13 Juni 2022

Fatbike-accu en hitte

E-Fatbike veilig en goedgekeurd voor de openbare weg

Bescherm uw fatbike-accu tegen hitte! 

Accu’s kunnen niet goed tegen hitte, en moeten dus altijd zorgvuldig worden onderhouden in de zomer. Extreme temperaturen kunnen er voor zorgen dat de actieradius van jouw fatbike achteruitgaat, of dat er andere schade aan de kostbare accu ontstaat. Lees hier onze handige tips. 

Ben je een echte fietsvakantieganger? Neem je graag de e-fatbike mee naar het buitenland om heerlijke fietstochten te maken? Dan is het van groot belang dat je goed weet hoe je de accu van jouw elektrische fatbike moet onderhouden met warm weer.   

 Wist je dat…  een accu het beste presteert bij temperaturen tussen de 10 en 25 graden Celsius?  

Fatbike-accu in de zon 

Op fietsvakantie is het natuurlijk wel de bedoeling dat je onderweg lekker van het zonnetje kunt genieten. Dit is voor de accu totaal geen probleem, aangezien de accu door de rijwind wat verkoeling krijgt tijdens het fietsen. Wat wel belangrijk is, is dat wanneer je niet aan het fietsen bent, bijvoorbeeld om even een boterhammetje te eten tijdens een korte pauze, dat je de elektrische fatbike nooit pal in de zon zet! Probeer de fiets altijd in de schaduw te zetten! Is er op dat moment geen schaduwplekje te vinden? Koppel de accu dan los van de fatbike en neem deze mee naar een schaduwplek of berg de accu op in een speciale accutas of fietstas. Zo kan de accu een beetje afkoelen.   

Fatbike accu oververhit  

Mijn accu is oververhit, wat nu? Wanneer de fatbike-accu te lang in de zon heeft gelegen kan deze oververhit raken. Dit kan gevaarlijk zijn en accuschade creëren. Wanneer de accu te heet aanvoelt, laat deze dan afkoelen tot kamertemperatuur. Blijft de accu ook na een langere tijd heet? Dan kan het zijn dat je accu kapot is en deze vervangen moet worden. Laat dit zo snel mogelijk bij ons checken. 

Fatbike-accu bijladen  

Vooral tijdens langdurige ritten op fietsvakantie kan het zijn dat je de accu tussendoor moet bijladen. Zeker bij (extreme) hitte is het belangrijk dat u de fatbike-accu laat afkoelen voor je de accu aan de lader legt. Een hete accu kan tijdens het opladen namelijk schade oplopen. Ook is het slim om bij heel warm weer de accu niet volledig op te laden. Gebruik je een snellader? Let er goed op dat de accu-temperatuur laag blijft.   

 Wil je écht goed voorbereid zijn? Dan is het aanschaffen en meenemen van een tweede accu voor op je fatbike ook nog een optie. Neem gerust contact met ons op. 

Fietsvakantie op de elektrische fatbike 

Niet alleen de accu, maar ook jijzelf moet goed beschermd blijven tegen de hete zon tijdens een fietsvakantie op de e-fatbike. Vergeet dus nooit een zonnebril, zonnebrand en genoeg water voor onderweg mee te nemen. Door het volgen van deze tips hopen wij dat je veel prettige en veilige kilometers met je elektrische fatbike kunt afleggen. Wij wensen je alvast veel fietsplezier op je volgende fietsvakantie!  

 Heb je vragen over een van onze producten? Neem gerust contact op met onze klantenservice.  

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?