14 augustus 2023

De beste E-Fatbike kopen

Astonic E Fatbike 1 (82)

Omdat de E-Fatbike een nieuw cocept is in Nederland, is het verschil tussen de kwaliteit nog niet duidelijk. In dit artikel leggen we  verschillen uit tussen de componenten en de kwaliteit daarvan, want wens je de beste E-Fatbike te kopen dan is kennis key!

Beste E-Fatbike kopen

Waar kan je terecht voor de beste E-Fatbike en waar let je nu op tijdens je zoektocht? Natuurlijk richten wij bij Astonic ons op het hoogte segment met passende onderdelen en service, maar natuurlijk snappen we dat je wil vergelijken, een beetje kennis van zaken is dan handig om te hebben. Ben je op zoek naar de beste E-Fatbike en wens je meer advies, mail ons gerust je vragen!

De beste motor voor je E-Fatbike

De motor is een belangrijk element voor het functioneren van je E-Fatbike. Wist je dat de gerenomeerde merken verschillende klasses aanbieden, zo heb je vaak een A, B of C keuze die de fabricant kan kiezen voor het plaatsen op zijn E-Fatbike. Dit verschil heb je bij de motor, de remmen, accu en de controller die je E-Fatbike gezammelijk aansturen. Aan de buitenkant zie je niet ditrect verschil tussen de kwaliteit van deze componenten maar deze bepalen mede de levensduur van je E-Fatbike.

Veel van onze collega's plaatsen een motor met 36 volt in hun E-Fatbike deze motoren leveren minder vermogen en ook de accu en controler draaien op 36 volt. Stap je met twee volwassen op een E-Fatbike met een 36 Volt motor dan is een heuveltje op een ware uitdaging, terwijl de 48 Volt motor hier makkelijker mee uit de voeten kan. Neem je de E-Fatbike ook mee op vakantie naar gebieden met meer heuvels dan kom je met een 36 Volt echt te kort en raakt je motor oververhit. Ook het trekvermogen van een 48 Volt motor ligt aanzienlijk hoger en lading meenemen doormiddel van het koppelen van een aanhanger is geen enkel probleem voor een E-Fatbike met een 48 volt motor. Ben je opzoek naar de bese E-Fatbike, schaf er dan een aan met een 48 volt motor!

Aantal magneten in de PAS-sensor van je E-Fatbike

In de (rotatie/PAS) sensor van je E-Fatbike zijn magneten geplaatst, het aantal magneten is bepalend voor de oppaksnelheid van je motor. Zo heb je E-Fatbikes waarbij maar één enkele magneet is geplaatst in de sensor, voordat de motor ondersteuning gaat bieden moet je een volledige omwenteling gemaakt hebben met je trapper. 

In de E-Fatbikes van Astonic werken we met een PAS-sensor waarbij 9 magneten geplaatst zijn, zodra je start met trappen wordt er een magneet geregistreerd en ontvang je direct ondersteuning van de motor. Dit verschil vergroot het plezier aan je E-Fatbike enorm, een belangrijke om rekening mee te houden tijdens de zoektocht naar de beste E-Fatbike!

Coating op de tandwielen van je E-Fatbike

Omdat een E-Fatbike geschikt is voor off road avonturen, is het essentieel om versnellingen te hebben. We zien vaak E-Fatbikes met verroeste tandwielen voorbij komen, dit komt omdat je de versnellingen op verharde wegen weinig gebruikt, hierdoor worden de tandwielen niet schoon geschuurd door de ketting en zo ontstaat roest op tandwielen die niet voorzien zijn van een coating.

Omdat wij onze E-Fatbike ontwikkelen om lading te kunnen trekken, off road te kunnen gaan en mensen uit de auto te halen zijn onze tandwielen voorzien van een coating zodat deze in top conditie blijven, ook als er weinig gebruik van de versnellingen wordt gemaakt. Geen beperkingen wat betreft terrein, wel de langste levensduur, zo houden we met alle componenten oog op de beste E-Fatbike met de langste levensduur.

 E-Fatbike componten zonder koppelingen

Wij houden er niet van om andere merken naar beneden te halen toch willen wij jullie waarschuwen voor een extreem  belangrijk punt:

Koop nooit een E-Fatbike waarbij alle belangrijke componenten aan elkaar vast zitten zonder koppeling ertussen, bij breuk valt er niks te vervangen en zo kan je voordelig lijkende E-Fatbike je duur komen te staan. 

Bij de beste E-Fatbike zijn alle componenten voorzien van koppelingen die je bij breuk zeer gemakkelijk kan vervangen doormiddel van plug en play. Astonic heeft alle hoogwaardige componenten los op de plank liggen en alles is te vervangen bij schade of breuk! Alleen als er ook losse onderdelen verkrijgbaar zijn ben jij gegarandeerd van een E-Fatbike met lange levensduur!

E FATBIKE onderdelen kopen

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?