25 April 2022

Astonic Sky High Fatbike

Lange Nederlanders op kleine fatbikes 

Toen wij startten met de ontwikkeling van de Astonic Earth, baseerden wij deze op onze eigen lichaamslengtes. Wij hebben vooraf veel fatbikes van verschillende merken getest en telkens bleek: ze zijn te laag! Dus: werk aan de winkel, wij gaan hogere fietsen maken dan de concurrenten. Onze Astonic Earth, in de standaarduitvoering, is op de huidige markt reeds de hoogste fatbike. 

Maar, wat bleek: de Earth was voor sommige mensen toch een beetje te hoog. Dan ga je je afvragen: moeten wij ze misschien ook in een lagere uitvoering gaan uitbrengen? 

Toch nog ietsje hoger 

Gezegend met een flinke dosis eigenwijsheid en Nederlandse lengte doen wij het lekker anders, wij maken hem nog net een tikje hoger! 

Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld, en wij zijn een Nederlands merk. Wij ontwikkelen onze bikes hier tussen de molens en het groene gras van Nederland. Dus moet hij hoger. Voor mensen met minder lengte bedenken we wel een ander model, geen probleem, ook zij moeten kunnen slagen bij Astonic. Dit is natuurlijk het grote goed als je zelf alles in huis hebt om nieuwe modellen te realiseren. 

De Astonic Earth “Sky High” fatbike

Bij het ontwikkelen van de Sky High was de grootste uitdaging: nog hoger dan de Earth, maar wel met dezelfde oogstrelende, stoere uitstraling met de wielen van 20 inch. 

Een absolute must van Anneke was: de retro-koplamp. Speciale houders werden ontworpen en gefabriceerd zodat de koplamp mooi op de Sky High past. 

Roel ging aan de slag met het buigen van framebuizen, met lassen, draaien, frezen en nauwkeurig passen en meten, en daar was hij dan: de Earth Sky High met de nog steeds perfecte verhoudingen, luxe uitstraling en 5 extra centimeters in hoogte. Roel deed het weer, hij vinkte alle eisen die gesteld waren door Anneke wat betreft styling keurig af! 

100% handwerk 

Voordat een nieuw model in grote oplagen gebogen en gelast kan worden moet je weten of er voldoende vraag naar is, dus voorlopig is de Sky High enkel op bestelling verkrijgbaar. Roel maakt de bike geheel met de hand, waarna het frame door een lokale poedercoater voorzien wordt van kleur. Vervolgens komt hij terug bij ons in de werkplaats en wordt de fiets geassembleerd. 

Dit traject neemt ongeveer 6 tot 8 weken in beslag, dus voor een Sky High moet je wat geduld hebben. Mocht je interesse hebben in een Astonic Earth Sky High, neem dan vooral even contact met ons op. Soms maakt Roel gelijk een frame extra en staat er een frame klaar in onze opslag om gemonteerd te worden. In dat geval kun je al binnen een week op je Sky High fatbike stappen. 

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?