26 Juni 2023

E-Fatbike zelf legaal maken

E-Fatbike zelf ombouwen naar Legale fatbike

Zoals jullie in het vorige artikel hebben kunnen lezen, hechten wij veel waarde aan veiligheid en juiste voorlichting. Dit doen we al vanaf dag één van onze bedrijfsvoering! Helaas hebben wij al vaak gemerkt dat dit niet altijd de norm is, en veel mensen rond rijden op een E-Fatbike waarvan ze denken dat hij legaal te gebruiken is op de openbare weg maar dan op een illegale Fatbike blijken rond te rijden. 

Eeuwig zonde want de E-Fatbike is echt een vervoersmiddel wat zelfs geheel legaal een fantastische beleving is en mensen uit de auto houd. Het rijden van een illegale variant zou een weloverwoge beslissen moeten zijn en tijdens de voorlichting zouden mensen gewezen moeten worden op het risico dat ze lopen bij het aanschaffen van een E-Fatbike met teveel vermogen op de openbare weg.

Gelukkig bieden wij een oplossing om je illegale E-Fatbike om te bouwen naar een 100% legale fatbike die je mag gebruiken op de openbare weg. Veilig, Fun en geheel verzekerd de weg op, zonder rijbewijs of helm.

legalisatie kit van Astonic

Omdat wij zelf onze frames in Nederland produceren hebben wij alle onderdelen los op de plank liggen, dit brengt de mogelijkheid met zich mee om kits samen te stellen waarmee je een E-Fatbike die nu illegaal is om te bouwen naar een legaal exemplaar! Het los hebben van alle onderdelen is altijd een groot voordeel gebleken omdat wij te alle tijden eventuele beschadigde componeten kunnen vervangen zonder levertijd. Nu biedt het dus nog een groot voordeel aan hen die op een Fatbike rond rijden met meer vermogen en een hogere snelheid dan wettelijk is toegestaan.

Rijd jij op een illegale fatbike rond met meer vermogen dan is toegestaan, wij helpen je graag met onze legalisatie kit zodat jij zelf je fatbike om kan bouwen naar een legale variant. Neem contact met ons op over de mogelijkheden en om te kijken of onze legalisatie kit compatibel is met jouw geliefde Fatbike! (onze kit past alleen op het hogere segment E-Fatbike!)                              

E-Fatbike tips voor openbare weg

Heb je een Fatbike van het lagere segment dan passen onze componenten niet op jouw fatbike en kunnen wij je helaas niet helpen met onze legalisatie kit. Toch zijn er een paar dingen die je kan doen om veiliger aan het verkeer deel te nemen. Hoewel jouw Fatbike nooit legaal gaat worden en je er officieel niet de openbare weg mee op mag, toch wat tips om je ritten veiliger af te leggen.

  • VERWIJDER JE GASHENDEL
  • VERGRENDEL DE SNELHEID OP 25 KM PER UUR
  • PAS JE AAN AAN JE OMGEVING

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?