13 november 2023

De sleutel tot E-Ride prestaties: Sensoren in achternaafmotoren

hoe sensoren in achternaafmotoren het verschil maken voor jouw E-Fatbike

Het belang van kwaliteit in achternaafmotoren voor E-Rides, E-Bikes en E-Fatbikes

In de wereld van elektrische Bikes is er een overvloed aan keuzes als het gaat om aandrijfsystemen. Een van de cruciale componenten van deze systemen is de achternaafmotor. Het kiezen van de juiste motor kan een aanzienlijk verschil maken in de prestaties, efficiëntie en algehele rijervaring. In deze blog gaan we dieper in op het verschil in kwaliteit van achternaafmotoren in E-bikes, E-Fatbikes en E-Rides, met speciale aandacht voor de sensoren die deze motoren aandrijven.

Het belang van kwaliteit in achternaafmotoren voor E-Rides: Een diepgaande blik op sensoren

In de wereld van elektrische Bikes is er een overvloed aan keuzes als het gaat om aandrijfsystemen. Een van de cruciale componenten van deze systemen is de achternaafmotor. Het kiezen van de juiste motor kan een aanzienlijk verschil maken in de prestaties, efficiëntie en algehele rijervaring. In deze blog gaan we dieper in op het verschil in kwaliteit van achternaafmotoren in E-bikes, E-Fatbikes en E-Rides, met speciale aandacht voor de sensoren die deze motoren aandrijven.

Wat is een Achternaafmotor?

Een achternaafmotor is een van de meest voorkomende soorten motoren die worden gebruikt op dit moment extreem veel in E-Fatbikes. Het is ingebouwd in de achternaaf van het wiel en drijft het wiel rechtstreeks aan. Deze motoren zijn populair vanwege hun eenvoudige installatie en onderhoud, en ze zijn bijzonder geschikt voor (fat)bikes vanwege hun vermogen om grote banden en zware belastingen aan te drijven.

Het Belang van Kwaliteit in Achternaafmotoren

Het kiezen van een hoogwaardige achternaafmotor voor je E-Ride is van cruciaal belang. Hier zijn enkele redenen waarom:

  1. Prestaties: Hoogwaardige motoren presteren beter. Ze bieden krachtige ondersteuning bij het trappen en leveren soepele acceleratie en vertraging. Dit zorgt voor een betere rijervaring en meer plezier tijdens je ritten.

  2. Efficiëntie: Kwaliteitsmotoren zijn over het algemeen efficiënter in het omzetten van de batterij-energie in beweging. Dit betekent dat je langer kunt rijden op een enkele lading, wat vooral handig is voor lange avonturen.

  3. Betrouwbaarheid: Hoogwaardige motoren zijn duurzamer en hebben een langere levensduur. Ze zijn bestand tegen ruwe omstandigheden en veeleisend terrein, wat van essentieel belang is voor E-Fatbikers.

  4. Rijervaring: De kwaliteit van de motor heeft een directe invloed op je algemene rijervaring. Een soepele, krachtige motor zal je rijplezier verhogen en je aanmoedigen om vaker op pad te gaan.

De Rol van Sensoren

Sensoren spelen een cruciale rol in de werking van achternaafmotoren. Ze meten parameters zoals snelheid om de motor aan te sturen.

Snelheidssensor: Deze sensor meet hoe snel je fietst en stuurt deze informatie naar de motorcontroller. Dit zorgt ervoor dat de motor de juiste hoeveelheid ondersteuning biedt, ongeacht je snelheid.

De kwaliteit van deze sensor is van groot belang. Hoogwaardige sensoren leveren nauwkeurige gegevens aan de motorcontroller, wat resulteert in een meer responsieve en aangename rijervaring. Inferieure sensoren kunnen leiden tot onnauwkeurige metingen en een minder soepele ondersteuning.

Conclusie

Het kiezen van een hoogwaardige achternaafmotor voor je E-Ride is van essentieel belang om de best mogelijke rijervaring te bereiken. Kwaliteit vertaalt zich in betere prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid. Sensoren spelen hierin een centrale rol door ervoor te zorgen dat de motor de juiste hoeveelheid ondersteuning biedt op basis van je inspanning en snelheid.

