4 April 2022

Astonic fatbikes

Onze elektrische fietsen met dikke banden 

Fatbikes zijn oorspronkelijk ontworpen om te rijden op zachte ondergrond, zoals sneeuw, modder en zand. Traditionele fietsen zijn moeilijk te berijden op dit soort ondergrond. Als u daarom het hele jaar door off-road wilt rijden, ongeacht het weer, is een elektrische fiets met dikke banden een uitstekende keuze. 

Daarnaast rijdt een fatbike ook heerlijk over verharde wegen en leent hij zich uitstekend voor woon-werkverkeer. Een Astonic fatbike is veelzijdig: je kunt off-road op avontuur maar ook met het grootste gemak dagelijks naar je werk. 

Wanneer is een fiets een fatbike? 

Een fiets is pas een fatbike met banden van minstens 4 inch dikte. De diameter van de velg maakt niet uit; zodra een fiets voorzien is van dikke banden is het een Fatbike.  

Bij Astonic ontwikkelen we enkel fietsen met dikke banden, dus ongeacht het model dat je voorkeur heeft, je koopt bij Astonic altijd een fatbike.  

Onderdelen en accessoires 

Omdat wij zelf onze fatbikes ontwikkelen en produceren, kunnen wij een groot assortiment aan onderdelen en accessoires aanbieden. 

Het is dus geen probleem om de dikke banden of andere onderdelen van een Astonic fatbike om te wisselen wanneer dat nodig is.   

Fatbike pluspunten 

 Hoog comfort: Het eerste dat opvalt als je op een elektrische fatbike zit, is het gevoel van de lage bandenspanning. Dit geeft de fiets een verend gevoel, dat het zeer aangenaam maakt om over ruw terrein te rijden. Ook het langere en vaak bredere zadel biedt extra rijcomfort. Naast de stoere uitstraling is dit ook vaak de reden waarom mensen toch kiezen voor een fatbike. Je kijkt er niet meer tegenop om boodschappen te doen met de fiets. Sterker nog, je kijkt er naar uit en je grijpt iedere kans om je nieuwe fatbike van stal te halen en er mee door de stad te cruisen. 

Fun factor: de grote banden dempen hobbels. Het rijden over zachte oppervlakken zoals modder, zand en sneeuw is geen probleem. Tijdens het fietsen schrik je niet meer terug van onstabiel terrein, vol vertrouwen kun je alles trotseren zonder bang te zijn om van de fiets te vallen. Dat maakt de fatbike ook erg leuk om op te rijden, omdat je je onoverwinnelijk voelt! 

Onoverwinnelijk: onze elektrische fatbikes maken onmogelijke beklimmingen mogelijk. De achternaafmotor geeft veel power, zodat je met het grootste gemak steile hellingen op komt. Met de extra grip van onze dikke banden vermindert de kans op wielspin, waardoor het klimmen veel gemakkelijker wordt. 

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?