15 mei 2024

Veiligheid voorop: Hoe we onze jeugd beschermen op de weg

Jeugd op een veilige fatbike

Disclaimer: Bij Astonic zetten we ons in voor de hoogste kwaliteitsnormen bij het produceren van onze E-Rides. Dit artikel weerspiegelt onze betrokkenheid bij veiligheid, zonder afbreuk te doen op andere veilige merken. Wij staan altijd klaar te informeren en adviseren!

Veiligheid op de weg is een fundamenteel recht, maar recente trends laten zien dat niet alle jongeren even veilig zijn op onze straten. De populariteit van fatbikes onder jongeren is explosief gestegen, maar helaas is de kwaliteit van deze voertuigen niet altijd gegarandeerd. Dit roept serieuze vragen op over verantwoordelijkheid en veiligheid.

Verantwoordelijkheid van de verkopers:

Verkopers van fatbikes dragen een grote verantwoordelijkheid. Het is cruciaal dat zij producten aanbieden die voldoen aan de veiligheidsnormen en geschikt zijn voor jonge rijders. Bij Astonic begrijpen we deze verantwoordelijkheid; onze producten voldoen volledig aan de wetgeving en ondergaan een strenge veiligheidschecks voordat ze de markt op gaan.

De rol van de douane en toezichthouders: 

De ILT en andere toezichthoudende instanties spelen een essentiële rol in het waarborgen van productveiligheid. Hun taak is het controleren en handhaven van veiligheidsstandaarden, zodat alleen veilige en gekeurde producten verkocht worden. Wanneer deze systemen falen, lopen onze kinderen onnodig risico.

De betrokkenheid van ouders: 

Ouders hebben de plicht om waakzaam te zijn over de producten die hun kinderen gebruiken. Dit omvat het informeren over de veiligheidsaspecten van de vervoersmiddelen die hun kinderen gebruiken. Transparante informatie van verkopers en toezichthouders kan hen helpen de juiste keuzes te maken.

Onze jeugd informeren en beschermen:

Hoewel we van jongeren niet kunnen verwachten dat ze altijd de veiligste keuze maken, kunnen we hen wel voorzien van de juiste middelen om geïnformeerde beslissingen te nemen. Educatie over veiligheid en de risico’s van ondeugdelijke fatbikes is cruciaal.

In de geest van onze toewijding aan kwaliteit en veiligheid, roepen we alle betrokken partijen op om hun verantwoordelijkheden serieus te nemen. Bij Astonic geloven we dat het onze plicht is om niet alleen uitstekende producten te leveren, maar ook om deel te nemen aan de bewustwording over veiligheid. Laten we samenwerken om onze wegen veiliger te maken voor iedereen.

Conclusie

Bij Astonic zijn we toegewijd aan het creëren van een veilige rijervaring voor iedereen, vooral voor onze jeugd. Hoewel wij in dit artikel de nadruk leggen op het belang van veiligheid en kwaliteit, is het niet onze bedoeling om andere merken in een negatief daglicht te stellen. Wij respecteren onze collega's in de industrie en waarderen de diversiteit en keuze die de markt biedt.

Onze zorgen over de veiligheid van fatbikes en andere E-Rides zijn oprecht en gebaseerd op een algemene bezorgdheid voor het welzijn van jonge gebruikers. Wij geloven dat het delen van deze zorgen ons kan helpen samen te werken aan betere standaarden en veiligere producten voor iedereen. Laten we ons gezamenlijk inzetten voor een veiliger toekomst, waarin elk product dat op de markt komt, de veiligheid en het plezier van onze kinderen garandeert zonder compromis.

op de juiste fatbike kan de jeugd veilig deelnemen aan het verkeer

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?