23 augustus 2023

E-Fatbike verzekeren

met maatwerk krijgt Astonic iedereen pijnvrij op de fiets

Kan ik mijn E-Fatbike verzekeren

Op het moment lijkt het onduidelijk of je je waardevolle E-Fatbike kan verzekeren tegen diefstal, geen zorgen natuurlijk kan dat! Graag geven wij in dit artikel advies over je E-Fatbike verzekeren, extra veiligheids opties en andere mogelijkheden die er bestaan.

Je E-Fatbike verzekeren tegen diefstal

De ANWB heeft aangegeven geen E-Fatbikes meer te willen verzekeren tegen diefstal, maar geen zorgen er zijn nog voldoende verzekeringen die dit wel doen. De ANWB zag waarschijnlijk zijn winst naar beneden gaan en de beslissing om E-Fatbikes te gaan weren is naar onze mening puur gemaakt op het veilig stellen van het verdien model.

Natuurlijk is het extreem belangrijk je geliefde E-Fatbike veilig achter te kunnen laten, omdat een Astonic een gewone E-Bike is in een stoer jasje valt hij ook onder deze catogorie. Kan je geen verzekering vinden, neem contact op met je tussenpersoon die ook je andere verzekeringen regelt, je zou zien dat een Astonic gewoon te verzekeren is tegen diefstal.

Je E-Fatbike van Astonic laat je nog steeds met een veilig gevoel achter.

GPS tracker plaatsen in je E-Fatbike

Het plaatsen van een GPS tracker is een mooie aanvulling op je diefstal verzekering van je E-Fatbike. Op deze manier kan jij je E-Fatbike volgen en bij diefstal een plaats aanduiden bij de aangifte. 

In onze Astonic E-Fatbikes plaatsen wij op verzoek trackers van onntrack, vrij recent zijn wij over gestapt op de betere 5G tracker die een sterker signaal en secuurdere locatie aangeeft in de app. Deze tracker schaf je eenmalig aan, wij plaatsen hem in je bike en vanaf dat moment kan jij je E-Fatbike volgen in de app. Met tal van mogelijkheden stel jij een gebied in waarbij je signaal ontvangt als je E-Fatbike daarbuiten komt, een bewegingssignaal en life tracking. Een goed extra beveiliging die je E-Fatbike veilig houd samen met je diefstalverzekering!

E-Fatbike vast zetten

Vaak genoeg kom ik E-Fatbikes tegen waarbij ze niet vast staan aan een paal of fietsenrek, op deze manier maak je het wel heel makkelijk je E-Fatbike mee te nemen. Zorg ervoor dat je een goedgekeurd slot hebt en deze altijd om een paal of ander object slaat, haal je slot door je achterwiel en bevestig hem aan het frame. 

Wij bieden enkel sloten van Tex-Lock aan, goedgekeurd en voldoende lengte om je slot om een paal te slaan, samen met het bijgeleverde hangslot de perfecte manier om je E-Fatbike veilig te stellen. Naats bovengenoemde voordelen zijn de sloten van Tex-Lock flexibel, lichtgewicht en perfect afgewerkt zodat ze het frame van je E-Fatbike niet beschadigen, door het gebruik van kevlar ook nog eens sterk, hitte bestendig de perfecte wingman met oog op het veilig parkeren van je E-Fatbike. 

In sommige gebieden is het helaas sterk aan te raden om een tweede slot aan te schaffen zodat je ook het voorwiel van je E-Fatbike vast kan zetten aan je frame. Staat je E-Fatbike veel bij je voor de deur, overweeg dan het plaatsen van een muuranker om je E-Fatbike aan vast te zetten.  

E-Fatbike accu diefstal voorkomen

Helaas zijn accu's ook een erg gewild onderdeel van een E-Fatbike, om deze veiliger te houden adviseren wij het plaatsen van een Astonic Basket. Let wel deze passen alleen op orginele Astonic E-Fatbikes en niet op andere merken. Door de Basket vermoeilijk je het proces van diefstal van je accu. We werken nog aan een extra slot modullen om je accu nog veiliger te houden.

E-Fatbike met bewegings alarm

Nog een bruikbare tip om jouw E-Fatbike veilig te houden is het plaatsen van een bewegings alarm, Abus heeft verschillende opties waarbij een hard geluid afgaat mocht iemand aan je E-Fatbike zitten. 

E Fatbike tegen diefstal beveiligen

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?