8 augustus 2022

Fatbike op de fietsendrager

Gewicht van de Fatbike

Als u een elektrische fatbike koopt, denkt u niet altijd meteen aan het gewicht van de fiets, toch is dit wel een belangrijk aspect om rekening mee te houden. E-fatbikes kunnen behoorlijk verschillen in gewicht: een elektrische fatbike gemaakt van staal loopt aardig op in gewicht, waar een elektrische fatbike gemaakt van aluminium aanzienlijk lichter is. Het gewicht van uw Elektrische fatbike is op verschillende manieren belangrijk

Actieradius

Des te hoger het gewicht van de fiets, des te lager de actieradius. Dat klinkt voor de hand liggend, maar daar denkt u niet altijd over na. Toch is het gewicht van een elektrische fatbike ook wel degelijk van belang: het heeft namelijk invloed op de actieradius van uw e-fatbike. Als het gewicht van de fiets hoger uitvalt, dan moet de elektrische motor harder werken en dus ook harder aan de accu trekken. Mocht dus het frame van de elektrische fiets vrij zwaar zijn, let dan goed op de actieradius en kijk eventueel naar een accu upgrade voor wat extra kilometers fietsplezier. Op zoek naar een lichtere elektrische fiets? Dan bent u bij Astonic aan het juiste adres, al onze e bikes worden geheel van aluminium gemaakt waardoor zij in gewicht lager zijn dan fatbikes gemaakt van staal.

Uw e-fatbike op de fietsendrager

Mocht u een fietsendrager hebben en u wilt graag de e-fatbikes meenemen, houdt u dan rekening met het gewicht van de fietsen. Een fietsendrager heeft altijd een maximale draagcapaciteit, die staat aangegeven op de drager zelf of in de handleiding. Het is belangrijk om dit maximale gewicht niet te overschrijden! Deze maximale capaciteit wordt op twee manieren aangegeven: het maximale totale draaggewicht en het maximale draaggewicht per fiets. Een fietsendrager kan bijvoorbeeld een maximaal totaal draaggewicht van 40 kg hebben, maar met een maximum van 20kg per fiets. De meeste e-fatbikes kunt u op deze drager dan niet vervoeren. U heeft een fietsen drager nodig die een hoger draagvermogen heeft als bovenstaand voorbeeld, ook moet u letten bij de aanschaf van een fietsendrager dat deze geschikt is voor fatbike banden.

Extra tip!

Om het gewicht van uw fatbike omlaag te brengen, adviseren wij om uw accu altijd los van de fatbike te vervoeren, wanneer u uw e-fatbike op de fietsendrager plaatst. Dit scheelt zo weer zo’n 3 tot 4 kg per fatbike! Dus om de fatbike in gewicht zo laag mogelijk te houden, raden wij u aan om uw accu uit de fiets te halen wanneer u uw e-bike op de fietsendrager wilt vervoeren. Ook is ons advies de Fatbike te voorzien van een slot aan uw drager zodat deze niet makkelijk van de drager afgehaald kunnen worden, helaas gebeurt het te vaak dat tijdens de reis fatbikes van de dragers af worden gehaald.

kwaliteits fiets van nederlandse bodem die fietservaring transformeert

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?