29 augustus 2022

Veilig met je kids op de Fatbike

Fietsen is voor veel mensen een logische manier van vervoer, in veel gevallen ben je op de fiets sneller op je bestemming dan met de auto. Fiets je nog op een normale niet-elektrische fiets, maar ben je klaar met het zwoegen en zweten als je met je kids of zware boodschappen op je fiets zit? Hoeveel makkelijker, sneller en comfortabeler zou een elektrische Fatbike dan kunnen zijn, en biedt een Fatbike voldoende veiligheid voor je kinderen? Passen er goedgekeurde veilige kinderzitjes op, en hoe monteer je die dan? In dit nieuwsbericht vind je de antwoorden.

Met kinderen op een elektrische fatbike

Is het eigenlijk wel toegestaan om je kids op een elektrische fatbike te vervoeren? Het antwoord is Ja! Wel dient de fatbike voorzien te zijn van degelijke kinderzitjes, voorzien van een keurmerk, waarin je kinderen veilig zitten en die ook geschikt zijn voor de betreffende e-fatbike. Het dragen van een fietshelm is voor fietsers op een normale elektrische fiets in Nederland niet verplicht. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad om je kinderen een helm op te zetten als je ze meeneemt op de e-fatbike. Wat betreft de veiligheid van je kinderen wil je natuurlijk geen risico lopen en is een helm sterk aan te bevelen.

Welke kinderzitjes passen er op een elektrische fatbike van Astonic?

Voorstoeltje

Als je kindje nog klein is, begin je met een voorzitje dat aan de stuurpen bevestigd wordt. Veel elektrische fatbikes bieden geen optie tot het monteren van een kinderzitje aan de voorzijde van de fiets, maar bij Astonic hebben wij een speciale beugel ontwikkeld die het mogelijk maakt ook de allerjongste kinderen veilig mee te nemen op de Fatbike. Wat betreft de montage van deze beugel is ons advies dit uit te laten voeren in de Astonic werkplaats, alleen dan kunnen we garanderen dat de beugel op de juiste manier bevestigd is op je Fatbike en je veilig op pad kunt met de allerkleinste kinderen.

Het voorstoeltje dat we op de beugel bevestigen is van Urban Iki en voldoet aan alle veiligheidseisen.

 Achterstoeltje

Bij veel elektrische fatbikes is de accu geplaatst aan de achterzijde van de fatbike, en is er geen extra ruimte om een achterzitje te bevestigen. Op onze Astonic Extended fatbike is er extra ruimte gecreëerd achter het zadel. Daarnaast is onze accu bevestigd aan de voorzijde van onze fatbike, waardoor er genoeg ruimte is een montagebeugel te bevestigen waarop het achterzitje kan worden geplaatst. Ook het achterstoeltje is een Urban Iki.

 Voetsteuntjes

Is je kind te groot geworden voor een stoeltje, en motorisch sterk genoeg om op je zadel mee te rijden, ook dan hebben we een veilige oplossing. Astonic heeft voetsteuntjes ontwikkeld die geplaatst worden tussen accuhouder en frame. De steuntjes kunnen in zes standen geplaatst worden, zodat kinderen vanaf 5 jaar tot ongeveer 8 jaar voor op je zadel mee kunnen rijden op je fatbike. Tijdens talloze ritten op je fatbike voer je gezellige gesprekken met je kind en beleef je avonturen samen. Past je kind niet meer voor op je zadel, kan er een Junior-zitje of passagierszadel geplaatst worden met voetsteuntjes, zodat je kind weer achterop mee kan rijden op de fatbike.

 Zo zie je dat de Astonic Earth Extended lange tijd met je gezin mee kan groeien en dat je jaren vooruit kunt met alle opties die wij bieden. De Astonic Earth is ontwikkeld speciaal met het oog op het gezin, op het plezier wat je samen op de fatbike hebt en het hebben van quality time samen.

Kinderen vanaf 140 cm op de Astonic Breeze Fatbike

Is je kind echt alle opties op de Extended fatbike ontgroeid, dan is hij of zij klaar voor een eigen Astonic! De Astonic Breeze is geschikt voor kinderen langer dan 140 cm en kan door het in hoogte verstelbare zadel meegroeien tot een lengte van 190 cm. Het is wel verstandig om door ons de snelheid aan te laten passen aan de leeftijd van je kind. Zo is 25 km/u natuurlijk wat te snel voor een kind van 9 jaar.

Enige E FATBIKE met goedgekeurde kinderzitjes

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?