25 juli 2023

E-Fatbike goede vervanger van de auto

Get out of your car, and hop on a Astonic!

Het aantal verkochte e-fatbikes zien we stijgen, en los van de modellen die niet op de openbare weg tuishoren is dit fantastisch nieuws! Want zou de Fatbike wel eens bij kunnen dragen aan minder auto's op de weg?  Jazeker, na aankoop pakken mensen aanzienlijk minder vaak hun auto kijk je naar het aantal kilometers, dan blijkt een e-fatbike wel degelijk autoritten te vervangen. 

E-bike vs auto

Vergeleken met een personenauto is de hoeveelheid C02-uitstoot minimaal, namelijk slechts 3% van de gemiddelde personenauto. Een kilometer afgelegd op de e-bike is dus dertig keer schoner dan een kilometer met de auto!

Daarbij zijn de kosten die bij een E-Fatbike komen kijken vele malen lager. Natuurlijk is een kwaliteits Fatbike een behoorlijke aanschaf, maar na de aanschaf blijven kosten beperkt. Het laden van een volle accu kost ongeveer 50 cent en ook heb je alleen een diefstal verzekering nodig. De maandelijkse kosten en het onderhoud zijn totaal niet vergelijkbaar met die van een auto. 

Boodschappen doen en naar je werk op de Fatbike

Ervaringen van klanten hebben ons geleerd dat afstanden naar het werk tot ruim 30 kilometer goed af te leggen zijn met de fatbike. Sommigen leggen een extra oplader op het werk en anderen laten door ons een extra accu inbouwen zodat ze zelfs nog verder kunnen zonder te hoeven opladen. Omdat wij zelf al zeker anderhalf jaar niet meer in bezit zijn van een auto merken ook wij dat het prima te doen is zonder auto. Eigenlijk is het gemis van de auto er alleen als we door de regen moeten. Zelfs onze kinderen klagen nooit over het moeten fietsen op hun fatbike!  

Inmiddels hebben wij onze fatbike voorzien van een aanhanger waardoor ook de wekelijkse boodschappen goed te doen zijn. 

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?