17 april 2023

Fatbike voor mensen met dwerggroei

Custom elektrische FATBIKE kopen

Toen we Rob spraken op een beurs, gaf hij te kennen dat hij als klein persoon al jaren opzoek was naar een toffe fiets. Alle elektrische fietsen die er op de markt zijn voor mensen met dwerggroei hebben wat weg van een kinderfiets, niet echt een toffe ride om maar zacht uit te drukken! Natuurlijk was dit een project waar wij direct zin in kregen en zo begonnen wij gezammelijk met Rob aan het realiseren van zijn perfecte Fatbike.

Fiets speciaal voor kleine mensen

Samen met Rob hebben we de mogelijkheden besproken, waarbij hij ook een fiets meebracht, eerder speciaal op maat gemaakt om te passen voor mensen met dwerggroei. De maten van deze fiets hebben we gebruikt om een Fatbike voor Rob te realiseren die perfect paste bij zijn lichaamslangte en verhoudingen. 

Speciale specs

Omdat de verhoudingen heel anders zijn voor mensen met dwerggroei hebben we speciale unieke specs toegevoegd aan deze fiets, waarbij we het hoogst mogelijke comfort constant  in de gaten hebben gehouden.

Ultra laag frame: Na een aantal pasbeurten hebben we het ultime lage frame gerealiseerd geheel afgestemd op de lichaamsverhouding van Rob. Maar wel met de toffe looks waar onze Fatbikes om bekend staan! Met deze Fatbike speciaal gemaakt voor een klein persoon hoeft hij niet meer op zijn saaie "kinder"fiets te stappen.

Dropper post: het inbouwen van een dropper post was een must zodat hij goed bij de grond kan tijdens het opstappen, waarna hij het zadel automatisch omhoog kan zetten tijdens het rijden. Moet hij stoppen voor een stoplicht laat hij zijn zadel zakkenmet een druk op de knop. Door deze dropper post kan hij zelf de perfecte kniebuiging instellen tijdens het fietsen terwijl hij wel met het grootste gemak op en af stapt.

Custom voorvork: om de fiets voldoende te kunnen laten zakken aan de voorkant hebben we een geheel Custom voorvork laten ontwikkelen. Hierdoor is ook op deze fiets voor mensen met dwerggroei voldoende vering gerealiseerd wat ook weer zorgt voor extra comfort!

Custom stuur: Het stuur wat we op de fiets van Rob hebben geplaatst zorgt ervoor dat er minder afstand tussen zijn lichaam en handen zit. Hierdoor kan hij een fijne rechte zithouding houden tijdens de eindeloze ritten die hij nu kan maken.

Korte trapperarmen: de extreem korte trapperarmen die wij hebben geplaatst op de Fatbike van Rob zijn exact afgestemd op zijn beenlengte.

Fatbike bouwen wij voor iedereen

omdat wij bij Astonic het creëren van Fatbikes het leukste vinden is geen opdracht ons te gek. Ongeacht je lichaamslengte of verhouding wij bouwen graag jouw perfecte Fatbike.

Altijd gedacht dat een stoere Fatbike niet voor jouw weggelegd is? Think again, wij bouwen Fatbikes voor iedereen. Fatbikes gebouwd door echte mensen, voor echte mensen!

Custom is in our DNA!

Fiets voor mensen met dwerggroei (1)

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?