1 augustus 2022

Fatbikes creëren de passie van Astonic 

E-Fatbike met beste onderdelen kopen

Omdat ons hart ligt bij het creëren van nieuwe fatbikes en we ontzettend veel voldoening halen uit het maken van nieuwe prachtige en leuke ontwerpen. Is dit waar we bij Astonic dagelijks mee bezig zijn, er gaat geen dag voorbij of we bedenken wel een leuk nieuw item. Op deze manier bereiden we ons assortiment uit terwijl wij doen wat we leuk vinden. 

De ontwikkeling van onze Fatbikes uitgelegd 

Sommige items die voorbij komen bespreken we kort en andere ideeën lijken ons zo goed dat we ze op tekening zetten, spreekt dit ons aan dan gaan we het omzetten naar een werktekening en vragen we onderdelen aan voor de eerste prototypes.  

Zo is het ook met ons laatste model de Breeze gegaan, aan het eerste prototype valt altijd nog zo veel te verbeteren, dit weet je pas als je hem in gebruik neemt. Dus testen, testen ,testen maar! 

Alle plussen en minnen worden grondig besproken en we kijken naar wat en hoe we punten kunnen verbeteren. Uiteindelijk wil je een Fatbike met hoog comfort maar natuurlijk moet je ook constant in de gaten houden of het ontwerp qua kosten en uren die je nodig hebt om hem in elkaar te zetten realistisch is. 

Styling van de Fatbikes 

 Als alle punten die verbeterd moeten worden genoteerd zijn passen we de tekening aan naar het tweede prototype, dit is het punt waar we ons ook gaan richten op de styling van een nieuwe Fatbike. Want welke lamp, zadel en kleur staat nou het beste bij dit specifieke model. Wat voor accessoires zouden bij dit model leuk staan en hoe zorgen we dat het model ook functioneel is zo dat je hem dagelijks gaat gebruiken. 

Puntjes op de i 

Vaak komen we bij het tweede prototype tot de ontdekking dat hij nagenoeg perfect is, en het model nog een paar kleine aanpassingen nodig heeft en dan klaar is voor productie. We laten andere mensen het nieuwe fatbike model testen zodat we van meerdere kanten feedback ontvangen over de laatste kleine verbeter puntjes. Deze nemen we mee in de werktekeningen en dan starten we met het bestellen van materiaal. 

De eerste dertig Fatbikes geheel met de hand gemaakt in Spijk 

De eerste oplages van een nieuw model maken wij geheel met de hand in Spijk, het lassen is een grote en tijdrovende klus waar velen uren in gaan zitten. Het is zo dat het uitbesteden van het lassen aan de farmes pas interessant wordt als je richting de 50 tot 100 frames gaat laten maken. Maar eerst wil je weten of een model wel aanslaat, want wij kunnen iets heel mooi vinden maar als de rest van Nederland daar anders over denkt dan hoeven we geen grote oplages te maken van een bepaald type Fatbike. Slaat het nieuwe model aan dan wordt hij in productie genomen en gaan we het werk uitbesteden aan derden. Voor ons is dit het moment de volle focus op weer een nieuw model te richten. 

Wil jij ook ervaren hoe onze Astonics rijden? Boek dan een proefrit.

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?