17 januari 2022

Hou je fatbike accu up to date

Hoe om te gaan met je accu in Nederlandse winters

Omdat de accu het duurste onderdeel is van je Astonic fatbike, verdient deze wat extra aandacht. Met de winter voor de deur is het wat ons betreft tijd om jullie wat tips te geven over de behandeling van je accu bij lage temperaturen.

Behandel je de accu goed, dan blijft deze in de beste conditie. En dit komt de levensduur zeker ten goede!

De accu van je Astonic Fatbike bestaat uit hoogwaardige cellen die aan elkaar verbonden zijn en gezamenlijk energie leveren aan je e-bike. Beschadigt een van deze cellen, dan loopt de kwaliteit direct terug. Soms stopt je accu er zelfs in het geheel mee.

Langere tijd aan vrieskou blootgesteld worden zonder dat er gereden wordt op je Astonic Fatbike, is iets waar de accu flink onder lijdt. Neem in de koude wintermaanden je accu na gebruik mee naar binnen zodat deze niet langere tijd wordt blootgesteld aan temperaturen onder het vriespunt.

Zomer cruisers

Ben je een mooi-weer-rijder, bewaar je accu dan in de wintermaanden in je woning. Leg de accu weg terwijl hij ongeveer half vol is. De accu mag maximaal drie maanden bewaard worden zonder geladen te worden. Hoewel we niet verwachten dat je Astonic zolang stil blijft staan, laad je batterij opnieuw na drie maanden en bewaar hem vervolgens weer half vol.

 

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?