19 februari 2024

Ontwerp proces van een sterk fietsframe

E Bike met sterk frame Astonic (74)

Een sterk fietsframe ontwerpen

Het ontwerpen van een fietsframe is een vak appart, want hoe bereken je de draagkracht en de passende dikte van je materiaal? Kies je voor Staal, Aluminium of een ander materiaal, allemaal keuzes die bewust gemaakt en berekend worden. In dit blog vertel ik over het ontwikkel proces en hoe wij een sterk fiets frame produceren van de beste kwaliteit. 

De keuze voor aluminium

Bij Astonic kiezen we bewust voor een handgemaakt Aluminium fietsframe, deze metaalsoort is goed opgewassen tegen hoge vochtigheid en voorkomt corrosie in en op het fietsframe. Hoewel duurder, moeilijker te bewerken en een kostbaarder lasproces is onze mening dat in landen waar er veel regen valt Aluminium een goede keus is voor de productie van de beste fiets frames.

Tekening

Iedere ontwikkeling van een nieuw model begint met het maken van een schets, waarin je de lijnen van het frame bepaald. Vervolgens ga je de schets omzetten naar een 3D tekening, hierdoor zie je of je idee prouctietechnies haalbaar is. Ook bekijk je of de maakbaarheid van je frame realistisch is of dat er misschien mogelijkheden zijn om het ontwerp beter maakbaar te krijgen zonder in te leveren op de stevigheid van het frame. 

Stress test

In het tekenprogramma kan je een stress test uit laten voeren op je 3D frame. Je hebt alle buisdiktes, materiaal en andere informatie ingevoerd en de software berekend welke gewichten en druk je frame aankan. Omdat Astonic niks aan het toeval overlaat voegen we na een geslaagde stress test 1 tot 2 mm toe aan de buisdikkte van de gebruikte buizen, op deze manier garanderen wij een hoogwaardig frame om de beste E-Ride van Nederlandse bodem mee te realiseren.

Lasproces

In the drawing program, you can perform a stress test on your 3D frame. You've entered all the tube thicknesses, material, and other information, and the software calculates the weights and pressure your frame can withstand. Because Astonic leaves nothing to chance, after a successful stress test, we add 1 to 2 mm to the tube thickness of the tubes used. This way, we guarantee a high-quality frame to create the best E-Ride from Dutch soil.

Extreem sterk fiets frame (3)

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?