17 Oktober 2022

Welke banden op je Fatbike

Inmiddels groeit het aanbod van verschillende banden die je op je fatbike kunt monteren. Wij merken dat er weinig bekend is over welke band je het best kunt gebruiken. In dit nieuwsbericht lichten we verschillende banden en het juiste gebruik ervan toe, zodat jij de juiste band kiest.

Onze standaard fatbike banden

De banden die wij normaliter op onze fatbikes plaatsen zijn de Innova 20x4” straatbanden. Dit zijn banden die slijtvast zijn en dus zeer geschikt voor de verharde weg. Omdat veel van onze klanten hun Astonic fatbike gebruiken voor woon-werkverkeer zijn dit de ideale banden. Ook kijkend naar prijs/kwaliteitverhouding zijn deze banden een goede keus. Wil je met deze banden eens een bospaadje in crossen? Geen probleem, ze bieden voldoende grip op onverhard terrein.

Noppenbanden op je Fatbike

Gebruik jij je Astonic voornamelijk op onverharde paden, zet er dan noppenbanden op! Wij adviseren deze banden enkel bij volledig gebruik op onverharde wegen. De noppenbanen van Innova zijn gemaakt van zachter materiaal, voor het opvangen van meer hobbels. Door de grote noppen hebben ze de perfecte grip tijdens de off-road avonturen die jij beleeft op je Fatbike. Wat betreft prijs- kwaliteit zit je helemaal goed met deze noppenbanen van Innova. Let wel op dat als je met deze noppenbanden de verharde weg op gaat, je ze zeer snel verslijt en dus spoedig zult moeten vervangen. Wij snappen de keuze van veel fabrikanten om budget-noppenbanden te plaatsen op hun fatbikes dan ook niet.

White wall banden: de ultieme retro look 

De banden van Vee tire met witte zijvlakken geven je Fatbike een extreem Retro look. Deze banden zijn voorzien van een witte rand over beide zijden van de banden. Ook zijn deze banden wat ronder en voorzien van een honingraatpatroon. Dit alles zorgt ervoor dat jouw fatbike nog meer in het oog springt! Door de ronde vorm gaat er meer lucht in de banden en verhogen ze jouw fatbike met 1 à 2 centimeter. Kun je maar net met je voeten bij de grond? Dan zijn dit geen handige banden voor jou natuurlijk.

Retro fatbike banden in het zwart
De speedster Vee tires zijn ook verkrijgbaar in een variant die geheel zwart is. Wil jij je elektrische fiets met dikke banden all black houden, maar wel met een retro of old skool look, dan zouden dit de banden kunnen zijn waarmee jij je look op je Fatbike compleet maakt!

De Speedster-band is ontworpen voor ultieme wegligging en minimale weerstand op asfalt en verhard terrein. Het honingraatvormige profiel in het midden biedt vrijwel geen rolweerstand en een ongelooflijk goede levensduur. De honingraatfunctie geeft je ook uitstekende tractie in droge of natte omstandigheden. Grote ruitvormige zijknoppen bieden de grip die je nodig hebt in bochten, terwijl de profielknoppen naar het midden toe kleiner worden voor hoge snelheid en tractie.

Speedster Vee tires Zigzag op je Fatbike

Deze toffe banden zijn voorzien van een zigzagpatroon en staan ontzettend tof! Deze relatief nieuwe banden van Vee tire zijn ook rond van vorm en verhogen je fatbike met 1 à 2 centimeter. Deze brede banden voegen comfort toe en het gladde zigzagpatroon zorgt voor een soepele wegligging.

De Speedster-band is ontworpen voor ultieme wegligging en minimale weerstand op asfalt en verhard terrein. Het zigzag profiel in het midden biedt vrijwel geen rolweerstand en een ongelooflijk goede levensduur. De zigzagfunctie geeft je ook uitstekende tractie in droge of natte omstandigheden.

Vee tire E-Huntsman: de extreem ruige look

De E-Huntsman is gemaakt met snelle e-bikes in gedachten en is de nieuwste toevoeging aan het Vee tire-assortiment. Geboren uit onze samenwerking met Vee Moto, hebben zij gezamenlijk ontwerpelementen overgenomen van dual-sportbanden en deze aangepast aan het e-bikesegment. De E-Huntsman is soepel genoeg voor gebruik op de weg, maar heeft precies de juiste hoeveelheid loopvlakpatroon voor losse offroad-oppervlakken. Gebouwd met onze nieuwe Override-technologie, biedt E-Huntsman drie keer de lekbescherming in vergelijking met eerdere modellen.

Wil je de ruige look van noppenbanden en de grip om off-road te kunnen, maar ook met je fatbike over de verharde weg kunnen? Dan is de E-Huntsman de band waar je veel plezier van gaat hebben. 

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?