05 september 2022

Winacties van Astonic

Astonic Fatbike winnen

Veel van onze trouwe volgers is het opgevallen: bij Astonic doen ze aan leuke winacties en geven ze soms zelfs Fatbikes weg. Wat is daar de achterliggende gedachte van? Omdat er veel verbaasde gezichten en vragen zijn omtrent de winacties van Astonic lichten we dat in dit bericht graag toe.

Gratis Fatbikes voor influencers

Bij Astonic zijn we redelijk "ouderwets" en toen wij hoorden dat je tegenwoordig marketing voert via de sociale kanalen, met mensen die veel volgers hebben, vonden we dat een belachelijk concept. Nee daar konden wij ons niet in vinden, mensen die van alles en nog wat gratis krijgen, in ruil daarvoor één bericht plaatsen op hun Instagram pagina klonk ons als totaal onzinnige reclame voor onze Fatbikes. Want zeg nou zelf, wie neemt zo iemand nou serieus?

Maar er werd ons van alle kanten ingefluisterd dat dit echt de manier is om je marketing en branding van de grond te krijgen. Wij persoonlijk hebben niks met de sociale kanalen, dus weten wij er ook weinig vanaf, en zo vielen wij van ons geloof. We hebben wat leuke samenwerkingen gehad op basis van het krijgen van een van onze Fatbikes als zijnde betaling. Sommige daarvan lopen nog steeds en zij gebruiken de Fatbike van Astonic nog dagelijks, je ziet de fatbike daar ook nog veelvuldig op het account voorbij komen. Super fijn om te zien dat onze toffe Fatbikes ook echt gebruikt worden door deze BN’ers en geïntrigeerd raken in hun lifestyle.

Fatbikes weggeven aan mensen die het eigenlijk prima kunnen betalen

Los van de prettige samenwerkingen (die wij nog steeds als zeer waardevol zien en waarvan sommige inmiddels warme fijne contacten zijn geworden) bleef het voor ons persoonlijk een lastige kwestie om mensen een Fatbikes te geven die het eigenlijk financieel goed genoeg hebben een Fatbike aan te schaffen. Deze manier van marketing voelde zo niet passend voor ons bedrijf en onze persoonlijke normen, waarden en overtuigingen dat we besloten hier mee te stoppen. Het voelde te veel als niet passend bij ons en onze bedrijfsstructuur.

Gelijke kansen voor iedereen op het ontvangen van een Astonic Fatbike

Tijdens de samenwerkingen hebben we vaak besproken dat we het zo lastig vonden om Fatbikes weg te geven aan mensen die het niet nodig hadden, veel liever zouden wij een Fatbike geven aan mensen die het zelf niet kunnen betalen of waar het leven oprecht van zou verbeteren. Maar marketingtechnisch levert dat dan weer weinig op, en ook wij moeten denken aan de groei en kracht van ons bedrijf en merk Astonic! De oplossing was simpel en voor de hand liggend: We gaan soms een Fatbike weggeven tijdens een winactie, je hoeft geen bepaald aantal volgers te hebben, gewoon eerlijke kansen voor iedereen, veel volgers of weinig, het maakt ons niet uit! Hier voelen wij ons veel beter bij, we delen in onze successen, maken iemand blij en hebben ook nog toffe marketing voor onze Astonic Fatbikes, dat is toch een fantastische situatie. Dit is wat we doen, het is passend en voelt super goed! Natuurlijk kunnen we niet te vaak Fatbikes weggeven, maar we kunnen wel beloven dat er nog leuke winacties aankomen en dat we onze successen met jullie blijven delen!

Dank aan onze enthousiaste fans

Als laatste willen wij dit artikel gebruiken om onze klanten, onze trouwste en loyaalste brand-ambassadors te bedanken! Jullie zijn onze visitekaartjes, jullie doen de waardevolste marketing die er bestaat, de old fasion mond-tot-mondreclame en daar kan geen enkele andere manier van marketing tegenop!

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?