Bij het overwegen van een E-Ride is het verstandig om zowel de motor als de kwaliteit van de sensoren grondig te onderzoeken. Dit zal ervoor zorgen dat je geniet van elke rit en dat je E-bike-avonturen moeiteloos en plezierig zijn.

Het ontbreken van sensoren in goedkope E-Fatbikes

Goedkope E-Fatbikes kunnen verleidelijk zijn vanwege hun lagere prijs, maar het is belangrijk om te begrijpen dat deze budgetopties vaak concessies doen op het gebied van kwaliteit, inclusief het ontbreken van essentiële sensoren in de achternaafmotor. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de levensduur en prestaties van de fiets of brommer.

In veel goedkopere modellen ontbreken hittesensoren en vochtsensoren, wat betekent dat de motor niet in staat is om te reageren op veranderende omstandigheden zoals oververhitting of vochtdoorvoer. Dit gebrek aan sensoren kan de volgende gevolgen hebben:

  1. Oververhitting: Tijdens intensief gebruik of lange ritten kan de motor oververhit raken zonder dat dit wordt gedetecteerd. Dit kan leiden tot schade aan de motor en zelfs tot volledig uitvallen.

  2. Vochtschade: Bij regenachtig weer of bij het rijden door plassen kan vocht binnendringen in de motorbehuizing. Zonder vochtsensoren zal de motor niet worden uitgeschakeld of beschermd tegen waterschade, wat de levensduur van de motor ernstig kan verkorten.

  3. Onbetrouwbaarheid: Fietsers die goedkope E-Fatbikes gebruiken, lopen het risico dat ze geconfronteerd worden met onverwachte problemen, zoals motoruitval, wanneer ze het het minst verwachten. Dit kan frustrerend en potentieel gevaarlijk zijn, vooral als je ver van huis bent.

Het ontbreken van deze sensoren maakt goedkope E-Fatbikes gevoeliger voor slijtage en schade. Het kan resulteren in frequente reparaties en uiteindelijk de behoefte aan het vervangen van de motor of andere componenten. De kosten van deze reparaties kunnen na verloop van tijd oplopen en uiteindelijk de initiële besparingen van de goedkopere fiets tenietdoen.

Bij het overwegen van de aanschaf van een E-Fatbike is het daarom verstandig om niet alleen naar de aanschafprijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit en de aanwezigheid van sensoren in de achternaafmotor. Het investeren in een kwalitatieve fiets of legale brommer met sensoren kan resulteren in een langere levensduur, een betere rijervaring en uiteindelijk meer waar voor je geld. Het is een investering in duurzaamheid en betrouwbaarheid die de moeite waard kan zijn voor enthousiaste E-(Fat)bikers.

 Sensoren in de motor van je Astonic E-ride

Omdat wij met onze E-Rides geen consessies maken op de kwaliteit is een E-Ride van Astonic altijd voorzien van veel sensoren in de motor. Of dit nu een midden of achternaaf motor betreft, sensoren zijn essentieel om de levensduur van jou Bike te waarborgen.

Met een model van Astonic weet je zeker dat je motor bescherming heeft tegen:

  1. Oververhitting

  2. Vochtschade

  3. Onbetrouwbaarheid

Ook onze accu's zijn extreem beveiligd en van de hoogtse kwaliteit, extreem belangrijk voor de levensduur van je E-Bike. Ook hier zien we extreem veel kwaliteits verschil en dit kan resulteren in gevaarlijke situaties, het verschil tussen Accu's, de veiligeid, kwalitiet en levensduur lichten we in een ander blog toe!

Waarschuwing

Wij zien op het moment veel illegale ongekeurde borommers op de weg, deze brommers zijn voorzien van trappers waardoor ze inmiddels de naam Fatbike zijn gaan dragen. Deze modellen hebben niks te maken met een E-Bike en vallen onder de brommer, je kan als indicatie nemen dat als een model een snelheid kan halen van boven de 30/35 km per uur deze wettelijk gezien onder een brommer valt. Omdat deze modellen niks te maken hebben met een fiets of E-Bike maar wel de definitie van Fatbike zijn geworden, distanciëren wij ons van deze modellen, onze fietsen worden geheel geproduceerd aan de wetgeving van de E-Bike en dragen de naam E-Ride! Over het verschil tussen een E-Fatbike en een E-Ride in een volgend blog meer.

E-Fatbike banden kopen

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?