24 Oktober 2022

Fatbikes te leen voor goede doelen

Laten we de wereld verbeteren 

De wereld lijkt steeds harder te worden. Voor elkaar zorgen en compassie tonen lijken soms niet meer de norm te zijn. Graag werken wij samen met iedereen die probeert iets toe te voegen aan de wereld. Nu hoor ik je denken: "dan heb je zeker veel bereik nodig om in aanmerking te komen voor een leen-fatbike van Astonic" ... nee, zeker niet!

Je bereik, groot of klein, dat maakt niet uit. Zolang het doel maar is iets te verbeteren in de wereld. 

Fatbike om sporter te begeleiden

Zo hebben we aan Ilse van Dijk en Lotte Advocaat twee fatbikes uitgeleend om Sameena van der Mijden te begeleiden tijdens haar ultra-run tegen gedwongen prostitutie. Toen wij van Lotte en Ilse een berichtje ontvingen over het begeleiden van Sameena en of zij onze fatbikes mochten lenen, reageerden wij direct enthousiast: Ja natuurlijk mag dat! Deze reactie hadden ze niet verwacht, eerlijkheidshalve gingen ze er zelfs van uit dat ze niet eens een reactie zouden krijgen. Vol verbazing zaten ze vervolgens bij ons in de werkplaats en na het tekenen van een bruikleenovereenkomst hebben zij Sameena een stuk van haar ultra-run begeleid op twee Astonics.

Na een turbulent leven waarvan Sameena wist los te komen, deelt ze haar indrukwekende verhaal en vraagt aandacht voor gedwongen prostitutie. Inmiddels heeft ze een boek geschreven en blijft ze strijden. Wat ons betreft een sterke, fantastische vrouw die met haar kwetsbaarheid en het delen van haar verhaal laat zien dat het een ieder van ons kan overkomen, maar ook dat er mogelijkheden zijn om jezelf terug te vinden, te voelen en weer te leven.

bekijk hier een filmpje over het leven van Sameena

Afval oprapen tijdens iedere rit

Ook hebben wij een elektrische fiets met dikke banden uitgeleend aan Paul Waye. Hij heeft als persoonlijke missie om waar hij ook gaat zwerfafval op te rapen en te zorgen dat het in de afvalbak belandt. Een fantastisch initiatief dat zeker bijdraagt aan het verbeteren van onze wereld! 

Wat een geweldige man die zonder enige vorm van eigenbelang de wereld verbetert; één stuk afval per keer. Toen hij ons mailde met zijn persoonlijke verhaal waarbij hij wachtte op een nieuwe gravelbike maar tot die tijd geen fiets tot beschikking had, wisten wij het direct: Natuurlijk lenen wij hem een fiets! Er stond een evenement gepland waarvoor hij iedere dag een stuk moest fietsen maar geen fiets in bezit had. Wij hebben hem zonder enige twijfel een Astonic Fatbike geleend tot hij zijn gravelbike in ontvangst mocht nemen. 

Bekijk zijn instagram pagina, wie weet raak je geinspireerd

Wat doet Astonic zelf?

Wij doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te werken. Zo gebruiken wij enkel de meest hoogwaardige onderdelen zodat onze Fatbikes lange tijd meegaan. Ook hebben wij alle onderdelen los op de plank liggen zodat we onderdelen kunnen vervangen mocht er iets stuk gaan. Wij streven naar een hoge kwaliteit bike met een lange levensduur,  die zo comfortabel en makkelijk rijdt dat gebruikers liever op de fatbike stappen en de auto vaker laten staan.

Daarnaast verpakken we onze online bestellingen zo, dat we geen lucht versturen. We nemen de tijd om onze hergebruikte dozen zo klein mogelijk te maken; op deze manier worden de koeriersbusjes geheel gevuld met producten. Natuurlijk is dit een tijdrovend karwei dat ons bedrijfsmatig niks oplevert. Toch vinden wij het belangrijk om CO2-uitstoot te reduceren en bedrijfsmatig niet enkel aan opbrengsten in geld te denken.

Helaas zijn ook wij afhankelijk van onderdelen uit Azië. Wel proberen wij onze onderdelen met zo min mogelijk lucht te verschepen en kijken we of zo mogelijk onderdelen aan andermans containers toe kunnen worden gevoegd zodat alle containers gevuld vertrekken en niet met lege gaten de haven verlaten. Ook hier betekent dat er extra kosten worden gemaakt omdat onze onderdelen van pallets af moeten worden gehaald en bij aankomst in Nederland weer opgestapeld moeten worden.

Altijd een reactie van Astonic

Heb je zelf een goed initiatief? Een persoonlijk doel om de wereld te verbeteren? Ga je collecteren? Fietsen voor het Ronald McDonaldfonds? Ieder initiatief, groot of klein, mag je ons voorleggen. Natuurlijk zijn onze leen-fatbikes beperkt en kunnen we niet iedereen een fatbike lenen, maar één ding is zeker: je ontvangt te allen tijde een reactie van ons als je ons mailt.

"Lets change the world, one step at a time."

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe fatbike modellen.

Contact

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

1info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
:image[type=photo; position=foreground]

Wat kunnen we voor je betekenen?

Heb je een vraag over onze e-fatbikes, over je bestelling of heb je speciale wensen voor jouw Astonic fatbike?