E-fatbike van Astonic, ervaar het ultieme gevoel van vrijheid.

Astonic

Over Astonic

De naam Astonic is afgeleid van astonish oftewel verbazen en dit is dan ook waar wij altijd naar streven. We verbazen je niet alleen met onze topkwaliteit E-Fatbike maar ook met ons hoge niveau van service, kennis en klantvriendelijkheid. Wilt u een elektrische fatbike kopen? We staan voor u klaar om alle ins en outs over onze E-Fatbike te delen. Heb je vragen of speciale wensen? Neem gerust contact met ons op!

1.

Luchtgeveerde voorvork

2.

Geheel aluminium frame (6060 t6 kwaliteit) 

3.

Hoogwaardige Shimano- en Bafang-onderdelen

4.

Hydraulische schijfremmen

5.

Brede banden (10cm) zorgen voor comfort en perfecte wegligging

6.

 48 Volt bafang motor

 Specs

80

kilometer bereik

8

 Fatbike
modellen

25

km per uur

“Wild. Free. Astonic!”

Fatbike facts

E-Fatbike de stoere elektrische fiets met dikke banden

De fatbike is tegenwoordig niet meer weg te denken. Ben je van plan om een elektrische fatbike te kopen? Dan moet je bij Astonic zijn! Omdat wij onze elektrische fatbikes zelf ontwikkelen en monteren is er niemand die je beter kan informeren over het aanschaffen van een e-fatbike dan wij.

E-fatbike of een elektrische fiets met dikke banden, wat is dat?

Een e-fatbike is een gewone elektrische fiets met dikke banden. Een fiets is pas een fatbike als deze banden heeft met een dikte van 4”. De grootte van de band maakt niet uit. Er kunnen dus fatbikes zijn met 20” wielen, 24” of zelfs 26”.

Dit soort fietsen met brede banden heeft een betere wegligging en is daarom ideaal om op diverse ondergronden te rijden. Onstabiel terrein zoals sneeuw, zand of modder is voor deze stoere fatbike geen enkel probleem, ze voeren je moeiteloos mee buiten de gebaande paden. In deze onstabiele omgevingen is het hebben van dikke banden op je elektrische fiets een vereiste en zonder moeite doorkruist u ieder terrein.  

Door de groeiend populairiteit zijn de onderdelen ook steeds beter beschikbaar. Wat vroeger een nadeel was van fatbikes is dat de dikke banden lastiger te verkrijgen zijn. Tegenwoordig zijn vervangende banden geen probleem, bij Astonic zijn de fatbike banden altijd op voorraad. 

Is een E-fatbike legaal?

Jazeker een E-Fatbike is legaal te berijden op de openbare weg. In feite is het gewoon een E-bike met dikke banden en een stoerder jasje. Zolang je een motor hebt met maximaal 250 watt aan vermogen, maximale snelheid van 25 km per uur rijd je geheel verzekerd rond op je laegale E-Fatbike! Plaats geen gashendel op je E-Fatbike want die maakt je fatbike een gemotoriseerd voerstuig en dan is je E-Fatbike niet meer toegestaan op de openbare weg.  Let op: een fatbike mag maximaal 250 watt vermogen beschikken en niet harder dan 25 km per uur rijden bij gebruik op openbare weg! 

Is een Elektrische fatbike te rijden met twee of meer personen?

Jazeker, veel van onze fatbike modellen zijn te rijden met twee personen. Zo hebben wij elektrische fatbikes waar je met twee kinderen op stapt. Of stap met twee volwassenen op de fatbike, er is dan zelfs nog ruimte om ook een kindje voorop mee te nemen. Met een fatbike van Astonic ben je er zeker van dat je met comfort met twee personen op de fatbike kan rijden en ook de ritten met de kinderen zijn geheel veilig door de opties om kinderzitjes te plaatsen op je fatbike. 

E-Fatbike, wat kosten ze?

De kosten verschillen per model. Ons voordeligste model kost €2999,-.
Neem je graag een passagier mee, zul je een e-fatbike met twee zitplaatsen moeten aanschaffen zoals onze Astonic Earth Extended Fatbike.
Daarnaast speelt actieradius natuurlijk een grote rol. Iedere Astonic fatbike is standaard voorzien van een 16Ah batterij en met de bijbehorende actieradius zit je al behoorlijk goed. Wanneer je van plan bent om langere tochten af te leggen, raden we een upgrade naar een 20Ah batterij aan op je e-fatbike. 
Meer details en prijzen vind je natuurlijk in onze webshop.

Hoe hard mag een elektrische fatbike ze?

Een fatbike mag maximaal 25 km/u en mag niet meer vermogen hebben dan 250 watt. Je hebt geen verzekering of rijbewijs nodig om te fietsen op een e-fatbike.
Elektrische fatbikes kunnen vaak veel harder en hebben een gemiddelde snelheid van 35 km/u. Sommige fatbikes beschikken over een gashendel, waardoor je de pedalen niet meer hoeft te gebruiken. In Nederland is het niet toegestaan om de gashendel te gebruiken op je e-fatbike bij gebruik op de openbare weg. De elektrische fatbike wordt vaak gebruikt als een prettig alternatief voor een auto of scooter. Al onze modellen met een 750 watt motor (E750) zijn ontwikkeld voor gebruik tijdens wedstrijden of op eigen terrein, deze zijn niet bestemd voor gebruik op de openbare weg!

