12 September 2022

Een Astonic Fatbike leasen

Astonic Fatbike leasen, kan dat?

Een nieuwe fatbike, yes dat wil ik! Het eerste wat bij je opkomt is waarschijnlijk: hoe financier ik mijn  e-fatbike het slimst?

Bij Astonic zijn we druk bezig om onze mogelijkheden tot betaling van een Fatbike uit te breiden. Inmiddels bieden we de mogelijkheid een fatbike aan te schaffen via een aantal leasemaatschappijen. Maar wat zijn de voordelen om een Fatbike via een leaseplan aan te schaffen?

Een nieuwe fatbike leasen. Wat zijn de voordelen?
Je hoort het steeds vaker: je kunt je nieuwe fatbike leasen. Zakelijk of privé. Het voordeel van leasen is dat je een eenmalige hoge uitgave omzeilt. Best een luxe, want een populaire e-fatbike is een behoorlijke uitgave. Een ander voordeel is je grip op de kosten. Tijdens het leasecontract betaal je elke maand een laag vast bedrag. In dat bedrag zitten alle kosten inbegrepen. Van onderhoud tot reparatie en verzekeringen. Je kunt dus precies voorspellen wat je fatbike je elke maand kost. Zonder tussentijdse verrassingen. Maar zijn er grote verschillen tussen het zakelijk en het privé leasen van een fiets. Hoe dat zit lees je hieronder.

 

Kan ik mijn fatbike beter via private of zakelijke lease aanschaffen?
Zakelijke fatbike op lease: wat is dat?

Het begrip ‘fiets van de zaak’ ken je ongetwijfeld. Wist je ook dat een gloednieuwe fietsregeling (sinds 1 januari 2020) de zakelijke leasefiets flink afstoft? Elk merk, type en model fiets doet mee. Er geldt bovendien geen maximum bedrag. Je kiest dus echt je droomfatbike uit. Of dat nu een Astonic Earth e-fatbike, een Earth Extended of Breeze model fatbike is. Omdat je deze fiets mag uitruilen vanuit het brutoloon pakt dit fiscaal supervoordelig uit, je bespaart minimaal 35% ten opzichte van koop en 60% ten opzichte van privé lease. Eveneens nieuw in de fietsregeling is een bijtelling van 7%, dat betekent dat je de fiets van de zaak ook onbeperkt privé mag gebruiken!

Overtuig je baas: een Fatbike van de zaak
Een zakelijke fietslease zegt het al: je hebt een werkgever nodig die een fietsregeling start. Met een goede fietsleasepartner is dat een fluitje van een cent. Voor je het weet zit je op je zakelijke leasefatbike. Vertel je baas alvast dat een fietsregeling hem niets hoeft te kosten en bovendien nauwelijks extra werk oplevert. Van administratie tot ondertekening: het gaat allemaal digitaal. Bij Astonic kun je gebruik maken van TWEE partijen die zakelijke lease voor je Fatbike aanbieden, namelijk Leasefiets en Lease a Bike. Is je werkgever al aangesloten bij een van deze leasepartijen dan is overtuigen niet eens nodig en kun je bij ons jouw perfecte fatbike uit komen zoeken.

Je baas kan meebetalen aan je fatbike

Dat brengt ons meteen bij nóg een verschil. Je baas hoeft het niet, maar doet het vaak graag: meebetalen aan je maandelijkse leasekosten van de fatbike van de zaak. Zo’n financiële bijdrage maakt jouw leasefiets van de zaak nog voordeliger, bij private lease is deze mogelijkheid er helaas niet. 

Je leasefatbike overnemen
De fatbike van de zaak is eigendom van de leasemaatschappij. Na de looptijd van 36 maanden kun je de fatbike overnemen. Dat is vaak een hele goede deal, want je leasemaatschappij rekent voor de overname 15 tot 20% van de nieuwwaarde. Niet gek voor een goed onderhouden e-fatbike van net drie jaar oud.

