27 Februari 2023

Upgrades aan onze fatbike-modellen

E-Fatbike opvoeren

Bij Astonic streven we altijd naar verbetering en de beste kwaliteit. Wij zijn van mening dat het hoogst mogelijke comfort, kwalitatief hoogwaardige onderdelen, volledig aluminium frame, service en blijven streven naar verbeteringen in je modellen de standaard zou moeten zijn. Nadat we onze eerste fatbikes hadden uitgebracht hebben we gaandeweg al veel onderdelen vervangen om ze te verbeteren, dit doen wij zonder daar veel aanadcht aan te besteden. Wij voeren verbeteringen in stilte door op al onze bikes. Ook voor het jaar 2023 staan er weer wat verbeteringen op de agenda, omdat wij vaak horen dat we hier meer aandacht aan moeten besteden omdat deze werkwijze uniek is voor onze branch. Hier een nieuwsbericht over de reeds doorgevoerde upgrades!

Meer roestvrij stalen componenten op onze fatbikes

De nieuwste verbetering aan onze fatbikes van Nederlandse bodem is dat de tandwielen gemaakt worden van roestvrij staal. Hiermee wordt de fatbike beter bestand tegen weersinvloeden, zodat je langer plezier hebt van je fiets. In het bijzonder in natte en vochtige omstandigheden is het gebruik van roestvrij staal een grote verbetering en biedt het een langere levensduur van je fatbike. Omdat we zien dat de versnellingen maar weinig gebruikt worden en er nog geen legale motor op de markt is zonder tandwielen voorzien wij onze motoren van hoogwaardige roestvrijstalen tandwielen.

Ook zijn er verschilde bouten en schroeven vervangen door roestvrijstalen exemplaren. Dit biedt extra voordelen, zoals betere corrosiebestendigheid, een langere levensduur en een betere grip tussen de onderdelen. Daarnaast zijn deze roestvrijstalen bouten en schroeven ook gemakkelijker te vervangen mocht dat nodig zijn. Het gebruik van roestvrij staal voor de tandwielen en de bouten en schroeven van onze fatbikes is een grote verbetering, waardoor deze steeds langer meegaan en je meer plezier hebt van je fatbike.

Upgrade kleurendisplay

Een luxueuzer full-color display op onze fatbikes geeft je meer gemak en comfort. Het display registreert zelf of het achterlicht moet worden ingeschakeld, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het vergeten van het licht. Ook kan de fatbike met dit display worden beveiligd met een code om deze te ontgrendelen. Hiermee is het mogelijk om de fatbike tegen diefstal te beschermen. Echter, let op dat je dan deze code iedere keer bij gebruik in moet voeren alvorens je de fatbike kunt gebruiken.

Prijsstijging door luxere opties op onze fatbikes

Helaas brengt het constant vervangen van onderdelen extra kosten met zich mee. Omdat wij ons enkel richten op kwaliteit, de beste opties en hoog comfort op onze fatbikes, en dit ook als de standaard willen bieden aan al onze gebruikers, voeren wij deze verbeteringen op al onze modellen door en zijn ze niet optioneel. Wij vinden alleen het beste goed genoeg voor onze fatbikes en streven constant naar verbetering en langere levensduur.

Daarnaast wensen wij niet de grootste producent te worden of de goedkoopste fatbike aan te bieden. Wij willen enkel de hoogst mogelijke kwaliteit fatbikes ontwikkelen met een lange levensduur. Helaas hangt aan de beste kwaliteit en kleine oplages ook een prijskaartje, een bewuste keus die resulteert in een prijsstijging van onze fatbikes. 

De optie van meer roestvrijstalen onderdelen en het luxere display zijn inmiddels al doorgevoerd. Klanten die nu een Astonic aanschaffen ontvangen beide al zonder de noodzakelijke prijsstijging. De Downshift wordt later toegevoegd, omdat we eerst onze huidige voorraad op maken.

Onze standaard luxe fatbike-onderdelen uitgelicht

Aluminium frame 

Alle Astonic-frames zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium omdat dit zorgt voor een prachtig eindproduct. Natuurlijk zou het voor ons makkelijker en voordeliger zijn om de frames van staal te maken. Wij gaan echter niet voor de makkelijkste optie, wij kiezen altijd voor de beste optie. 

Accu 

Onze accu’s zijn voorzien van hoogwaardige cellen van Samsung of LG. Wij maken dus geen gebruik van accu’s waarin merkloze cellen zijn geplaatst. Onze accu’s gaan langer mee en brengen je verder. Onze standaard 16Ah accu heeft ongeveer dezelfde range als een accu van 20Ah waarin merkloze cellen zijn geplaatst. Wij geven als een van de weinige merken ook op de accu gewoon 24 maanden garantie. Natuurlijk is het sterk aan te raden een accu-upgrade aan te schaffen naar een 20Ah accu, voor nog langer rijplezier.

Luchtgeveerde voorvork 

Al onze modellen leveren wij standaard met een luchtgeveerde voorvork. Dit geeft net dat beetje extra comfort, en dat is in onze ogen een harde eis voor op onze fatbikes. Fatbikes zijn gemaakt om op alle ondergronden goed tot hun recht te komen, en een luchtgeveerde voorvork hoort hier natuurlijk bij! 

 Hydraulische remmen 

Bij hoge snelheid hoort goede remkracht. Hydraulische schijfremmen zorgen voor een korte remweg, in alle omstandigheden. Hydraulische remmen zijn standaard op alle Astonic fatbikes.

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?