11 September 2023

E-Fatbike met gashendel

E Fatbike met gashendel(130)

Een E-fatbike kopen met gashendel

We zien tegenwoordig veel fatbikes deelnemen aan het verkeer die voorzien zijn van een gashendel, niet heel verstandig want wettelijk is dit niet toegestaan. Ben je mobiel genoeg om zonder gashendel de eerste rotatie te kunnen maken is een gashendel trouwens naast illegaal ook totaal overbodig. Een fatbike zonder gashendel is namelijk met het grootste gemak te rijden en de inspanning die je moet leveren minimaal. Ons advies koop geen E-Fatbike met een gashendel.

De jeugd op een E-fatbike met gashendel

De jeugdige gebruikers die het stoer vinden om op een fatbike te rijden voorzien van een gashendel, doen het imago van onze geliefde fatbike geen goed. Zij crossen door het centrum van Amsterdam op hun vaak illegale E-fatbike met gashendel. Maar wist je dat een E-Fatbike zonder gashendel net zo makkelijk te berijden is als met een gashendel, helaas voegt bij de jeugd de gashendel iets toe aan hun stoere imago. 

Een fatbike met legale gashendel

De meeste fatbikes zijn voorzien van een walk assist, hou je het - knopje ingedrukt dan gaat de fatbike langzaam rijden tot maximaal 6 km per uur. Deze legale gashendel op je E-fatbike brengt je in staat langzaam weg te rijden zonder enige moeite te hoeven leveren.

Type goedkeuring voor een fatbike

Wil je een fatbike met een gashendel op de openbare weg mogen gebruiken dan moet deze voorzien zijn van een typegoedkeuring om deel te mogen nemen aan het verkeer. Het verkrijgen van een typegoedkeuring is in Nederland haast onmogelijk, persoonlijk zijn wij lang bezig geweest met de RDW om te bekeijken of we een typegoedkeuring konden ontvangen voor onze fatbike met meer vermogen en een gashendel. Met deze typegoedkeuring zouden onze fatbikes voorzien kunnen worden van een geel of blauw plaatje en legaal als (snor) brommer de weg op mogen. Helaas was het kostenplaatje zo hoog dat wij besloten hebben dit naast ons neer te leggen en geen gashendel op onze fatbike als optie te plaatsen. 

Gashendel en opgevoerde fatbike

Omdat wij als Nederlandse producent ons beroep dagelijks uitoefenen met veel passie, gaat de negatieviteit ons aan het hart. Om eerlijk te zijn zou ik er liever niet over schrijven en me richten op de succesverhalen in plaats van gashendels en opgevoerde fatbikes. Voor onze klanten die mijn blog trouw lezen, deze items schrijf ik voor de organische vindbaarheid en niet omdat ik hier blij van word!

Gashendel voor E-Fatbike

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?