3 juli 2023

E-Fatbike van Astonic hoe het begon

E-FATBIKE beste van Nederland

Onze "bakkefiets" de start van het avontuur

Een mega bakfiets, waar veel kinderen in passen, die geschikt is voor off-road avonturen én die zonder enige moeite de steilste heuvel bedwingt. Veel eisen, maar wel de ultieme wens die Anneke uitsprak naar Roel!

Roel ging aan de slag en ontwikkelde de voorloper en grondlegger van de Astonic e-fatbike door onze kinderen gedoopt tot de bakkefiets. Deze bakfiets viel enorm in de smaak, en Roel besloot meer fietsen te ontwikkelen. 

Fatbike onderdelen in 2017

Het realiseren van de bovengenoemde Bakkefiets ging niet zonder slag of stoot! In die tijd waren er nauwelijks onderdelen te vinden en Roel moest sterk inproviseren om het uiteindelijk voor elkaar te krijgen. Zo waren er nog geen 20x4 fietsvelgen en heeft hij motor velgen gebruikt en die voorzien met 20x4 fatbike banden. Ook was het vinden van andere passende onderdelen een ware uitdaging, maar uiteindelijk is het met veel aanpassings vermogen gelukt.

E-Fatbike ontwikkelen

Roel begon met veel entausiasme aan het tekenen van verschillende opzetjes voor ontwerpen van fatbikes, uiteindelijk werd er gekozen voor een model met drie variaties onze Earth modellen. Daar starten Roel met het ontwikkelen van de prototypes, maar helaas kwam aan al zij enthousiasme een bruut eind in 2018!

Geluk bij een ongeluk

Anneke kreeg een auto ongeluk, waarbij zij totaal uit de running werd gehaald. Zelfs lopen was een uitdaging en alle zorgen voor haar en de kinderen kwamen bij Roel terecht. Daarnaast ontvingen zij ook de sleutel voor onze casco woning waarvan het idee was dat ze alle werkzaamheden gezamelijk uit zouden voeren. Helaas waren beide dromen in letterlijk één klap vervlogen, alle zorgen kwamen bij Roel terecht die ook nog met spoed geopereerd moest worden omdat zijn netvlies losliet. Dit typend realiseer ik me weer hoe heftig deze periode was!

Toch heeft dit alles geleid naar het punt waar we nu staan, we besloten namelijk om de Fatbikes los te laten en alleen twee fietsen voor ons zelf te maken. De prototypes waren al een eind af dus die afmaken voor ons zelf leek een goed optie. Anneke had inmiddels alles aangegrepen om te herstellen en hoewel het revalideren een extreme opgave bleek was er zeker progressie.

Mijn bedrijfje was ondertussen falliet verklaard en terwijl ik net weer aan werken begon te denken stapten we voor het eerst op onze Fatbike! Wat een fantastische rit was dat, direct werd het idee om Fatbikes te gaan ontwikkelen weer opgepakt en een bedrijfsplan werd geschreven.

Visie

Tijdens het schrijven van het bedrijfsplan kwam een duidelijke visie naar voren. Wij gaan onze focus leggen op Kwaliteit, mensen en creëren! Premium E-Fatbikes van Nedrlandse bodem, waar aandacht, kwaliteit en service centraal staat, lees meer over ons avontuur in aankomende en oudere blogs! 

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?