18 december 2023

Ontdek de Vreugde van rijden op een Fatbike, op iedere Leeftijd

E Fatbike voor iedere leeftijd 1 (337)

Ontdek de Vreugde van rijden op een E-Ride of E-Fatbike

De E-Fatbike of E-Ride is allang niet alleen voor jongeren! Bij Astonic bestaat de grootste groep gebruikers uit mensen van boven de 30 jaar deze avonturiers ontdekken de vreugde van het verkennen van de natuur op een robuuste E-Ride of E-fatbike. Deze activiteit houdt je niet alleen actief, jong van geest, maar stelt je ook in staat om van buiten te genieten, zelfs als je al wat ouder bent. Bezit je minder kracht dan kan je kiezen voor een rotatiesensor waardoor je onbelast kan gaan fietsen en moeiteloos op avontuur kan blijven gaan. Voor degenen die oriënteren, hebben we waardevolle tips, speciaal ontworpen voor ouderen, om ervoor te zorgen dat je optimaal plezier beleeft en veilig kunt rijden op je E-Ride of E-Fatbike. In mijn volgende blog waardevolle tips gericht op de jeugdige gebruikers en daarna een blog voor gezinnen. 

Ontdek de Vreugde van Fatbiken: Essentiële Tips voor Senioren

Kies de Juiste E-Ride of E-Fatbike

Het is cruciaal om de juiste E-Rie of E-fatbike te kiezen voordat je op pad gaat, vooral voor senioren waar comfort en stabiliteit van groot belang zijn. Zoek naar een E-Ride of E-fatbikes met 20 inch banden, zodat op- en afstappen gemakkelijk is en je altijd met beide voeten op de grond kan waardoor op en afstappen bij het stoplicht tot verleden tijd behoort! Kies banden met een ruime breedte (minstens 4 inch) voor extra stabiliteit, vooral op oneffen terrein, zelfs als je wat minder flexibel bent geworden, bieden dit soort E-Fatbikes of E-Bikes een fantastische stabiliteit. Een verstelbaar stuur en zadel helpen om de fiets aan te passen aan jouw lichaam, waardoor het rijden comfortabeler wordt. Door de elektrische ondersteuning heeft de E-Fatbike, E-Ride of E-Bike extra gemak en de mogelijkheid om grotere afstanden af te leggen met minder inspanning.

Draag Geschikte Kleding en Uitrusting passend bij het weer

Het is van vitaal belang om de juiste kleding en uitrusting te dragen tijdens de eindeloze ritten op je  E-fatbike of E-Ride, gezien het onvoorspelbare weer gedurende alle seizoenen. Kleed je in lagen, zodat je je eenvoudig kunt aanpassen aan veranderende temperaturen. Begin met een vochtafvoerende onderlaag, voeg een isolatielaag toe en draag tot slot een wind- en waterbestendige buitenlaag. Handschoenen en een muts zijn essentieel om warm te blijven, tijdens winters Nederlands weer, aangezien handen en hoofd snel warmte verliezen. Zorg voor goede verlichting op je fiets en draag reflecterende kleding om zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers.

Verbeter je Rijtechniek

Om veilig en met vertrouwen op je E-Ride of E-fatbike te rijden, zijn enkele belangrijke tips van belang. Schakel naar een lagere versnelling bij het beklimmen van heuvels of ruig terrein om overmatige inspanning te voorkomen. Behoud een ontspannen en rechte houding om rug- en nekpijn te vermijden, en buig je armen en knieën lichtjes om schokken op te vangen. Pas je snelheid aan en wees voorzichtig, om ongelukken te voorkomen. Het is tevens van belang om de juiste remtechnieken te leren en te oefenen op verschillende ondergronden, zodat je vertrouwd raakt met het optimale gebruik van je remmen en abrupte stops vermijdt.

Het rijden op een E-Ride of E-Fatbike is een fantastische manier om actief te blijven en van de natuur te genieten, ongeacht je leeftijd. Heb jij het al eens geprobeerd?

E-Fatbike voor ouderen 1 (27)

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?