18 September 2023

Veilige E-bike voor ouderen

E Fatbike ASTONIC 1 (381)

De E-Fatbike een veilige E-bike voor ouderen

Je zou het niet verwachten maar waar al onze collega's zich richten op de jeugd, stappen op de fatbikes van Astonic al menig oudere van ver over de pensioenleeftijd. Zij voelen zich veilig en vertrouwd op deze E-bike in een stoer jasje, hoe dit komt leg ik uit in dit artikel.

E-Fatbike, veilig met de voeten op de grond

Op de normale E-bike zien we dat voornamelijk het op en af stappen bij verkeerslichten zorgt voor een grote instabiliteit bij ouderen. Hierdoor worden ze steeds onzekerder op de E-bike en stappen steeds minder op de fiets, bang voor valpartijen. Door de kleinere velgen op onze E-fatbike zitten ze dichter bij de grond, ze zetten simpelweg hun voeten op de grond bij het stoplicht en het hele instabiele op en afstappen ben je kwijt, de perfecte oplossing voor ouderen die moeite krijgen met op- en af stappen op hun fiets.

E-Fatbike de E-bike met veel meer comfort

Door de bredere banden ervaar je veel meer comfort en voelt onze fatbike veel stabieler aan, de mogelijkheid op een val wordt hierdoor aanzienlijk verkleint. Ook vormen tramrails en andere sporen geen gevaar meer door de brede banden. Doordat er meer lucht in de banden zitten vangen deze ook meer schokken op en rij je met meer comfort geheel zelfverzekerd rond op een E-fatbike van Astonic.

Hoe onze Fatbike ouderen weer mobiel krijgt

Samen met bovenstaande voordelen heeft de legale 250 watt 48 volt motor genoeg kracht, dit brengt ouderen in staat om zelf te bepalen hoeveel input ze nog geven. Sommige ouderen hebben simpelweg niet meer voldoende kracht om met een E-bike op stap te gaan waarbij ze zelf ook kracht moeten leveren. Met onze achternaaf motor is het mogelijk om onbelast te gaan fietsen, op een E-Fatbike van Astonic bepaal je zelf hoeveel kracht je zet. Zo heeft onze fatbike al menig oudere achter de geraniums vandaan gekregen, zij hebben hun mobiliteit en sociale contacten terug gevonden en hoewel soms geheel onbelast zijn zij meer gaan bewegen terwijl zij genieten van het buiten zijn. 

E Fatbike ASTONIC 1 (66)

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe fatbike modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
:image[type=photo; position=foreground]

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-fatbikes, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic fatbike?