als de betere e-bikes. Dat kan ook niet anders, want kosten voor hoogwaardige onderdelen bepalen de verkoopprijs en zijn bepalend voor de levensduur van de fatbike.

E-Fatbike voordelen

Een elektrische fatbike heeft meerdere voordelen. Zo is onze fatbike met zijn lichtgewicht aluminium frame makkelijk mee te nemen op de fietsendrager van je auto. Daarnaast hoef je op een fatbike geen helm te dragen en is het geen probleem om met slechte weersomstandigheden te fietsen. De brede banden zorgen voor een betere bescherming tegen beschadigingen en de obstakels zijn verder geen belemmering, waardoor je minder snel vermoeid raakt. Omdat je ook weinig last hebt van overig verkeer, is de e-fatbike het ideale voertuig voor een spannend fietsavontuur.

E-Fatbike, hoe fietst dat?

Een fatbike heeft door zijn brede banden een goede wegligging en is makkelijk op meerdere wegen te gebruiken. Vind je het belangrijk om in shape te blijven? Met een fatbike is het een leuke uitdaging om je uithoudingsvermogen te trainen. De fatbike zorgt ervoor dat je in een stevige positie zit, waardoor je minder snel lichamelijke klachten ondervindt. Hierdoor is het geen enkel probleem om een tas mee te nemen voor eventuele bagage. De brede banden hebben een uitstekende grip op de weg en zorgen ervoor dat je niet heen en weer stuitert.

Naast de dikke banden is onze e-fatbike voorzien van een krachtige elektromotor die een totaal andere rijervaring biedt. De extra boost die de motor geeft, gepaard met de extra kracht bij het optrekken, zorgen er voor dat je naast een stabiele basis op moeilijk terrein een gevoel krijgt alsof u op een motorfiets rijdt.

Naast deze voordelen is een fatbike gewoon een hele stoere elektrische fiets waarbij je met de dikke banden hoofden laat draaien. Wilt u een elektrische fatbike kopen of heeft u vragen, dan ben je bij Astonic aan het juiste adres. Wij ontwikkelen en monteren onze elektrische fatbikes zelf en kunnen al je vragen beantwoorden. Voor iedereen die een Nederlandse e-fatbike wil kopen is Astonic de juiste keus.

E-Fatbike nieuws

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe fatbike modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

1info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
:image[type=photo; position=foreground]

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-fatbikes, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic fatbike?