30 mei 2022

Kan ik mijn elektrische fatbike buiten laten staan? 

Mag een elektrische fatbike buiten staan? 

Hoewel elektronica en water natuurlijk niet goed samengaan, kunt u van onze fatbikes verwachten dat ze goed tegen slechte weersomstandigheden zoals een flinke regenbui kunnen. Maar is het slim om je elektrische fatbike buiten te laten staan? Lees vooral verder! 

Kan een elektrische fatbike tegen regen?  

Vooral in ons kikkerlandje komt het wel eens voor dat je tijdens het fietsen door een regenbui wordt getroffen. Gelukkig zijn de elektrische fatbikes van Astonic waterdicht en is fietsen in de regen geen probleem. Ook een onderdeel als het display en de accu moet prima tegen wat regendruppels kunnen.  

Regent het intens hard? Dan is het beter om met uw elektrische fatbike een droog plekje op te zoeken. Waterdruppels met een hoge druk kunnen in de ergste gevallen op plekken komen waar je ze liever niet hebt, en eventueel waterschade veroorzaken. 

Elektrische fatbike wassen  

De beste manier om je Astonic mooi en schoon te houden is door ‘m te wassen met een natte doek en een sopje. Daarna afdrogen met een oude hand- of theedoek. Zo voorkom je ’s winters dat er onderdelen bevriezen en dat de fiets gaat roesten. Gebruik liever geen tuinslang of hogedrukspuit. Voor je de fatbike gaat wassen, even de accu eraf halen.  

Elektrische fatbike buiten laten staan 

Zoals eerder vermeld zijn elektrische fatbikes over het algemeen waterdicht, en hoef je niet bang te zijn dat er waterschade ontstaat wanneer je door de regen fietst. De Astonic altijd buiten laten staan is daarentegen een minder goed idee! Net als bij een normale fiets heb je natuurlijk liever niet dat er roest op de fietsonderdelen ontstaat. Daarom raden wij aan de fatbike altijd onder een afdak, in een schuur of in een fietsenstalling te plaatsen. Heb je die mogelijkheid niet, schaf dan een fietshoes aan. Ook zijn er speciale beschermhoezen voor elektrische fietsonderdelen zoals de accu.  

Is jouw e-fatbike tijdens het fietsen echt heel erg nat geworden? Dan is het belangrijk om deze even droog te maken voordat je de fiets een langere periode laat staan. Vooral contactpunten zoals het  display, het oplaadpunt of de accu-contactpunten moeten goed droog zijn voordat ze weer worden gebruikt.  

 Let op je accu!  

De accu is het kwetsbaarste onderdeel van de fatbike, en kan niet goed tegen extreme temperaturen. Wij raden aan om de accu niet op de fiets te laten wanneer je ‘m buiten laat staan. Voor vrijwel alle batterijen en accu’s geldt: laat ‘m niet kouder worden dan 5 graden Celsius, en niet warmer dan 35 graden. 

Stormt het? Zorg dat de fatbike niet omvalt! Een fatbike-accu kan wel tegen een stootje, maar een harde klap kan toch nare gevolgen hebben op de levensduur van je accu.  

 Veiligheid buiten  

Los van het weer staat je dure fatbike natuurlijk altijd veiliger in een afgesloten ruimte. De laatste tijd zijn er heel veel diefstallen van elektrische fatbikes. Zet je Astonic binnen om diefstal te voorkomen! 

Conclusie: mag een elektrische fatbike buiten staan?  

Bij normale, droge weersomstandigheden is het geen enkel probleem om uw elektrische fatbike buiten te laten staan. Echter raden wij aan om uw afneembare accu altijd los te koppelen van uw e-fatbike wanneer je ‘m stalt.  

Wanneer het regent, sneeuwt, vriest, stormt of bij extreme temperaturen kunt u uw e-fatbike het beste binnen of onder een overkapping zetten. 

 Nieuwe fatbike-accu nodig?  

Heeft uw fatbike-accu waterschade of is deze gewoon toe aan een vervanging? Bekijk hier ons ruime aanbod aan fietsaccu’s, en vind de juiste accu voor je elektrische fatbike.  

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe fatbike modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
:image[type=photo; position=foreground]

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-fatbikes, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic fatbike?