25 juli 2022

Op fietsvakantie met de fatbike

Op reis met de e-fatbike: tips voor een onvergetelijke fietsvakantie 

Vind je het heerlijk om te fietsen op vakantie, maar wil je wat energie overhouden na een lange fietstocht? Dan is een fietsvakantie op de e-fatbike perfect! In deze blog lees je de beste tips voor een onvergetelijke fietsvakantie! 

Dankzij de e-fatbike worden prachtige fietsvakanties nóg aangenamer, vooral tijdens fietstochten in heuvelachtige gebieden. Een elektrische fatbike meenemen op vakantie is de laatste jaren dan ook steeds populairder geworden. Met een elektrische fatbike ontdek je in korte tijd veel verschillende plekken en heb je na de fietstocht ook nog eens genoeg energie om te genieten van de meest prachtige steden of dorpen.  

Hoe vervoer ik de fatbike? 

De meest gebruikelijke manier om een elektrische fatbike mee te nemen op reis is door ‘m achter op de auto, camper of caravan te vervoeren. Je hebt wel een goed fietsrek nodig natuurlijk. Haal tijdens vervoer de accu uit de fatbike. 

Veiligheid 

Het is natuurlijk verstandig een fietshelm te dragen, hoewel het alleen in Spanje, Zwitserland en Finland verplicht is. Met stevige fietsspiegels kun je het verkeer achter je goed in de gaten houden. Dit is met name handig op drukkere wegen in dorpjes waar veel toeristen rondlopen. Daarnaast is goede verlichting van groot belang. Wegen en fietspaden in het buitenland zijn niet altijd zo goed verlicht als in Nederland, en dus is het erg belangrijk dat je goed te zien bent door andere verkeersdeelnemers.  

Neem je een EHBO-kit mee, zorg dat het volgende aanwezig is: verband, pleisters, desinfectie, zonnebrand, pijnstillers, anti-insectenspray en een tekentang. 

Navigatie  

In het buitenland zijn wegwijzers schaarser dan in Nederland. Gebruik Google Maps op je smartphone! Zorg dat de telefoon stevig op je Astonic fatbike bevestigd is; koop een telefoonhouder voor op je fatbike stuur. Omdat onze fatbikes een usb-poort hebben, kun je de telefoon onderweg opladen.  

Tips voor je fatbike accu 

De accu is het belangrijkste onderdeel van je elektrische fatbike. Als je van plan bent lange fietstochten te maken in heuvelachtige gebieden is een goede accu een vereiste. Gebruik de volgende tips om ervoor te zorgen dat je accu de fietsvakantie goed doorkomt. 

Hou er rekening mee dat je de fatbike-accu vaak moet opladen als je van plan bent lange fietstochten te maken. Neem altijd een (snel)lader mee. 

Wil je écht gegarandeerd zijn dat je altijd ondersteund kunt fietsen? Neem dan voor de zekerheid een tweede accu mee, of laat door ons twee accu’s aan elkaar koppelen zodat uw fatbike uit twee accu’s tegelijk voeding haalt. Op deze manier kun je twee keer zo ver fietsen! 

 De (actieradius van de) accu kan flink achteruitgaan wanneer deze aan extreme temperaturen wordt blootgesteld. Laat de accu niet kouder worden dan 5 graden Celsius, en niet warmer dan 35 graden. Zet de fiets in de schaduw! Laat voor je opstapt de accu afkoelen wanneer deze oververhit is. 

De banden van je fatbike

 Wil je niet het risico lopen op een lekke band onderweg? Laat door ons de banden vullen met Astonic Tire Filler! Ben je niet in de mogelijkheid om langs te komen met je fatbike, neem dan een losse binnenband en buitenband mee op reis. Nog niet in alle landen zijn fatbike-banden makkelijk verkrijgbaar en zelfs in Nederland is het soms lastig de juiste maat band voor je elektrische fatbike te vinden. 

Let’s ride!

 Door het volgen van deze tips hopen we dat je veel prettige en veilige kilometers met je elektrische fatbike kunt afleggen. Wij wensen je alvast veel fietsplezier op je volgende fietsvakantie! 

Wil jij ook ervaren hoe onze Astonics rijden? Boek dan een proefrit.

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe fatbike modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

1info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
:image[type=photo; position=foreground]

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-fatbikes, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic fatbike?