5 december  2022

De voordelen van een fatbike

2022 is het jaar van de opkomst van de fatbike. En 2022 was het jaar waarin wij zelf autoloos door het leven zijn gegaan, en waarin wij de fatbike het leven van velen hebben zien verrijken. Helaas is het ook het jaar van het gezeur over onze geliefde fatbike. Iedere krant schreef wel een negatief artikel over deze ‘SUV onder de e-bikes’, een fiets waarvoor de gebruiker zich erg lijkt te moeten schamen.

Wat is er mis met een fatbike?

Natuurlijk, hij ziet er anders uit, onze Earth-modellen zijn geïnspireerd op een Citta en op een Puch, dus ze hebben inderdaad veel weg van een oude brommer. Ons nieuwe model, de Breeze, is geïnspireerd op een BMX-fiets en heeft een sneller uiterlijk. Het kan natuurlijk irritant zijn dat iemand die minder moeite doet sneller gaat dan een normale e-bike, maar probeer er eens met andere ogen naar te kijken. Iedereen die op een fatbike fietst, zit niet op een stinkende herriemakende brommer of in een CO2-uitstotende auto. Wij zien dat de auto en de stinkbrommer vervangen worden door onze duurzame veilige fatbikes. Onze klanten stappen heel vaak op de Astonic en laten de auto staan. We zien zelfs dat de "tweede auto" verkocht wordt. Onze fatbikes zorgen zo voor minder schadelijke uitstoot. Daarnaast genieten onze klanten ontzettend op hun fatbike! De fietsen brengen ontspanning voor én na werktijd. 

Super veilig voor ouderen

Een elektrische fatbike rijdt erg lekker, dikke banden zorgen ervoor dat je geen hobbels in de weg voelt en ondanks de luie zithouding haal je met gemak 25 km per uur. We snappen dat ze wat betreft looks een super hippe uitstraling hebben, maar onze fatbikes zijn niet ontwikkeld voor de jeugd! Wij hebben onze pijlen in eerste instantie gericht op het hele gezin en hebben deze tijdens de ontwikkeling ook constant in het hoofd gehouden. Echter constateerden we al snel dat onze fatbikes perfect bleken voor senioren die niet erg mobiel meer waren. Door de stabiele wegligging, de krachtige motor en het lage frame kunnen zij veilig weer op de fiets stappen. Wij hebben letterlijk gezien dat senioren achter de geraniums vandaan kwamen en hun sociale leven terugvonden. Wat ons betreft een positief punt waar nog niemand over heeft geschreven.

De fatbike als vervanger van de auto

De fatbike haalt mensen uit hun auto, reduceert uitlaatgassen in drukbevolkte gebieden en laat mensen fietsen die niet van fietsen houden. Ook de meest luie mensen vinden het rijden op een fatbike fantastisch, dus laten we iedereen vooral zelf bepalen hoe lui ze willen zijn als ze daardoor de vervuilende brommer of auto laten staan! Wat ons betreft is de groeiende groep fatbikers nog lang niet groot genoeg. De kennis en keuze voor kwaliteit mag best nog groeien omdat er nu nog te vaak voor fatbikes wordt gekozen van te betreuren kwaliteit. Maar ach, deze kennis onstaat vanzelf en er komt meer onderscheid tussen A- en C-merken. 

Typegoedkeuring op een fatbike

Zelf hebben wij veel tijd gestoken in diverse overleggen met het RDW om te proberen een typegoedkeuring te krijgen op onze E750 watt modellen fatbikes. Helaas zijn de eisen voor goedkeuring van gemotoriseerde voertuigen zo streng en kostbaar dat dit voor ons niet realistisch is. Ook het ondergaan van een individuele keuring bleek zo moeilijk en kostbaar te zijn dat dit niet tot de mogelijkheden behoorde. Helaas kunnen deze fatbikes niet de openbare weg op door het ontbreken van de typegoedkeuring.

Zou je een product uit Azië gaan importeren die misschien van mindere kwalitiet is maar daar van een typegoedkeuring is voorzien, dan kun je zonder enige moeite een kenteken aanvragen voor deze voertuigen. Wij vragen ons ten zeerste af of het keuringsproces daar zo streng is en aan de zelfde eisen voldoet als hier in Nederland!

Veilige E-bike voor ouderen

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?