Privé een fatbike leasen: is dat voordelig?

Je kunt ook privé een fatbike leasen. Hoewel je ook hier gespreid kan betalen én grip op je kosten houdt, is er een groot fiscaal verschil in vergelijk met zakelijk leasen. Je gaat bij privé leasen de kosten namelijk aan als individu. Dat betekent dat er geen fiscale voordelen zijn door middel van het uitruilen van het brutoloon. Dit verschil loopt vaak op tot wel 60%! In tegenstelling tot zakelijke fietslease is er geen sprake van bijtelling. Dat scheelt weer. Hou er wel rekening mee dat je een BKR-registratie krijgt als je privé een fiets leaset.

Kilometervergoeding voor de gereden kilometers op je fatbike
Als je een fatbike privé leaset (of koopt) en er mee naar je werk fietst, dan mag je baas je gewoon een kilometervergoeding geven. Pendel je met de fatbike-van-de-zaak naar kantoor, dan vervalt die onbelaste reiskostenvergoeding op de dagen dat je de leasefiets pakt. Dus niet als je een dagje in het openbaar vervoer of auto stapt. Dat lijkt een winpuntje voor de prive leasefatbike, maar is het in de praktijk nauwelijks. Het blijkt dat meer dan 90% van de werkgevers de reiskosten herinvesteert in het leasebedrag. Goed voor je portemonnee! Bovendien geldt: heel veel mensen rijden de fatbike van de zaak alleen privé. Dan speelt de kwestie van kilometervergoeding helemaal niet.

Een nieuwe fatbike. Kopen of leasen?

Als je een fatbike koopt zit je niet vast aan leasecontract. Je verkoopt je fatbike wanneer jij dat wenst. Echter, je slaat je spaarpot in één keer stuk. Onderhoud en reparatie zijn bovendien voor eigen rekening. Een kapotte accu van je e-fatbike kan al 800 euro kosten. Als je leaset zijn zulke tegenvallers voor rekening van de leasemaatschappij.

Een nieuwe fiets. Kies ik voor privé lease, zakelijke lease of toch kopen?
Of je jouw nieuwe fatbike koopt, of kiest voor privé lease of zakelijke lease hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Maak vooral een rekensommetje wat elke vorm jouw oplevert en kost. In de praktijk is zakelijke lease het goedkoopst, privé lease het duurst en zit zelf een fatbike kopen daar tussenin. Als afsluiter helpen we je graag met dit handige overzicht:

Zakelijke lease versus private lease

Zakelijke Lease                                                                   Private Lease

Fiscaal voordeel tot 60%                                                 Geen fiscaal voordeel

Vast maandtarief                                                              Vast maandtarief

All inclusive                                                                          All inclusive

 Geen BKR-registratie                                                        BKR-registratie

 Geen netto kilometervergoeding op fietsdagen       Geen impact kilometervergoeding

 Fiets overkopen circa 15%                                                Geen optie tot overkopen

Binnenkort meer betaalopties voor je Fatbike

Naast het aanbod van zakelijke en private lease via Leasefiets en Lease a Bike zijn we in onze webshop druk bezig meer betaalopties te implementeren.

Zo kun je op korte termijn ook gaan betalen in drie termijnen via in3 waarbij je geen BKR registratie ontvangt en geen rente betaalt. Ook wordt de optie voor betalen met creditcard en paypal op korte termijn mogelijk, waardoor kopen van een Fatbike makkelijker wordt voor iedereen.

Afspraak maken voor een fatbike via lease

Wil je langskomen om een Fatbike uit te kiezen via lease, mail ons dan, en geef in de mail aan welke leasemaatschapij de voorkeur heeft. Wij zorgen er voor dat we de juiste informatie kunnen verschaffen tijdens je bezoek.

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Eigenaren op hun handgemaakte Custom fatbike

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?