22 januari 2024

Bescherm je E-Ride tegen strooizout

E Fatbike E Ride E Bike beschermen tegen pekelzout

Bescherm je E-Ride tegen strooizout: Essentiële tips voor een lang leven

Vandaag richten we ons op een cruciaal maar vaak over het hoofd gezien aspect van het onderhoud van je E-Ride, E-Bike of E-Fatbike: het beschermen tegen strooi of pekelzout. Ja, je leest het goed, strooizout! Die kleine korreltjes die onze wegen veilig houden in de winter, maar een nachtmerrie kunnen zijn voor onze geliefde tweewielers.

Wat is Pekel en Hoe Beïnvloedt het Jouw E-Ride?

Pekelzout wordt in de wintermaanden op de wegen gestrooid om ijs en sneeuw te laten smelten. Dit zout is echter corrosief en kan de metalen onderdelen van je E-Ride, E-Fatbike of E-Bike aantasten. Vooral voor ons in Nederland, waar de winters streng kunnen zijn, is dit een belangrijk aandachtspunt.

De Gevolgen van Pekelzout op je E-Ride Laten we het duidelijk maken: pekel is de vijand van elke E-Ride. Het kan leiden tot:

  1. Roestvorming: Cruciale onderdelen zoals de ketting, tandwielen en zelfs het frame kunnen gaan roesten.
  2. Versnelde slijtage: Pekel versnelt de slijtage van bewegende delen.
  3. Elektrische storingen: Pekel kan de elektronische componenten van je E-Ride beschadigen, wat kan leiden tot kostbare reparaties.

Tips om je E-Ride te beschermen

Regelmatig schoonmaken:

  1. Maak je E-Ride na elke rit schoon: vooral als je door pekelzout bent gereden. Gebruik een zachte borstel en mild schoonmaakmiddel.
  2. Reinig de accu punten: Verwijder de accu en reinig de contact punten, bewaar de accu binnen en zorg dat de contact punten vrij blijven van pekelzout. Zout geleid stroom uitstekend en zorgt voor versnelde corrosie.
  3. Anti-roest behandeling: Behandel de metalen onderdelen van je E-Ride met een anti-roestmiddel. Dit vormt een beschermende laag tegen pekel.
  4. Smeermiddelen gebruiken: Zorg dat bewegende delen goed gesmeerd blijven. Dit vermindert de kans op roest en slijtage.
  5. Beschermende hoezen: Gebruik beschermende hoezen voor de elektrische componenten.
  6. Regelmatige controles: Laat je E-Ride regelmatig controleren door een specialist, vooral in de wintermaanden.

Conclusie: Het beschermen van je E-Ride tegen pekelzout is essentieel voor het behouden van de kwaliteit en duurzaamheid. Door de bovenstaande tips te volgen, zorg je ervoor dat jouw E-Ride niet alleen deze winter, maar nog vele winters meegaat. Rij veilig en blijf glimlachen, zelfs op de koudste winterdagen!

 "Een dag zonder jouw E-Ride is als een winter zonder sneeuw. Zorg goed voor je trouwe tweewieler en blijf rijden, ongeacht het weer!"

E FATBIKE E Ride E Bike beschermen tegen pekelzout(116)

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?