15 januari 2024

Herkennen van toegestaan vermogen in E-Fatbikes

legale E FATBIKE herkennen 1 (75)

Herkennen van toegestaan vermogen in een E-Fatbike: De kracht van kennis

Wanneer je je verdiept in de wereld van fietsen, vooral in het segment van elektrische fietsen, E-Fatbikes of E-Rides zoals wij ze bij Astonic noemen, stuit je al snel op de term 'toegestaan vermogen'. Het is een belangrijk kengetal, niet alleen vanwege de prestaties die het belooft, maar ook vanwege de wettelijke regelgeving die ermee samenhangt. Laten we eens duiken in de energieke wereld van het toegestaan vermogen en ontdekken hoe je deze kunt herkennen en begrijpen.

Wat is toegestaan vermogen? Voor iedere elektrische fiets

Het toegestaan vermogen van een fiets verwijst naar de nominale output die de elektromotor kan leveren. In de context van E-Rides, spreken we over een samensmelting van technologie en design die ons in staat stelt om niet alleen te genieten van de fysieke ervaring van het fietsen, maar ook van de extra 'boost' die de legale motor biedt.

Waarom is het belangrijk?

  1. Wettelijke Normen: Verschillende landen hebben verschillende regels over wat als een 'fiets' wordt beschouwd, op basis van het vermogen van de motor. In Nederland, bijvoorbeeld, is het maximale toegestane vermogen voor een elektrische fiets 250 watt. Fietsen die hierboven uitkomen, kunnen onder andere categorieën vallen, zoals bromfietsen, met alle bijbehorende regelgeving.

  2. Prestaties: Het vermogen van je E-Ride bepaalt hoe snel en hoe gemakkelijk je heuvels kunt beklimmen of tegenwind kunt trotseren. Het draait allemaal om de juiste balans tussen kracht en efficiëntie. Hiervoor hebben wij gekozen voor een 48 volt motor met de toegestane 250 watt aan vermogen.

Hoe herken je het toegestaan vermogen?

  1. Specificaties controleren: De makkelijkste manier is om de productspecificaties te bekijken. Bij Astonic streven we ernaar deze informatie duidelijk en transparant te communiceren. Helaas zien we dit vaak mis gaan en worden veel modellen als straatlegaal verkocht terwijl het motorvermogen veel hoger is dan in de speceficaties wordt vermeld.
  2. Etiketten en documentatie: De motor zelf en de bijbehorende documentatie moeten informatie bevatten over het vermogen. Let wel op dat er vaak modellen aan worden geboden waarvan het motorvermogen niet eerlijk is genoteerd. Ook de verkopende partij is in de veronderstelling dat het een legale elektrische fiets aanbiedt.

  3. Maximaal behaalbare snelheid: Een legale motor met 250 watt vermogen kan nooit een snelheid behalen die ver boven de 30 kilometer per uur uitkomt. Een legale motor heeft simpelweg niet de capaciteit om hier ver boven te komen, krijg je een E-Fatbike of E-Bike aangeboden waarvan aangegeven wordt dat deze in te stellen is op een snelheid van boven de 35 kilometer per uur dan heeft deze per definitie meer vermogen dan de toegestane 250 watt. 

De Astonic Ervaring

Bij Astonic geloven we dat kennis macht is, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste E-Ride of veilige E-Fatbike of E-Bike. Onze E-Rides zijn niet zomaar fietsen; het zijn vervoersmiddelen die plezier en comfort samen laten komen in een product dat uitmunt in kwaliteit, ergonomie, duurzaamheid en gebruiksgemak.

E-Fatbike wetgeving

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?