1 mei 2023

E-Fatbike geen helmplicht, maar wel zo veilig

E Fatbike veilig met je kinderen

Wist je dat Nederland het enige land ter wereld is waar meer mensen in het verkeer overlijden op de fiets dan in de auto? En dat terwijl het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hoofd- en/of hersenletsel bij een botsing of val verkleint met 60 procent, en de kans op dodelijk hoofd- of hersenletsel zelfs met 70 procent. In dit artikel geven we jullie inlichtingen waarom het dragen van een helm zeker aan te raden is.

stap op je E-Fatbike met helm op, bescherm je hersenen!

Je hersenen zijn een bijzonder en kwetsbaar orgaan. Ze zorgen ervoor dat je kunt bewegen, onthouden, denken en voelen. Je hoofd beschermen is dus van groot belang. Als fietser in het verkeer ben je kwetsbaar bij een botsing of val, of dat ongeluk nou ontstaat door jezelf of een andere weggebruiker. De fietshelm is een makkelijke manier om ernstig letsel te voorkomen. 

E-bikes sneller dus meer risico

Door de hogere snelheid van de E-fatbike en alle E-bikes wat dat betreft is de kans bij ernstig letsel vele malen groter dan bij fietsen zonder elektrische ondersteuning. Door de hogere snelheid is de impact van een val veel hoger en kan deze gepaard gaan met groter letsel als wat we op een normale fiets zien. Een helm is geen overbodige luxe wat dat betreft, in Zweden zijn speciale halsairbags ontwikkeld die zich over je hals en hoofd opblazen tijdens een val, wat ons betreft een prachtige uitvinding die hier helaas nog niet goedgekeurd is, maar zeker schade kunnen beperken.

E-Fatbike erin, auto eruit!

De elektrische fiets is allang niet meer voor senioren. Steeds meer jongeren hebben er een om mee naar school te fietsen. Je ziet volop elektrische fatbikes, moederfietsen en bakfietsen rijden en ook veel werknemers hebben er een om snel naar hun werk te kunnen. Veel werkgevers en de overheid stimuleren het gebruik van de (elektrische) fiets. Het is immers beter voor je gezondheid om de auto te laten staan én het levert minder files op. Wij zien dat de E-Fatbike bij veel van onze klanten de auto voor een groot deel vervangen en dat is wat ons betreft een fantastische ontwikkeling, wel is bescherming sterk aan te bevelen. Via onderstaand linkje kan je meer informatie vinden over de voordelen van een fietshelm, veilig verkeer Nederland heeft intressante feiten en tips voor je bij elkaar gezet die jouw misschien wel kunnen overtuigen van het dragen van een fietshelm!

E Fatbike Astonic(61)

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?