15 augustus 2022

Kan een fatbike de auto vervangen? 

De Fatbike vervanger van de auto

Bij Astonic zagen wij dat we de auto vaak lieten staan vanaf het moment dat Roel onze eerste fatbike bakfiets had gemaakt, nu ruim zes jaar geleden. Omdat deze behoorlijk groot en zwaar was waren er momenten dat je haast had, geen zin of tijd, om deze grote jongen uit de schuur te halen. Wel sprak het idee ons aan om richting een zoveel mogelijk autoloos leven te gaan, zouden we dat kunnen realiseren met deze fietsen met dikke banden? 

Fatbikes: niet zomaar een leuke gadget 

Waar veel mensen een fatbike zien als een leuk speeltje, een hebbedingetje dat je niet echt nodig hebt, zien wij dat mensen die een fatbike aanschaffen deze echt als vervoersmiddel gaan gebruiken. Zij trappen kilometers weg die ze daarvóór in de auto doorbrachten. Grote afstanden naar werk worden moeiteloos afgelegd op de fatbike, zij ervaren dagelijks de ontspanning van die fietstochten. Omdat de fatbike leuk en ontspannen rijdt, ervaren zij meer rust voor het werk. Op de terugweg maken zij een ontspannen tocht waarbij de stress van het werk direct vergeten is.   

Door zijn lichte gewicht pak je de fatbike sneller 

Omdat onze fietsen van aluminium zijn gemaakt zijn ze laag in gewicht, ze zijn dus makkelijk uit de schuur te pakken. Geen zwaar lomp onhandig groot gevaarte dat je met veel moeite de schuur in of uit moet manoeuvreren. Nee, een compact lichtgewicht fietsje dat je sneller tevoorschijn haalt.  

De Fatbike veel goedkoper! 

In plaats van het afrekenen van een kostbare volle tank benzine bij de pomp, laad je de fatbike op voor een verwaarloosbaar bedrag (tussen 20 en 50 cent per volle accu). Je hoeft niet meer naar de pomp, maar je laadt hem lekker thuis op, of op je werkplek. Brandstofkosten zijn de grootste kostenpost die het gebruik van een fatbike zeker aantrekkelijk maken, maar denk ook eens aan parkeerkosten. Verkoopt u de vierwielige bolide zelfs, dan hoeft u ook geen wegenbelasting of verzekering meer te betalen. 

Grote afstanden overbruggen met de fatbike, is dat realistisch?  

Ervaringen van klanten hebben ons geleerd dat afstanden naar het werk tot ruim 30 kilometer goed af te leggen zijn met de fatbike. Sommigen leggen een extra oplader op het werk en anderen laten door ons een extra accu inbouwen zodat ze zelfs nog verder kunnen zonder te hoeven opladen. Omdat wij zelf al zeker een half jaar niet meer in bezit zijn van een auto merken ook wij dat het prima te doen is zonder auto. Eigenlijk is het gemis van de auto er alleen als we door de regen moeten. Zelfs onze kinderen klagen nooit over het moeten fietsen op hun fatbike!  

Je fatbike mee in de trein 

Moet je een echt grote afstand overbruggen, neem je fatbike dan gewoon mee in de trein! Op sommige trajecten is dat gratis. Let op: op sommige perrons is er een vrij hoge opstap om de trein in te stappen, enige spierkracht is dan wel nodig om de fatbike aan boord te krijgen. Kijk hier voor meer info over het meenemen van een fiets in het OV. 

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?