25 december 2023

Ontdek de Wereld van de E-Ride, E-Bike of E-Fatbike: Tips voor Jonge Fietsers

Jongeren veilig op de E Fatbike(143)

Ontdek de Vreugde van de E-Fatbike, E-Ride of E-Bike

Hoewel we vaak de jeugd met ongepast gedrag onze geliefde E-Rides, E-Fatbikes of E-Bike negatief onder de aandacht zien brengen, zijn er zeker in buiten gebieden grote voordelen voor hen. Waar we iedereen horen over opvoeren en absurde snelheden, brengen wij onze maximale snelheid van 25 KM per uur naar beneden, passend bij de leeftijd en ervaring van de bestuurder. Ook is het plaatsen van een Torque sensor een goede optie om jeugdige gebruikers de snelheid beter te laten reguleren.

Tips voor de jeugd:

Kies de Juiste Maat Fiets

Voordat je op pad gaat, zorg ervoor dat je een E-Ride, E-fatbike of E-Bike hebt die perfect past. Een juiste maat zorgt voor comfortabel rijden en maakt het gemakkelijker om de controle te behouden. Overleg met een deskundige in de fietsenwinkel om de ideale maat voor jouw lengte en leeftijd te bepalen.

Leer de Basisvaardigheden

Neem de tijd om de basisvaardigheden van het rijden op een elektrische fiets onder de knie te krijgen. Oefen het op- en afstappen, evenwicht bewaren en schakelen. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van vallen, maar geeft ook meer zelfvertrouwen tijdens het rijden op verschillende terreinen.

Draag Bescherming

Veiligheid staat voorop. Draag altijd een helm om je hoofd te beschermen bij eventuele valpartijen. 

Verlaag de snelheid

Laat je E-Bike, E-Ride of E-Fatbike software matig begrenzen op een lagere snelheid, dit geeft je de kans om je vaardigheden geleidelijk te verbeteren. Kies routes die passen bij jouw ervaringsniveau en zorg dat je vertrouwd raakt met snelheden van andere weggebruikers. Ook is het verstandig te kiezen voor een torque sensor of middenmotoer in plaats van een rotatie sensor, op deze manier wordt je vermogen gedoseerder vrij gegeven.

Fiets met Vrienden

rijden op een E-Bike, E-Ride of E-Fatbike wordt nog leuker als je het deelt met vrienden. Nodig je vrienden uit voor een avontuur en geniet samen van de rit. Het sociale aspect maakt het niet alleen leuk, maar het moedigt ook aan om achter een beeldscherm vandaan te komen. Maar blijf rekening houden met andere weggebruikers, op jonge leeftijd voel je je vaak onoverwinnelijk, toch ben je erg kwetsbaar als deelnemer aan het verkeer. Laat je telefoon in je zak en draag geen oordopjes met muziek, op deze manier houd je het zo veilig en leuk mogelijk voor jezelf en andere weggebruikers!

Fatbike veilig voor jongeren

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?