11 Juli 2022

offroad met je Fatbike

Naar de zee, het strand en offroad met je fatbike 

Een Astonic fatbike… more fun! 

Het ziet er ruig uit, sportief, vet en looks like fun. De e-fatbike! We zien ‘m nog niet zo veel om ons heen en als we wél deze indrukwekkende fiets langs zien cruisen, dan draaien we even het hoofd om. Wat was dat nou? Een fiets of een motor? Wel gaan we deze fatbikes steeds vaker zien, want de fatbike is relatief nieuw in ons land maar o wat een toevoeging!  

Wat is een fatbike 

Wat zijn e-fatbikes eigenlijk? De korte omschrijving is: met extreem dikke banden, zo tussen de 10 en 12 centimeter breed. En daar kunnen we meteen achteraan plakken dat je je op de fatbike weer even kind kunt voelen. Deze fietsen zijn fun. En je ziet er zo stoer uit op onze fatbike.  

 Fatbike = Avontuur 

Met onze fatbike kun je natuurlijk het fietspad op, maar deze fiets is ook gemaakt om van de gebaande paden te gaan. Je kan met deze fatbike paden opgaan die ontoegankelijk zijn voor normale elektrische fietsen. Een fatbike staat dus voor avontuur. Fatbikes zijn ideaal om ruw gebied te trotseren of om door de sneeuw te rijden, maar ook over zand. Je kunt je conditie dus op peil houden met deze fiets met mooi weer, maar ook in de winter.  

Zout en zand verwijderen van je fatbike

 Natuurlijk leent de fatbike zich fantastisch om langs het strand en in de branding te cruisen. Maar zand en zout zijn niet de beste vrienden van de fatbike-onderdelen. Zout is een grote vijand en zorgt ervoor dat onderdelen gaan roesten. Nagenoeg geen materiaal is bestand tegen de impact van zout. Het zoute water en zelfs het zout in de lucht tasten je fatbike aan en wij raden aan je fatbike grondig te wassen na ieder gebruik bij de zee! Ook het zand is niet fijn voor je fatbike. Dit kan je er goed afblazen met een compressor. Vergeet niet je accu te verwijderen voor je begint aan je poetsbeurt en de contactpunten goed schoon te blazen. Smeer na het schoonmaken altijd de ketting van je fatbike, maar zorg ervoor dat er geen vet op je remblokjes terecht komt! 

Zet je routeplanner op ‘onverhard’ en ga op avontuur met je fatbike 

Kant-en-klare routes voor onverhard fietsen zijn er niet echt in Nederland. In bestaande mountainbikesroutes zitten veel technische slingerpaadjes en korte hellinkjes. En de gewone recreatieve routes gaan meestal over knooppuntenroutes of blijven op de schelpenpaden. Ons advies om toch op een passend avontuur te gaan met je fatbike: Koop een goede topografische kaart of zet je gps op onverhard en laat je verrassen. Je moet wel goed opletten waar je fietst; in veel natuurgebieden mag je helemaal niet fietsen. En als je er wel mag fietsen mag dat vaak alleen overdag. Veel stranden zijn juist tijdens het badseizoen verboden voor de fiets. Sommige natuurgebieden zijn afgesloten tijdens het broedseizoen. 

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe fatbike modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

1info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
:image[type=photo; position=foreground]

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-fatbikes, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic fatbike?