22 Juni 2023

Legale E-Fatbike kopen

E Fatbike ASTONIC 214 (37)

E-Fatbike van Astonic, legaal en veilig

Omdat veiligheid bij Astonic voorop staat plaatsen wij alleen onderdelen van de hoogst mogelijke kwaliteit op onze Fatbikes. Alleen op deze manier kan je veiligheid voor de gebruiker garanderen, componenten die van lage kwaliteit zijn vinden geen doorgang op onze Fatbike waardoor we u geheel veilig deel laten nemen aan het verkeer. 

Al Onze E-Fatbikes met een E250 watt motor zijn naast veilig helemaal legaal om te gebruiken op de openbare weg. Omdat deze e-Fatbikes niet harder gaan dan 25 km per uur en een motor bezitten met een vermogen van 250 watt, zijn deze geheel legaal te gebruiken als E-bike, zonder helm, verzekering of rijbewijs. Gewoon een elektrische fiets in een stoer jasje!

Fatbike regels en wetgeving

Voor onze elektrische fatbike gelden dezelfde regels als voor een gewone fiets. Mits de fatbike maximaal 25 km per uur kan, hij een vermogen heeft niet hoger dan 250 watt en geen gashendel heeft!

U heeft geen rijbewijs nodig.

U heeft geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) nodig voor de fiets.

De elektrische fiets heeft geen kenteken nodig.

Er geldt geen minimumleeftijd.

U moet op het verplichte fietspad of het fietspad rijden.

U hoeft geen helm te dragen.

illegale fatbike

Wil je een elektrische fatbike kopen? Let dan goed op welk exemplaar je aanschaft. Lang niet elk model is namelijk toegestaan. Dit geld overigens ook voor de gangbare E-bike, ook hier zijn veel exemplare verkrijgbaar die officieel niet op de openbare weg gebruikt mogen worden. Deze behalen een hogere snelheid dan 25 kilometer per uur en/of een groter vermogen dan 250 watt. Helaas zijn alle ogen gericht op de E-Fatbikes en worden de reguliere E-bikes vergeten of knijpen we daar een oogje toe. Dergelijke tweewielers vereisen een zogeheten typegoedkeuring. In Nederland geeft de RDW deze Europees erkende typegoedkeuring uit.

Wel of geen typegoedkeuring?
Kan de elektrische fatbike niet harder dan 25 kilometer per uur en bedraagt het vermogen van de elektromotor maximaal 250 watt? Dan mag deze e-bike sowieso op de openbare weg. Snellere en krachtigere fatbikes mogen zonder typegoedkeuring niet worden verkocht. Ze zijn op de openbare weg verboden en je bent niet verzekerd mocht je bij een ongeval betrokken raken.

Let op zodra de E-Fatbike een gashendel heeft is dit een gemotoriseerd voertuig en heeft hij een kenteken en verzekering nodig! Ook moet de bestuurder in het bezit zijn van een rijbewijs.

E-Fatbike legaal maken

Rijd je nu op een Fatbike die niet legaal is dan zou je kunnen overwegen de fatbike om te bouwen zodat deze wel straatlegaal is. Bij Astonic bieden wij de mogelijkheid je Fatbike volledig straatlegaal te maken. Wij bieden ombouwkits zodat je zelf je E-Fatbike straatlegaal kan maken of breng je Fatbike langs en wij ontzorgen je geheel zodat je daarna geheel legaal en veilig deel kan nemen aan het verkeer!

meer lezen over wet en regelgeving? klik op het linkje om een eerder blog te lezen met meer informatie!

E-Fatbike wetgeving

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?