02 mei 2022

UPGRADES aan onze fatbike-modellen 

Bij Astonic streven we altijd naar verbetering en de beste kwaliteit. Wij zijn van mening dat het hoogst mogelijke comfort, kwalitatief hoogwaardige onderdelen, service en blijven streven naar verbeteringen in je modellen de standaard zou moeten zijn. Nadat we onze eerste fatbikes hadden uitgebracht hebben we gaandeweg al veel onderdelen vervangen om ze te verbeteren. De hoogste tijd om daar eens wat over te schrijven.

Meer vermogen op de Fatbike

De meest recente upgrade betreft de E250 Earth modellen. Deze fatbikes worden niet meer van een 36 volt maar van een 48 volt motor voorzien. Hoewel de 36 volt motor al zorgde voor een heerlijke rijbeleving en een hoog fun gehalte, verhoogt de 48 volt motor het plezier zelfs nog meer! Door deze upgrade komt de fatbike nog sneller met nog wat meer kracht van z’n plek, en zorgt hij voor een nog grotere lach op je gezicht. 

Honderd procent legaal op de Nederlandse weg en extra power, dat wil toch iedereen?! 

Grotere accu op onze Fatbike

Een van de eerste upgrades was de accu. Onze eerste elektrische fatbikes hadden een 14 AH accu. Al snel merkten we dat onze klanten vele kilometers verslonden op hun fatbikes en dat de accu die we hadden gekozen te weinig capaciteit had. Daarom hebben wij al snel gekozen voor een 17,5Ah accu waar je op vol vermogen zeker 50 kilometer ver mee komt. Mocht dit niet volstaan, een upgrade naar een 20Ah accu is mogelijk. Zelfs het plaatsen van een tweede accu op je Astonic fatbike is mogelijk. 

Nog meer upgrades op onze Fatbikes

Kleuren display

Ook de displays hebben al een upgrade gehad. Het huidige display biedt meer functies, is in kleur en heeft een usb-poort zodat je je telefoon onderweg kunt opladen. 

Van optioneel naar standaard 

Toen we startten met onze Earth fatbikes was de retro-lamp geen standaard optie. Net als het lange achterspatbord was de retro-lamp optioneel en moest er extra voor betaald worden. Na verkoop van de eerste vijftig Astonic fatbikes konden wij concluderen dat iedereen de retro-lamp en het lange achterspatbord aan zijn Astonic fatbike toevoegde en dus was het duidelijk, deze moeten standaard op de fatbike worden gezet en niet meer als extra optie worden geboden! 

 Crankstel 

Bij de eerste modellen was het een enorme uitdaging om met de krachtige motor mee te kunnen trappen. Conclusie: ons crankstel was te klein. Inmiddels hebben al onze modellen een groter crankstel, waardoor meetrappen met de motor prima te doen is in een lagere motorondersteuning. We hebben diverse opties getest en de crankset die we nu op onze fatbikes plaatsen paste het beste bij ons design, en het meefietsen met de motor lukt ook.

Onze luxe Fatbike onderdelen uitgelicht

Accu 

Onze accu’s zijn voorzien van hoogwaardige cellen van Samsung of LG. Wij maken dus geen gebruik van accu’s waarin merkloze cellen zijn geplaatst. Onze accu’s gaan langer mee en brengen je kilometers verder. Onze standaard 17,5Ah accu heeft ongeveer dezelfde range als een accu van 20Ah waarin merkloze cellen zijn geplaatst. Wij geven als een van de weinige merken ook op de accu gewoon 24 maanden garantie. 

 Luchtgeveerde voorvork 

Al onze modellen leveren wij standaard met een luchtgeveerde voorvork. Dit geeft net dat beetje extra comfort, en dat is in onze ogen een harde eis voor op onze fatbikes. Fatbikes zijn gemaakt om op alle ondergronden goed tot hun recht te komen een luchtgeveerde voorvork hoort hier natuurlijk bij! 

 Hydraulische remmen 

Bij hoge snelheid hoort goede remkracht. Hydraulische schijfremmen zorgen voor een korte remweg, in alle omstandigheden. Hydraulische remmen zitten standaard op alle Astonic Fatbike modellen.

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?