28 Maart 2022

kronkelen tussen lek en Linge op je E-Fatbike

De Astonic showroom aan de Linge 

Gevestigd aan de Linge heeft de Astonic showroom een prachtige locatie om heerlijke fietsroutes af te leggen. Onze proefritten zijn langer dan het spreekwoordelijke ‘rondje om de kerk’, maar wil je écht genieten van onze prachtige omgeving dan is het huren van een Astonic e-fatbike de manier om de omgeving echt in je op te kunnen nemen. 

Wil je een prachtige fietsroute rijden op een Astonic fatbike, dan kan je bij Stal(e)nros Fatbike verhuur een fatbike huren voor een halve of een hele dag. Wil je daarna een Astonic fiets aanschaffen, dan vind je onze showroom 500 meter verder. Wij brengen het huurbedrag van je Astonic in mindering op het aankoopbedrag. 

Hieronder twee prachtige fietsroutes in de directe omgeving van de Astonic showroom en Stalenros Fatbikeverhuur. 

Lingeroute

Lengte: 69 km 
E-fatbike: 3 uur 15 min. 

Spijk, Heukelum, Asperen, Enspijk, Geldermalsen, Tricht, Beesd, Rhenoy, Acquoy, Leerdam, Arkel. 

Een echte klassieker! De Lingeroute moet je een keer gedaan hebben. Je start in Spijk en fietst over de dijk aan de zuidkant van de Linge naar het oosten richting Geldermalsen. Daarvandaan over de noordelijke Lingedijk terug naar het westen, via Leerdam, en vlak voor Arkel met het pontje terug naar Spijk. 

Al kronkelend stroomt de langste rivier van Nederland door het landschap. Met gezellige dorpjes en boomgaarden aan weerszijden van de Linge die uitnodigen om onderweg af te stappen. Breng een bezoek aan het Nationaal Glasmuseum of blaas even uit op een heerlijk terrasje langs de route. 

Kronkelen tussen Lek en Linge 

Lengte: 52 km 
E-fatbike: 2 uur 15 min. 

Kronkelen tussen Lek en Linge is een fietsronde van 52 kilometer lang, tussen Culemborg en landgoed Mariënwaerdt bij Beesd. Deze route slingert tussen de rivieren Lek en Linge, langs de imposante verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onderweg kun je genieten van de schitterende natuur waar de Betuwe zo bekend om staat. 

In het vroege voorjaar moet de Betuwse fruittuin nog ontwaken, maar ook zonder bloesem en kleurend fruit is onderweg veel te genieten. Als je in Culemborg deze knooppuntenroute begint kun je op twee plaatsen vooraf kennismaken met de streek. Het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg vertelt over de historie van de stad en zijn omgeving. Maar wie meefietsende kinderen een plezier wil doen, rijdt meteen door naar het Werk aan het Spoel. Dat is een oude fortificatie aan de Lek, nu ingericht als een plek om te spelen, kennis te maken met streekproducten, kunst en natuur. 

Via landelijke wegen en kronkeldijken kom je door verstilde dorpjes als Rhenoy en Acquoy, bekend van zijn scheve toren. Ook in Buren stap je vanzelfsprekend even af. 

Follow us

Stay tuned for the latest developments and new models.

Contact

We can be reached by phone Monday through Saturday between 9:00 and 21:00. You can also send us an e-mail. 

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Best E-Fatbike dutch design

What can we do for you?

Do you have a question about our e-rides, about your order, or do you have special requests?