14 november  2022

Kinderzitje op je Fatbike

Fatbike met kinderzitjes van Urban Iki

Veilig op stap met je kids op de elektrische Fatbike, kan dat?  Natuurlijk kan dat, bij Astonic ontwikkelen wij fatbikes met het hele gezin in gedachten. Wij vinden het belangrijk dat het hele gezin van deze elektrische fietsen met dikke banden kan genieten, zelfs de allerkleinste kinderen moeten mee kunnen genieten van de tochten die je met het hele gezin gaat maken! Het hebben van een normale fiets om het kinderstoeltje op te bevestigen is niet meer nodig, want ook met heel jonge kinderen kun je heerlijk en veilig cruisen op een hippe Fatbike van Astonic.

Goedgekeurde kinderzitjes op je Fatbike

Omdat veiligheid centraal staat hebben wij onze modellen zo ontworpen dat er diverse merken goedgekeurde kinderzitjes geplaatst kunnen worden. Zo passen de voorstoeltjes van Urban Iki op onze Fatbikes door een speciaal ontwikkelde beugel. Combineer je dit voorstoeltje met een winscherm, zitten de allerjongste kinderen vanaf 6 maanden ook nog lekker uit de wind. Zowel zitje als windscherm zijn makkelijk te verwijderen, zodat je deze thuis kunt laten als je zonder kind op je elektrische Fatbike stapt.

Achter-kinderzitjes op je Fatbike

Ook voor de achterstoeltjes die geplaatst kunnen worden op je Astonic, hebben wij tijdens het ontwikkelproces rekening gehouden met de dikte van aluminium fietsframe. Je wil natuurlijk een stoere Fatbike ontwikkelen en daar heb je dikkere buizen voor nodig dan op een gangbare e-bike. Maar: worden de buizen te dik, dan passen bestaande kinderzitjes niet meer op je Fatbike. Tijdens het ontwikkelproces hebben wij constant het hele gezin aangehouden en nauw in de gaten gehouden tot welke dikte buizen we konden gebruiken. 

En daar zijn we in geslaagd, de achterzitjes van Urban Iki passen perfect op onze Fatbikes. Zowel het achterzitje van 9 maanden tot 6 jaar als de opvolger hiervan, het Junior achterzitje van Urban Iki. Het enige nadeel van het Junior zitje is dat de bijgeleverde footpegs niet passen op de buizen die wij hebben gebruikt. Het is nodig extra voetsteuntjes van Yepp te bestellen zodat de voeten daar veilig op kunnen rusten. Met het oog op duurzaamheid is dit natuurlijk allesbehalve ideaal, maar veiligheid is in dit geval belangrijker dan duurzaamheid.

Bio fietsstoeltjes op je Fatbike

Omdat ieder kind het verdient om op te groeien in een gezonde omgeving, heeft Urban Iki een bio stoeltje uitgebracht waarbij ze zowel je kindje als de natuur zo goed mogelijk proberen te beschermen en te verzorgen. Vooruitkijkend naar de toekomst van onze aarde, achteruitkijkend naar die kleine in zijn veilige fietsstoel. Beide belangrijk. Deze twee idealen heeft Urban Iki samengevoegd in de nieuwe, groene keuze; de Momigara bio-lijn.

Deze bio fietsstoeltjes bestaan voor een deel uit bioplastic, geproduceerd van rijstvlies. Dicht bij de Japanse roots van Urban Iki! Het is het allereerste fietsstoeltje ter wereld waarin bio plastic verwerkt is. Een prestatie waar wij ons erg in kunnen vinden, omdat ook wij ons constant richten op het ontwikkelen van duurzame Fatbikes.

De bio stoeltjes zijn nog niet opgenomen in ons assortiment, wel kunnen wij alle varianten bestellen waarna we ze gemonteerd op je fatbike leveren.

CO2-uitstoot reduceren

In de ideale wereld zouden we natuurlijk alleen maar gebruik maken van duurzame materialen en onderdelen. Wegwerpartikelen zijn volledig uit de tijd en het aanschaffen van duurzame hoogwaardige producten die lange tijd mee gaan en bij schade onderdelen vervangen kunnen worden zou de basis moeten worden in ons huidige bestaan.

De missie van Urban Iki wat betreft het bio stoeltje is dan ook zeer toe te juichen.  Zelf zien we dat onze Fatbikes ervoor zorgen dat mensen veel minder in de auto stappen, de tweede auto de deur uit doen en zelfs de auto geheel vervangen voor fatbikes. Dit is een grote stap waar wij met trots aan bijdragen! Onze missie is om innovatieve manieren te ontdekken hoe wij ons doel kunnen bereiken: minder mensen in de auto en een groenere wereld, trap voor trap.

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?