19-07-2023

E-Fatbike producent met unieke bedrijfsvoering

E Fatbike ASTONIC 214 (813)

Met de ondergang van vanMoof, die wat ons betreft te betreuren is, niet alleen omdat ze een prachtig concept hebben neergezet, maar zeker ook omdat ze met hun oogstrelende product de E-Bike hip hebben gemaakt, lijkt het tijd om een artikel over onze eigen(wijze) bedrijfsvoering met jullie te delen.

E-Fatbike productie met Focus op drie punten

Vanaf het schrijven van ons ondernemers plan was het duidelijk dat wij ons zouden richten op drie extreem belangrijke speerpunten wat betreft bedrijfsvoering. Namelijk product, proces people (mensen)

Product: Natuurlijk was een hoogwaardige E-Fatbike maken het belangrijkste onderdeel. Naast onze productie van frames in Nederland met nog veel handwerk, hebben wij ons gefocust op montage met hoogwaardige componenten veelal van bekende gerenomeerde merken die goed verkrijgbaar zijn. Al onze onderdelen liggen los op de plank, zijn van hoge kwaliteit en zijn voorradig en direct vervangbaar bij schade.  Door de focus op hoge kwaliteit hebben wij een Premium E-Fatbike gerealiseerd waarbij wij duurzaamheid kunnen garanderen.

Ons montage proces

Proces: Ook een ongebruikelijk maar in onze ogen belangrijk punt was het gehele proces voor de montage van onze Fatbikes. Naast het lassen van de frames hebben we ook het gehele montage proces zelf in handen en gebeurt dit alles met de hand bij ons in Spijk, dit is een groot verschil met veel van onze collega's. Na montage wordt er op iedere fiets een controle uitgevoerd en een checklist afgevinkt, op iedere fatbike die ons pand verlaat is een stukje gereden om de fatbike volledig te controleren, pas als alle punten gecontroleerd zijn  vertrekt de volledig gemonteerde fatbike naar de klant of onze verkoop en service partners. Ook onze montage en controle gebeurt volledig op Nederlandse bodem en is geheel in eigen beheer.

Klantenservice

People: service en klantcontact staan bij ons centraal en al in ons ondernemers plan kwam naar voren dat dit een extreem belangrijk punt was om constant in het visier te houden. Als je gaat groeien bedrijfsmatig zie je dat de klantenservice daar onder te leiden krijgt, het opschalen gebeurt meestal in de werkplaats en de klantenservice groeid te langzaam mee in verhouding met de verkochte aantallen. Gek eigenlijk dat we dit in de praktijk zo veel voorbij zien komen. In ons ondernemers plan kwam duidelijk naar voren dat de klantenservice en aandacht voor mensen net zo belangrijk moet zijn als het product zelf. Want bij een Premium E-Fatbikes hoort ook Premium service!

langzamere maar stabiele groei

Natuurlijk kleeft er aan al het bovenstaande ook een behoorlijke uitdaging, zo is explosieve groei onmogelijk om deze punten in balans te houden. In onze calculaties en prognoses hebben wij een jaarlijks groeiplafond gekoppeld zodat we zowel de kwaliteit van onze E-Fatbikes, het proces en het contact met onze klanten kunnen waarborgen. Alle onderdelen die wij nodig hebben om de groei van 2023 te realiseren hebben wij voor de start van het jaar al aanbetaald en veilig gesteld voor het gehele jaar, samen met het zelf produceren van de frames en het kunnen sturen in de modellen die wij lassen, realiseren wij een stabiele groei die langzamer is maar ook minder risicovol. 

Naast dit alles is Astonic geheel onafhankelijk, alles in eigen beheer en geen investeerders of grote leningen, eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat dit een zeer uitdagende manier is om een bedrijf op te zetten. Het budget voor marketing is hierdoor zeer beperkt en ook een mooi bedrijfspand laat op zich wachten, op dit moment zijn we aan het annaliseren hoe wij de beoogde groei voor 2024 gaan realiseren en wat er nodig is om al onze pijlers te kunnen waarborgen op gebied van product, proces en people (mensen).

E Fatbike ASTONIC 214 (8)

"If you don't have emotion and you don't have passion, then you shouldn't be in business, because money is a byproduct, not the purpose."

Marcus Lemonis

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?