18 Juli 2022

Prijsstijging op onze fatbikes

productie kosten van onze fatbikes stijgen

Onze kosten rijzen de pan uit, aluminium prijzen zijn verdubbeld, onderdelen stijgen in prijs en de brandstof prijzen zijn te bizar voor woorden. Helaas een probleem waar iedereen mee te maken heeft, niet alleen zakelijk maar ook privé zien we kosten extreem stijgen en mensen en bedrijven worstelen met de oplopende kosten, heftig vinden wij! Het liefst zouden we onze bikes voor de huidige prijzen aan blijven bieden zodat zoveel mogelijk mensen in staat zijn een te gekke Astonic fatbike aan te schaffen. We hebben intern de tijd genomen alle mogelijkheden te bespreken wat betreft het handhaven van onze huidige prijzen.  

Hieronder lees je over de opties die de revue zijn gepasseerd.  

Idee 1: aanbieden ‘kale’ fatbikes 

 Wij zien ze regelmatig bij andere aanbieders: fatbikes zonder spatborden, zonder geveerde voorvork en zonder verlichting. Deze fatbikes lijken natuurlijk goed geprijsd! Duik je de webshop in of ga je langs bij een dealer, dan ontdek je dat je nog van alles nodig hebt om je fatbike aan te kleden. De prijs valt gerust € 900 duurder uit dan waarop de fiets begon. Omdat wij op onze fatbikes veel luxe onderdelen hebben die wij als standaard zien, zou het verleidelijk kunnen zijn onze fatbikes uit te kleden en de klant vervolgens allerlei opties toe te laten voegen die je in onze ogen gewoon nodig hebt voor comfortabele ritten.   

 Zelf hebben we toen we begonnen met ons bedrijf een duidelijk bedrijfsplan met een heldere visie geschreven, waarin telkens naar voren kwam dat wij luxe en comfort hoog hebben staan. Luxe opties zijn bij ons de standaard en dat houden wij zo! Wij houden niet van ‘lokprijzen’. Dit idee werd dus rap van tafel geveegd.  

 Idee 2: kleinere accu  

 Ook zouden we onze standaard meegeleverde, grote accu (17,5 Ah /  840 Wh) kunnen verkleinen naar een 10 of 14 Ah-accu, met een eventuele upgrade naar een grotere accu. Ook dit idee was snel van tafel, we zien namelijk dat al onze klanten zo veel gebruik maken van onze fatbikes dat je met een kleinere accu simpelweg tekort komt. We houden dus gewoon onze standaard accu van 17,5 Ah en als optie kun je altijd upgraden naar een 20 Ah-variant.   

Idee 3: de gratis servicebeurt op je fatbike laten vervallen

Ook het laten vervallen van de (eerste) gratis servicebeurt is als idee voorbij gekomen. Deze beurt hoort bij de aanschaf van onze bikes. Het is echt een service die je verder maar weinig ziet, maar wij vinden dat zo’n beurt gewoon hoort bij de aanschaf van een fiets in deze prijscategorie.   

 Idee 4: bezorgkosten in rekening brengen bij aanschaf van een fatbike  

 Door de extreme stijging van de brandstofprijzen is een andere optie om kosten te berekenen voor het bezorgen van onze fatbikes. Al snel was duidelijk dat wij vinden dat als je een bike koopt van deze waarde, je deze gewoon thuis gebracht moet krijgen. Daarnaast zou dit idee niet voldoende zijn om alle hogere kosten te dekken.  

 Idee 5: garantietermijn verlagen / minder tijd in onze klanten steken  

 Toen het verlagen van de garantie (van 2 jaar naar 1 jaar) op tafel werd gegooid, hebben we even uitgebreid gelachen en er verder geen woorden aan vuil gemaakt. Zo ook bij het naar beneden schalen van de klantenservice zodat we minder loonkosten zouden hebben op dit gebied. De tijd die we nemen voor onze klanten, ons uitgebreide advies, het nabellen en het persoonlijke contact zijn erg belangrijk en dit willen wij niet kwijt. Bij een bezoek aan Astonic nemen wij de tijd voor je, lichten wij je uitgebreid in over wetgeving en ga je onze fatbike testen op een rondje van minstens twintig minuten. We delen onze passie terwijl we een drankje drinken, en ook al kom je naar ons omdat je gewoon eens wat informatie wil, je bent altijd welkom zonder het gevoel te krijgen dat we je weg willen hebben.   

 Jammer, maar helaas…  

Vijf ideeën, en alle vijf niet passend bij hoe wij fatbikes willen maken en verkopen.  

Prijsstijging vanaf 1 september  

Wij vonden alle besproken opties niet passen bij onze bedrijfscultuur, daarom hebben wij toch de keuze gemaakt de prijzen te verhogen. 

Door aanhoudend hoge prijzen van grondstoffen (aluminium), van onderdelen en natuurlijk van transport zijn wij genoodzaakt onze prijzen met tien procent te verhogen. Deze verhoging gaan wij doorvoeren op 1 september 2022. Je hebt dus nog tijd om een luxe Astonic aan te schaffen voor de huidige prijs!  

 

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?