8 juli 2021

Electrifying bakbeats!

annie ames

Bakbeats

OK, het was niet helemaal hun eigen idee: ze raakten geïnspireerd door ‘collega’s’ uit Breda. Maar de tot rijdende discoboot omgebouwde Astonic E-ride was een groot succes in Gorinchem! Anne Ames, beter bekend als DJ Annie Ames, vertelt over hun ‘tour de dance’ door stadspark Buiten de Waterpoort.

“Roy Klop had een filmpje gezien van dj’s die op een bakfiets door Breda reden onder de naam ‘bakbeats’. Dat kunnen wij ook, maar dan elektrisch, dachten wij! Roy kent de eigenaren van Astonic en ons idee kreeg al snel vorm!”

Spijk

Anne: “Astonic zorgde voor een bakfietsvariant van hun E-rides: op de zaterdag vóór Koningsdag zijn we vanuit Spijk – Astonic headquarters – naar Gorinchem gereden. Voor alle deelnemende DJ’s was er een reguliere Astonic beschikbaar! We zijn naar Buiten de Waterpoort gereden en hebben daar rondjes gereden en om de beurt onze sets gedraaid!”

Gezellig druk

Anne vertelt verder: “Het was gezellig druk in het park en iedereen hield keurig afstand. We hadden zelf vuilniszakken meegenomen, zodat er geen afval in het park achterbleef. De politie was erg tevreden over hoe het verliep en gaf ons toestemming door te gaan! We hebben van 13.00 uur tot 20.00 gedraaid: vooral house en een beetje techno. We kregen veel leuke reacties. Mensen waren er echt aan toe!”

Koningsdag

“Omdat het op zaterdag zo’n succes was, besloten we op Koningsdag weer met de Astonics het park in te gaan om mensen te vermaken. Hoewel we geen promotie maakten, was het hartstikke druk. Als DJ zit je best krap in de ‘bak’, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben elkaar heel de dag door afgewisseld: David Ruane en Lennart Ames (Born in the Alley), Jim de Jong en Roy van Vliet (OSFA), Gido de Stigter (Teri Codan), Benno en ikzelf. Roy Klop was de ‘chauffeur’.”

Enthousiast

Anne: “iedereen in de stad was enthousiast: ‘wat een coole fiets’, hoorden we heel vaak! Voor ons voelde het alsof we weer op een festival stonden te draaien. Met dank aan Astonic!”

Wil jij ook ervaren hoe onze Astonics rijden? Boek dan een proefrit.

Anne Ames

Follow us

Stay tuned for the latest developments and new models.

Contact

We can be reached by phone Monday through Saturday between 9:00 and 21:00. You can also send us an e-mail. 

info@astonic-rides.nl +31 (0)183 201 043
Best E-Fatbike dutch design

What can we do for you?

Do you have a question about our e-rides, about your order, or do you have special requests?