24 juni 2021

Astonic's voor het goede doel

Muskathlon

Lotte: “De moeder van Ilse is verbonden aan Muskathlon, een organisatie die onder het motto ‘strijd voor gerechtigheid ren, loop of fiets met ons mee!’ ‘runs’ organiseert. Zij waren op zoek naar mensen die Sameena gedurende de dag op de fiets konden begeleiden, beveiligen en steunen.”

Muskathlon is verbonden aan THDV, een organisatie die zich inzet tegen gedwongen prostitutie in ons land. Sameena haalt geld op voor deze organisatie.

Astonic

“Ik had de Astonic’s al een paar keer voorbij zien komen: op Instagram, maar ook in het stadspark in Gorinchem! Ik heb hen een e-mail gestuurd en uitgelegd dat het ons leuk leek de begeleiding op Astonic’s te doen!” Lotte vervolgt: “Ik kreeg een heel enthousiaste reactie en zo stapten Ilse en ik op 22 juni om zes uur ’s ochtends in Venray op twee stoere Astonic E-rides!”

Begeleiden

Lotte: “Het was een heel leuke dag! We hebben ervoor gezorgd dat de lopers van eten en drinken werden voorzien. Voor de zekerheid hadden we ook zalfjes en andere medische spullen bij ons. We hebben Sameena, haar loopmaatje en de gastlopers die een aantal kilometer meeliepen, begeleid van Venray naar Den Bosch.

In de vroege morgen startten we vanuit Venray door de stille maar vooral mooie weilanden en bossen en langs meertjes. De route ging verder naar Helmond en Eindhoven, waar bij het PSV-stadion enkele supporters stonden. In Best werd Sameena onder politiebegeleiding naar de burgemeester gebracht. In Oisterwijk, Vught en eindbestemming Den Bosch stond ook veel support langs de weg om Sameena te ontvangen. We zijn door het centrum van Eindhoven gegaan, door Best, maar ook door stille weilanden. Het weer was in elk geval top! Niet te warm voor de lopers en geen regen! De Astonic's bewezen zowel in de natuur als in de stad hun waarde!”

Bekijks

“Vooral in steden en dorpen was er best veel support voor de lopers”, vertelt Lotte. “Maar ook onze Astonic’s trokken heel veel bekijks! We kregen veel vragen: is het een motor? Is het een fiets? Zelfs Sameena was nieuwsgierig!” Lotte vervolgt: “We hadden de E-rides op een aanhanger meegenomen naar Venray. Die stond weer klaar in Den Bosch: toen we daar ’s avonds rond acht uur aankwamen, konden ze gelijk weer worden ingeladen. Wij hebben een hartstikke leuke dag gehad! We hebben Sameena goed kunnen begeleiden, en de Astonic’s reden fantastisch! Fijn dat de fietsen voor het goede doel beschikbaar zijn gesteld.

 Wil je bijdragen aan de strijd tegen gedwongen prostitutie en mensenhandel? Kijk dan op de website van Muskathlon, THDV of Sameena.

Lotte advocaat op een astonic

Follow us

Stay tuned for the latest developments and new models.

Contact

We can be reached by phone Monday through Saturday between 9:00 and 21:00. You can also send us an e-mail. 

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Best E-Fatbike dutch design

What can we do for you?

Do you have a question about our e-rides, about your order, or do you have special requests?