13 februari  2023

Astonic Fatbike accessoires niet universeel!

Onze accessoires passen niet op andere merken

Omdat wij zien dat de vraag naar accessoires voor Fatbikes enorm toeneemt en Astonic als een van de weinige een groot assortiment aan accessoires beschikbaar heeft. Merken wij dat berijders van andere merken vaak items bestellen zonder te overleggen of deze passen, helaas komen ze dan na ontvangst achter het feit dat het niet passend is voor hun fatbike en wordt het pakje weer retour gezonden. Omdat wij wensen dadt onze Fatbikes bijdragen aan een beter milieu vinden wij het heen en weer zenden van pakketjes vreselijk om te doen. In dit artikel lichten wij toe hoe wij omgaan met overbodig heen en weer zenden en welke artikelen wel op alle merken Fatbikes passen.

Niet universeel

Veel van onze accessoires zijn exact zo aangepast om alleen op onze eigen Fatbikes te passen, ook zijn onze onderdelen zorgvuldig geselecteerd om perfect op ons merk Fatbikes te passen en hebben we geen rekening gehouden met Fatbikes van andere merken. Het is ook nooit onze ambitie geweest universele accessoires te ontwikkelen omdat wij het alleen belangrijk vinden dat accessoires perfect passen op ons eigen merk. Hiervoor printen wij onderdelen en maken beugels zodat accessoires die wij belangrijk vinden als aanvulling op onze Fatbikes perfect, veilig en netjes passen op onze bikes. Heb je een Fatbike van een ander merk en wens je een van onze accessoires te bestellen mail ons dan alvorens te bestellen zodat wij kunnen aangeven of ze passen, wij staan je graag te woord!

Basics wel universeel

Natuurlijk zijn onze banden wel passend voor alle 20 x 4 Fatbikes, ook items als sloten en  tassen zijn universeel.

Co2 voetafdruk reduceren

Als bedrijf willen wij onze CO2-voetafdruk reduceren. We doen dit door zo min mogelijk lucht te verzenden door dozen passend te maken. We recyclen ook dozen om zo de afvalstroom te verminderen. Ook hebben we servicepunten in verschillende regio's opgezet voor onderhoud en aanschaf van onze fatbikes. Hierdoor worden onze klanten in staat gesteld om lokale servicepunten te gebruiken, wat het vervoer van de producten vermindert.

Daarnaast streven we ernaar om onze Fatbikes zo duurzaam mogelijk te maken. We gebruiken duurzame materialen en hoogwaardige onderdelen, waardoor de Fatbikes een lange levensduur hebben en energiezuinig zijn. Door de duurzaamheid van onze Fatbikes kunnen we de CO2-voetafdruk reduceren. Kortom, bij het ontwikkelen van onze Fatbikes streeft ons team naar kwaliteit en duurzaamheid, zodat je jarenlang plezier van je Fatbike kunt hebben en je bijdraagt aan het verminderen van de CO2-voetafdruk.

Wij rekenen kosten voor retourzending

Omdat wij het milieu erg belangrijk vinden en onze focus wat betreft bedrijfs voering hier op richten, gaat het ons erg aan het hart als accessoires besteld worden zonder dat klanten informeren of ze op hun Fatbike passen. Wat als onnodig resultaat heeft dat zendingen heen en weer gezonden worden, hierbij komt Co2 vrij die wij juist wensen te reduceren omdat mensen minder in de auto stappen zodra ze in het bezit zijn van een Astonic Fatbike. Hierdoor betaal je bij ons voor kleine bestellingen altijd verzendkosten en ben je zelf verantwoordelijk voor de retouneerkosten. 

Omdat het ons te vaak gebeurt dat bestellingen terug worden gezonden omdat de besteller niet in het bezit is van een Astonic Fatbike maar een ander merk, hebben we besloten hier de Co2 uitstoot voor te gaan compenseren op kosten van de klant. Hieronder leggen we uit hoe we dit doen.

Bomen planten bij onnodig heen en weer zenden

Per onnodig geretouneerde bestelling houden wij € 5,- in op het te retouneren bedrag naast de kosten voor het retour zenden van € 7,95.

Bomen planten of CO2-compenseren wij bij onnodig heen en weer zenden via Trees for all, hier kun je kiezen voor het planten van bomen of voor het compenseren van je CO2. Kies je voor bomen planten, dan kosten 4 bomen € 20,-. 5 euro per stuk dus. 

Van de € 5,- die we inhouden laten wij een boom planten door Trees for all, zodra we dus 4 keer onnodig een bestelling heen en weer hebben gezonden laten we 4 bomen planten. ze planten dan lekker grote tropische woudbomen die veel CO2 op gaan nemen. Ze plaatsen bomen in landen als Oeganda, Bolivia, Madagaskar en Costa Rica. Maar ook in Nederland.

Wil je zelf een positieve bijdrage leveren voor het compenseren voor je CO2? Dan kan je dit persoonlijk via Trees for all doen. ze hebben diverse mogelijkheden voor Co2 compensatie.  Van compensatie voor je vliegreis tot het geheel compenseren van je persoonlijke C02 voetafdruk.  Deze laatste optie is een manier om aantoonbaar en formeel CO2 te compenseren, maar bomen planten is net zo goed voor de aarde. Met het geld dat Trees for all ontvangt voor de CO2-compensatie financieren zij ook aanplant en beheer van bossen. Bekijk ook eens hun pagina door onder aan de pagina op het linkje te klikken. Trees for all is een ANBI (algemeen nut beogende instelling) en daarmee kun je periodieke giften aftrekken van de belasting. 

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?