Elektrische fatbike, wat is dat precies?

Een fatbike met elektrische ondersteuning wordt ook wel een elektrische fatbike of e-fatbike genoemd. Een fatbike is eigenlijk een gewone e bike maar dan in een stoer jasje. Je kunt een fatbike makkelijk herkennen aan de brede banden en het dikke frame. Fatbikes met een vermogen van 250 watt en snelheid van maximaal 25 kilometer vallen onder de gewone E-bike en mogen zonder kenteken, helm, registratie of verzekering de weg op!

E-Fatbike, wat is het verschil in kwaliteit?

Het kwaliteitsverschil tussen diverse merken fatbikes is gigantisch. Net als bij een normale e-bike heb je A-, B- en C-merken. De betere merken zitten wat betreft prijs rond dezelfde prijs als de betere e-bikes. Dat kan ook niet anders, want kosten voor hoogwaardige onderdelen bepalen de verkoopprijs en zijn bepalend voor de levensduur van de fatbike.

Wat zijn de voordelen van een E-Fatbike 

Een elektrische fatbike heeft meerdere voordelen. Zo is onze fatbike met zijn lichtgewicht aluminium frame makkelijk mee te nemen op de fietsendrager van je auto. Raak je minder snel vermoeid door de krachtige achternaaf motor.

  • Extra comfort: Een fiets met brede banden heeft extra dempend vermogen omdat de bandenspanning lager is dan een fiets met normale banden. Dit dempend vermogen vertaalt zich in een extra comfortabele rij-ervaring.
  • Meer stabiliteit: Dankzij het grotere contactoppervlak van de banden is er zeer weinig kans dat u van de fiets valt.
  • Meer flexibiliteit: Omdat u met de dikke banden makkelijk door modderige bospaadjes, zanderige omgevingen en besneeuwd terrein kunt rijden is een fatbike flexibeler dan een normale fiets.
  • Stoere elektrische fiets: Het is natuurlijk ook gewoon een hele stoere elektrische fiets die de aandacht trekt.
Hoe is het om op een elektrische fatbike te rijden?

Voor veel mensen is het de eerste keer dat ze een fatbike uitproberen, soms is het spannend omdat u nog niet weet wat u kunt verwachten. Een fatbike is verrassend leuk en extreem comfortabel om op te rijden vanwege de volgende redenen:

  • Extra comfort: Het eerste wat u opvalt als u op een elektrische fatbike zit, is het gevoel van de lage bandenspanning. Dit geeft de fiets een verend gevoel dat het zeer aangenaam maakt om over ruw terrein te rijden. het is op sommige modellen fatbikes mogelijk een zadelpenvering of een extra breed zadel te kiezen. Dit maakt het rijden nog comfortabeler. Naast de stoere uitstraling is dit ook vaak de reden waarom mensen toch kiezen voor een fatbike. U kijkt er niet meer tegen op om boodschappen te doen met de fiets, maar u zult er juist naar uitkijken en ieder excuus gebruiken om uw nieuwe fatbike ui de schuur te halen en er mee door de stad te cruisen. Bij veel van onze klanten vervangt inmidels de fatbike de auto, dus ze stappen liever op de fatbike als in de auto!
  • Starthulp: Een e fatbike is wat zwaarder, vanwege de elektrische componenten en dikke banden. Dit extra gewicht zal even wennen zijn bij het wegrijden, maar daarom hebben onze elektrische fatbikes een starthulp. Dit is een knop waarmee de motor u tot 6km/u versnelt vanuit stilstand. Tijdens het rijden merkt u niks van de zwaardere componenten en wielen omdat de elektrische motor het zware werk van u overneemt.
  • Onoverwinnelijk gevoel: De grote banden dempen de schokken van hobbels. Het rijden over zachte oppervlakken zoals modder, zand en sneeuw is geen probleem. Tijdens het fietsen schrikt u niet meer weg van onstabiel terrein maar vol vertrouwen kunt u ieder terrein trotseren zonder bang te zijn om van de fiets te vallen. Dat maakt de fatbike ook erg leuk om op te rijden omdat u zich onoverwinnelijk voelt! De fatbike is zo leuk om op te rijden dat hij altijd een lach op het gezicht tovert.
  • Meer tractie en stabiliteit: Een elektrische fatbike maakt onmogelijke beklimmingen mogelijk. De elektromotor versterkt uw trapinspanning, zodat u veel makkelijker steile hellingen op komt. Omdat u met de voeten bij de grond kan, raakt u het instabiele op en afstappen kwijt, super stabiel en veilig geniet u gegarandeerd van iedere rit op de fatbike.

E-Fatbike nieuws

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe fatbike modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
:image[type=photo; position=foreground]

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-fatbikes, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic fatbike?