12 Februari 2022

Aluminium versus Staal

Fatbike met Aluminium frame (1)

Lichtgewicht aluminium

Aluminium is een non-ferro metaal dat licht in gewicht is. Het is vele malen moeilijker te buigen en te lassen dan staal, maar aluminium is weersbestendiger en roestvrij. Op deze manier maken wij de beste Fatbike op de markt

Alle Astonic-frames zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium omdat dit zorgt voor een prachtig eindproduct. Natuurlijk zou het voor ons makkelijker zijn om de frames van staal te maken. Wij gaan echter niet voor de makkelijkste optie, wij gaan voor de beste optie. We zijn lang bezig geweest een buigmethode te ontwikkelen om het aluminium netjes en zonder beschadigingen te buigen. Uiteindelijk is dit gelukt, we buigen het aluminium geheel met de hand om de juiste bochten en vormen in de frames te krijgen.

Omdat aluminium lichter is dan staal, zijn Astonic-fietsen met dikke banden goed mee te nemen op de fietsendrager. Het grootste gewicht van de fiets zit in de afneembare accu en de motor. Het gewicht van het frame is aanzienlijk lager dan frames waar gebruik is gemaakt van staal. Dit maakt je Astonic Fatbike veel handzamer bij het in de schuur zetten.

Lassen

Het lassen van aluminium is een vak apart, het is veel lastiger dan het lassen dan staal. Door de hogere las-tempratuur en de hoge geleiding van aluminium is het mooi en vakkundig lassen een hele uitdaging. In Nederland zijn er nagenoeg geen aluminiumlassers te vinden die zich in de fietsenbranche begeven en die het aandurven om mooie lasnaden op fietsen te realiseren.

Veel bedrijven laten dit laswerk in het buitenland doen, maar wij lassen zelf onze prototypes en eerste oplages. Om aluminium te lassen gebruiken we een TIG-lasapparaat met wisselstroom- en pulsefunctie. Alles is dus handwerk, gedaan door lokale vakmensen en met het grootste oog voor detail. Dit resulteert in prachtige lasnaden, keer op keer.

Aluminium versus staal

De grondstofprijs van aluminium is aanzienlijk hoger dan die van staal, daarom lijkt het gebruik van staal vele malen logischer. Maar omdat Astonic haar producten puur op duurzaamheid, kwaliteit en comfort richt, bieden wij enkel de meest hoogwaardige fatbikes die altijd van aluminium gemaakt zijn en die zijn voorzien van hoogwaardige onderdelen. Wil je Nederlandse kwaliteit, dan ben je bij Astonic aan het juiste adres!

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe E-ride

modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 18:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Beste E-Fatbike van Nederlandse bodem

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-Rides, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic E-ride?